Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 29 Μαρτίου 2015

ΝΕΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Κυριακή, 29 Μαρτίου, 2015

  • Ομάδα περίπου 15 ατόμων έκανε το βράδυ του Σαββάτου (22:40) επίθεση με μολότοφ εξωτερικά του Αστυνομικού Τμήματος Δάφνης με αποτέλεσμα να προκληθούν φθορές σε τρία υπηρεσιακά οχήματα.
  • Αγνωστος αριθμός κρατουμένων και από τις πέντε πτέρυγες των φυλακών Κορυδαλλού αρνήθηκαν να μπουν στα κελιά τους το βράδυ του Σαββάτου ζητώντας, με μηνυμά τους στο Indymedia, την αποφυλάκιση της μητέρας των αδελφών Τσάκαλου, Αθηνάς, και της συντρόφου του ενός εκ των δύο. Η στάση έληξε περίπου στις 23:00 το βράδυ και οι κρατούμενοι μπήκαν στα κελιά τους.
  • «Νύχτα των κρυστάλλων» θύμιζαν το βράδυ της Πέμπτης τα Λεχαινά. Σοβαρές υλικές ζημιές σε τουλάχιστον 15 αυτοκίνητα αλλοδαπών από χώρες των Βαλκανίων προκάλεσαν άγνωστοι στα Λεχαινά.  Για το περιστατικό ενημερώθηκε και το Αστυνομικό Τμήμα Λεχαινών, το οποίο κάνει έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του δράστη ή των δραστών της επίθεσης.
  • Ανοίγουν τα θυροφράγματα της λίμνης Κερκίνης, καθώς η στάθμη του νερού έχει αγγίξει το τελικό όριο αντοχής και πλησιάζει τα 36 μέτρα. Μεγάλο κίνδυνο πλημμύρας αντιμετωπίζουν οι νοτιοανατολικοί δήμοι του νομού Σερρών.
  • Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύσσεται η Λέρος, μετά από σχετικό αίτημα του Δήμου, εξαιτίας των πλημμυρών που προκλήθηκαν από την σφοδρή βροχόπτωση το βράδυ της Παρασκευής.

Κόσμος

  • Σύνοδος Ουκρανίας-ΕΕ θα πραγματοποιηθεί στις 27 Απριλίου στο Κίεβο, όπως ανακοίνωσε ο ουκρανός πρόεδρος Πέτρο Ποροσένκο, έπειτα από τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ.
  • Παρατείνεται για μία ημέρα η ψηφοφορία στα εκλογικά τμήματα που αντιμετώπισαν τεχνικά προβλήματα, όπως ανακοίνωσε η εκλογική επιτροπή της Νιγηρίας. Περίπου 69 εκατομμύρια πολίτες που έχουν δικαίωμα ψήφου, επί συνόλου 173 εκατ. κατοίκων, κλήθηκαν στις κάλπες για να εκλέξουν τον νέο πρόεδρο και τη νέα Βουλή.
  • Μεγάλη ποσότητα φαρμάκων για την αντιμετώπιση ψυχοσωματικών διαταραχών βρέθηκαν στο σπίτι του Αντρέας Λούμπιτς, του νεαρού πιλότου που πιστεύεται ότι έριξε το Airbus Α320 της Germanwings στις γαλλικές Άλπεις, όπως αποκαλύπτει η γερμανική εφημερίδα Welt am Sonntag. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, τον νεαρό άνδρα παρακολουθούσαν «πολλοί νευρολόγοι και ψυχίατροι», ενώ βάσει προσωπικών εγγράφων που βρέθηκαν, ο Λούμπιτς υπέφερε από έντονο στρες και βαριάς μορφής κατάθλιψη.
  • Εννέα απανθρακωμένες σωρούς ανέσυραν οι αρχές της Υεμένης από την αποθήκη όπλων του στρατού στο Άντεν, όπου σημειώθηκαν νωρίτερα σφοδρές εκρήξεις. Εκφράζονται φόβοι για περισσότερους νεκρούς. Στο μεταξύ, περισσότεροι από 200 υπάλληλοι του ΟΗΕ και ξένων εταιρειών που εργάζονταν στην Υεμένη απομακρύνθηκαν αεροπορικώς από την πρωτεύουσα Σαναά.
  • Σε διαδήλωση στους δρόμους της Ρώμης κατεβαίνει το απόγευμα του Σαββάτου το κεντροαριστερό συνδικάτο Fiom - Cgil, το οποίο εκπροσωπεί τους εργάτες των βιομηχανιών του μετάλλου. Οι εργάτες διαδηλώνουν κατά της πολιτικής του Ματέο Ρέντσι που την χαρακτηρίζουν «ανεπαρκή και ακατάλληλη».

Οικονομία

  • Επιβεβαιώνει ουσιαστικά μέσω Twitter ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης το κλείσιμο της συμφωνίας στην Κίνα για την πώληση του πλειοψηφικού πακέτου του ΟΛΠ.
  • Καθ' όλη τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου θα συνεχιστούν οι δύσκολες συζητήσεις στο Brussels Group, ανέφεραν πηγές από τις Βρυξέλλες στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων και πρόσθεταν ότι «απομένει ακόμη πολλή δουλειά». Σύμφωνα με άλλες πηγές, οι ελληνικές προτάσεις δεν γίνονται δεκτές ούτε καν στη βάση τους.
  • «Η κυβερνητική θέση που έχει εξαγγελθεί στις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης αναφορικά με το θέμα της ιδιωτικοποίησης του ΟΛΠ ήταν σαφής. Ό,τι δημοσιεύματα υπάρχουν σήμερα αναφορικά με αυτό το θέμα, θα αποσαφηνιστούν αξιόπιστα και έγκαιρα μόνο μετά την επιστροφή της ελληνικής αντιπροσωπείας από την Κίνα» δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Ναυτιλίας, Θεόδωρος Δρίτσας.

Αθλητισμός

  • Η Κροατία συνέτριψε με 5-1 τη Νορβηγία στο πλαίσιο του 8ου ομίλου των προκριματικών του Euro 2016 και συνεχίζει στην πρώτη θέση της βαθμολογίας. Παράλληλα, η Ουαλία με δύο τέρματα του Γκάρεθ Μπέιλ επιβλήθηκε με 3-0 στο Ισραήλ, ενώ η Ισλανδία συνέχισε την εντυπωσιακή της πορεία, καθώς για την 5η αγωνιστική του 1ου ομίλου, νίκησε άνετα εκτός έδρας το Καζακστάν με 3-0 και ανέβηκε στη 2η θέση. Στη πρώτη παρέμεινε η Τσεχία που ωστόσο έμεινε στο 1-1 με την Λετονία. Το Βέλγιο συνέτριψε με 5-0 την Κύπρο ενώ η Ιταλία έμεινε στο 2-2 στη Βουλγαρία. «Διπλό» με 3-0 της Βοσνίας/ Ερζεγοβίνης επί της Ανδρόρας, ενώ με γκολ του Σνάιντερ στις καθυστερήσεις η Ολλανδία γλύτωσε την εντός έδρας ήττα από την Τουρκία (1-1 τελικό σκορ).
  • Ο Παύλος Δερμιτζάκης αποχώρησε από την τεχνική ηγεσία της Λαμίας, μία αγωνιστική πριν την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος της Β' εθνικής κι ενώ η ομάδα του βρίσκεται στην τρίτη θέση του β' ομίλου που οδηγεί στα πλέι οφ. Ομως, τόσο ο ίδιος όσο και η διοίκηση θεωρούν πως ο στόχος αυτός δεν πρόκειται να επιτευχθεί, καθώς λαμβάνουν ως δεδομένο ότι η Λάρισα θα νικήσει την τελευταία αγωνιστική τον αήττητο Ηρακλή στο "Καυτανζόγλειο" και θα προσπεράσει τη Λαμία η οποία έχει ρεπό!
  • Χωρίς τον Ομάρ Ελαμπντελαουί αγωνίστηκε η Νορβηγία απέναντι στην Κροατία για τα προκριματικά του Euro 2016, αφού ο μπακ του Ολυμπιακού αισθάνθηκε ενοχλήσεις και παρά το γεγονός ότι προοριζόταν για βασικός, δεν μπήκε καν στην αποστολή. Ο ίδιος, λίγο πριν αρχίσει το ματς (19:00) εξέφρασε την απογοήτευσή του για τον τραυματισμό του και έστειλε τις ευχές του στους συμπατριώτες του αν και εκείνοι δεν τα κατάφεραν...
ΠΗΓΗ: Σαν Σήμερα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου