Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2016

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Δευτέρα, 7 Νοεμβρίου, 2016

  • Ακόμη ένα τζακ ποτ για το Τζόκερ, καθώς η κληρωση της Κυριακής δεν έβγαλε υπερτυχερό. Την Πέμπτη (10/11) θα κληρωθούν περισσότερα από 13 εκατ. ευρώ. Ποιοι αριθμοί κληρώθηκαν.
  • Κύκλοι του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής ανέφεραν σε σχέση με το θέμα της συγκρότησης του ΕΣΡ, πως η ΝΔ πρέπει να μπει στη συζήτηση για τα πρόσωπα και να μετακινηθεί από τη θέση του «παρών» στο «ναι» για τη συγκρότηση του συμβουλίου. Σε σκωπτικό τόνο η απάντηση της ΝΔ.
  • Με χαμηλές προσδοκίες, εκτός κι αν υπάρξει θετική κίνηση από την πλευρά της Άγκυρας, αρχίζει τη Δευτέρα στην Ελβετία η εντατική και επίπονη διαπραγμάτευση μεταξύ του Νίκου Αναστασιάδη και του Μουσταφά Ακιντζί για τα θέματα - αγκάθια στο Κυπριακό, όπως είναι το εδαφικό, η ασφάλεια, οι εγγυήσεις και η εκ περιτροπής προεδρία.
  • Την πρώτη επαφή τους θα έχουν ο νέος υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Γαβρόγλου με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο τη Δευτέρα. Το τετ α τετ θα πραγματοποιηθεί στο «ουδέτερο» έδαφος του Προεδρικού Μεγάρου, με αφορμή τη διαβεβαίωση που θα δώσει ο νέος μητροπολίτης Αρτης.
  • Τη Δευτέρα θα πραγματοποιηθούν οι τελετές παράδοσης - παραλαβής χαρτοφυλακίων, μετά τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης. Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η αλλαγή σκυτάλης στο υπουργείο Παιδείας, λόγω της απομάκρυνσης του Νίκου Φίλη.

Κόσμος

  • Ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου των Ενόπλων Δυνάμεων των ΗΠΑ στρατηγός Τζόζεφ Ντάνφορντ συναντήθηκε με τον Τούρκο ομόλογό του Χουλουσί Ακάρ σε μη προαναγγελθείσα επίσκεψή του στην Άγκυρα ανήμερα της έναρξης της επιχείρησης για την ανακατάληψη της Ράκα από τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους. Της επιχείρησης «ηγούνται» οι Κούρδοι της Συρίας, σύμμαχοι των ΗΠΑ-«τρομοκράτες κατά την Άγκυρα.
  • Η διαφημιστική καμπάνια του Ντόναλντ Τραμπ τελειώνει ακριβώς όπως άρχισε. Με πλάνα προσφύγων στην Ευρώπη πλασαρισμένα ως ορδές μεταναστών που περνούν στις ΗΠΑ από το Μεξικό. Ο Τραμπ μιλά για «μαζική παράνομη μετανάστευση» και τα λόγια του ντύνονται με τις εικόνες χιλιάδων ανθρώπων να φεύγουν πεζή από την Βουδαπέστη στο απόγειο της προσφυγικής κρίσης στην Ευρώπη το 2015. Το σποτ έχει παράλληλα αντισημιτική χροιά, με τον ίδιο να καταγγέλλει το διεφθαρμένο πολιτικό κατεστημένο στην Ουάσινγκτον που συνεργάζεται με «παγκόσμια ειδικά συμφέροντα»...
  • Τουλάχιστον έξι παιδιά σκοτώθηκαν την Κυριακή όταν το συριακό καθεστώς βομβάρδισε βρεφονηπιακό σταθμό στην ανταρτοκρατούμενη ζώνη της πόλης Χαράστα, κοντά στη Δαμασκό.
  • Εν μέσω της γενικής κατακραυγής για τις χειροπέδες που πέρασε στην ηγεσία και βουλευτές του κουρδικού αντιπολιτευόμενου HDP, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατηγορεί την Ευρώπη ότι «υποθάλπει την τρομοκρατία» προσφέροντας στήριξη στο PKK. Απέναντι στη Δύση που βλέπει την Τουρκία να οδηγείται πλέον σε επικίνδυνη κατεύθυνση, ο Ερντογάν φθάνει στο σημείο να πει: «Δεν με νοιάζει αν με λένε δικτάτορα ή ο,τιδήποτε άλλο. Από το ένα αυτί μπαίνει από το άλλο βγαίνει. Αυτό που έχει σημασία είναι πώς με αποκαλεί ο λαός μου».
  • «Η μεγάλη μάχη για την απελευθέρωση της Ράκα και της επαρχίας της άρχισε»: Ο υποστηριζόμενος από τις ΗΠΑ αραβοκουρδικός συνασπισμός ανακοίνωσε την έναρξη της επιχείρησης «Οργή του Ευφράτη» για την απελευθέρωση της ντε φάκτο πρωτεύουσας του «χαλιφάτου» που ανακήρυξε το Ισλαμικό Κράτος το 2014 σε εδάφη της Συρίας και του Ιράκ. Οι κουρδικές Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG) στην πρώτη γραμμή της επίθεσης. Η Τουρκία «αποκλείστηκε» από την επιχείρηση. Στην Άγκυρα ο Αμερικανός επιτελάρχης στρατηγός Τζόζεφ Ντάνφορντ...

Οικονομία

  • Η δεύτερη αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος θα βρεθεί στο επίκεντρο του Eurogroup, η συνεδρίαση του οποίου είναι προγραμματισμένη για τις 16:00 τη Δευτέρα.
  • «Οι διαπιστώσεις, ύστερα από τρία χρόνια εφαρμογής του μέτρου δείχνουν αναποτελεσματικότητα· η γενικότερη εικόνα που προκύπτει είναι ότι οι ενδιάμεσες εκπτώσεις δεν φαίνεται να βοηθούν τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις αναφορικά με τα επίπεδα των πωλήσεων» τονίζει η ΕΣΕΕ και ζητά αλλαγές.
  • Εξοργισμένος με τα συνεχή προβλήματα που συναντά η προσπάθεια του κρατικού ομίλου του Κατάρ Al Rayan να επενδύσει σε νησιά του Ιονίου, εμφανίζεται ο εμίρης του Κατάρ, Χαμάντ Μπιν Χαλίφα αλ Θάνι.
  • Στα χέρια του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου βρίσκεται η τελική πρόταση για τα νέα τέλη κυκλοφορίας και τις επόμενες ημέρες πρόκειται να σταλούν με ηλεκτρονικό τρόπο σε περίπου 6.500.000 ιδιοκτήτες αυτοκινήτων μέσω του TAXIS.
  • Ο ΟΟΣΑ ολοκλήρωσε και θα παραδώσει στην ελληνική κυβέρνηση την ερχόμενη Δευτέρα, σε ειδική τελετή, την έκθεση του έργου «Εντοπισμός και Άρση Κανονιστικών Εμποδίων στον Ανταγωνισμό στην Ελληνική Οικονομία».

Αθλητισμός

  • Δεν έκρυψε τη χαρά του για την άνετη νίκη του Ολυμπιακού στο ντέρμπι ο Βαγγέλης Μαρινάκης, όμως ταυτόχρονα αρνήθηκε να δεχθεί ότι η ομάδα του είναι πλέον κοντά στο να κατακτήσει και αυτό το πρωτάθλημα. «Είναι νωρίς να μιλάμε για πρωτάθλημα, είμαστε ακόμα στην αρχή», δήλωσε κατά την αποχώρησή του από το γήπεδο Καραϊσκάκη.
  • O Ολυμπιακός συνέτριψε με 3-0 τον Παναθηναϊκό στο ντέρμπι της 10ης αγωνιστικής της Σούπερ Λιγκ και έκανε ακόμη ένα μεγάλο βήμα για την κατάκτηση του τίτλου. Ο Μποτία στο 21', ο Ελιονούσι στο 26' και ο Ιντέγε στο 44' σημείωσαν τα τέρματα των Ερυθρολεύκων από το πρώτο ημίχρονο, απέναντι στους Πράσινους που είχαν μεγάλο πρόβλημα στην άμυνα και στις στημένες φάσεις και έχασαν (ανύπαρκτο) πέναλτι με τον Λεντέσμα στο 61'. Στο +7 οι Ερυθρόλευκοι που καλπάζουν προς τον τίτλο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου