Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 31 Μαρτίου 2015

Η Ομογένεια του Μάντσεστερ τίμησε την Ανεξαρτησία της Ελλάδος

MANCHESTER 25 MARCH 1Του Θεόδωρου Καλμούκου


Τρίτη, 31 Μαρτίου, 2015

ΜΑΝΣΤΕΣΤΕΡ-ΝΙΟΥ ΧΑΜΣΑΙΡ. Η Ομογένεια της πόλης Μάντσεστερ του Νιου Χαμσάιρ γιόρτασε, το βράδυ της Κυριακής, την 194η επέτειο από την απελευθέρωση της Ελλάδος από τους Τούρκους με δείπνο και επίκαιρο πρόγραμμα στο κοινοτικό κέντρο της κοινότητας του Αγίου Γεωργίου, στο οποίο παραβρέθηκαν περί τα 150 άτομα, παρουσία της γενικής προξένου της Ελλάδος στη Βοστώνη, Ιφιγένειας Καναρά, και του Αμερικανού ομοσπονδιακού βουλευτή του Νιου Χαμσάιρ, Frank Guinta.


MANCHESTER 25 MARCH 3Την εκδήλωση διοργάνωσαν ο ελληνικής καταγωγής δήμαρχος του Μάντσεστερ, Θεόδωρος Γατζάς και ο ομογενής βουλευτής της τοπικής Βουλής των Αντιπροσώπων του Νιου Χαμσάιρ, Θωμάς Κατσιαντώνης. Κεντρικός ομιλητής ήταν ο ομογενής κεντρικός παρουσιαστής ειδήσεων του Καλωδιακού Τηλεοπτικού Σταθμού Νέας Αγγλίας «NECN», Μάικ Νικήτας.
Η εκδήλωση ξεκίνησε με τους Εθνικούς Υμνους από τους μαθητές του Ελληνικού Σχολείου, με προσευχή και το ψάλσιμο του κοντακίου της Παναγίας, «Τη υπερμάχω στρατηγώ τα νικητήρια».
Το χορευτικό συγκρότημα «Λύκειο Ελληνίδων» χόρεψε σειρά από ελληνικούς χορούς. Επίσης ελληνικούς χορούς απέδωσαν και οι μαθητές και μαθήτριες του Ελληνικού Σχολείου, ενώ την παράσταση έκλεψε η μόλις δύο ετών Δήμητρα Δήμου, η οποία συμμετείχε στους χορούς μαζί με τα μεγαλύτερα παιδιά.
Ο δήμαρχος Θεόδωρος Γατζάς στον χαιρετισμό του αναφέρθηκε στην επέτειο της Ανεξαρτησίας της Ελλάδος και εξέδωσε Διακήρυξη με την οποία τιμάται η εορτή στην πόλη του Μάντσεστερ. Ο βουλευτής Frank Guinta στον χαιρετισμό του έπλεξε το εγκώμιο της Ελλάδος και του Ελληνισμού και είπε ότι το φθινόπωρο με άλλους συναδέλφους του βουλευτές θα επισκεφθούν την Ελλάδα.
Η γενική πρόξενος, Ιφιγένεια Καναρά, ευχαρίστησε τον δήμαρχο του Μάντσεστερ για την πρόσκληση και εξέφρασε, εκ μέρους της ελληνικής κυβέρνησης την ευγνωμοσύνη της για την μακρόχρονη φιλία και στήριξη που παρέχει η Πολιτεία του Νιου Χαμσάιρ και η πόλη του Μάντσεστερ στην Ελληνοαμερικανική Κοινότητα.
Τόνισε πως «είναι ιδιαίτερα σημαντικό, όχι μόνο να μαθαίνουμε για την μακραίωνη Ιστορία του Εθνους μας, αλλά και να τιμούμε τις εθνικές επετείους και τις ιστορικά σημαντικές στιγμές που διαμόρφωσαν την πορεία του Ελληνισμού, διότι λαός που ξεχνάει την Ιστορία του δεν έχει μέλλον.
»Οφείλουμε και θα πρέπει να αποδίδουμε τιμή και ευγνωμοσύνη στους απανταχού Φιλέλληνες και βεβαίως στους ομογενείς μας, που όπως τότε συμμετείχαν με αυταπάρνηση στον αγώνα για την ελευθερία, έτσι και σήμερα στέκονται πολύτιμοι αρωγοί στις προσπάθειες που καταβάλλονται για έξοδο από τη βαθιά κρίση».
Ο Μάικ Νικήτας στην ομιλία του αναφέρθηκε στην 194η επέτειο της Ανεξαρτησίας της Ελλάδος, ενώ έκανε μία αναδρομή της μετανάστευσης στις Ηνωμένες Πολιτείες των προγόνων του και την διατήρηση της ελληνικής συνείδησης και ήθους στην οικογένεια τους. Εκανε αναφορά στον θείο του, τον αείμνηστο π. Γεώργιο Μπακόπουλο, ο οποίος υπήρξε πρωτοσύγκελος του Αρχιεπισκόπου Ιακώβου και ο οποίος συνόδευσε τον Ιάκωβο στην Σέλμα της Αλαμπάμα.

Σε δηλώσεις του στον «Ε.Κ.» και στην ερώτηση πώς αισθάνεται η Ουάσιγκτον για την Ελλάδα και τη σημερινή κυβέρνηση, ο βουλευτής Frank Guinta είπε πως «θέλουμε την Ελλάδα να έχει οικονομική σταθερότητα και να εξακολουθήσει να είναι μία δυνατή δημοκρατία στην περιοχή. Υπάρχει υποστήριξη προς την Ελλάδα από τη Βουλή των Αντιπροσώπων και την Γερουσία».
Το πρόγραμμα παρουσίασε η Μάργκα Μπεσέτε από τον ραδιοφωνικό σταθμό «WZID».
Πηγή: Εθνικός Κήρυξ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου