Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 30 Μαρτίου 2015

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Δευτέρα, 30 Μαρτίου, 2015

  • Αλλαγές στο νομοθετικό πλαίσιο κρίσεων και προαγωγών της ΕΛΑΣ μελετά η κυβέρνηση. Ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Πανούσης αναφέρει σε έγγραφο που διαβιβάστηκε στη Βουλή ότι το υπουργείο μελετά την τροποποίηση- βελτίωση του Νομοθετικού Πλαισίου κρίσεων και προαγωγών, στο οποίο οι ρυθμίσεις του θα στηρίζονται σε ένα σύστημα ετήσιας αξιολόγησης με αντικειμενικά κριτήρια, καθώς και μετρήσιμα μεγέθη αποδοτικότητας, αποτελεσματικότητας κλπ).
  • Ενοχλημένος φαίνεται ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, τόσο από τη δήλωση του αναπληρωτή υπουργού Περιβάλλοντος, Γιάννη Τσιρώνη για τα σκουπίδια της Τρίπολης, όσο και από τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Γιάννη Πανούση, που επισκέφθηκε την Παρασκευή την Πελοπόννησο και δεν συναντήθηκε μαζί του.
  • Η Περιφερειακή Ενότητα Σερρών προχωρά σε οχύρωση των οικισμών από τα ορμητικά νερά του Στρυμόνα. Η κατάσταση στην περιοχή είναι δραματική, καθώς έσπασε το ανάχωμα του Αχινού στον δήμο Βισαλτίας και δεν μπορεί να συγκρατήσει πλέον τα ορμητικά νερά του ποταμού, με αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν χωράφια και καλλιέργειες. «Τώρα κοιτάζουμε να προστατέψουμε οικισμούς, μεταποιητικές εγκαταστάσεις και κτηνοτροφικές μονάδες» λέει ο αντιπεριφερειάρχης Σερρών, Γιάννης Μωυσιάδης.
  • Ομάδα 30 ατόμων από τον αντεξουσιαστικό χώρο εισέβαλε το πρωί της Δευτέρας στο κτίριο της πρυτανείας, στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει αναρτηθεί και πανό με συνθήματα για την κατάργηση των φυλακών Τύπου Γ'. Επί τόπου βρίσκεται εισαγγελέας. Υπό κατάληψη και το Εμποροβιομηχανικό Επιμελητήριο Χανίων.
  • Αύξηση κατά 35% των αυτοκτονιών στην Ελλάδα καταγράφει διεθνής επιστημονική ομάδα, αποδίδοντας το φαινόμενο στην οικονομική λιτότητα και την αύξηση των ποσοστών ανεργίας.

Κόσμος

  • Απειλή για ύπαρξη βόμβας σε αεροσκάφος της Turkish Airlines, που κατευθυνόταν στο Σάο Πάολο της Βραζιλίας από την Κωνσταντινούπολη, υποχρέωσε τους πιλότους να επιχειρήσουν αναγκαστική προσγείωση στην Καζαμπλάνκα. Στις έρευνες που ακολούθησαν δεν εντοπίστηκε εκρηκτικός μηχανισμός.
  • Σατιρική εκπομπή της γερμανικής κρατικής τηλεόρασης καταπιάστηκε με το θέμα των αποζημιώσεων, και η έκβαση ήταν απροσδόκητη: Η γερμανική επιχειρηματολογία παρουσιάζεται σαρκαστικά και το γέλιο σταδιακά μειώνεται, μέχρι που στο πλατό εμφανίζεται ο Αργύρης Σφουντούρης, επιζών του Δίστομου.
  • Ο συγκυβερνήτης του μοιραίου αεροσκάφους της Germanwings είχε ακολουθήσει ψυχοθεραπεία με παραπεμπτικό για αυτοκτονικές τάσεις για αρκετά χρόνια στο παρελθόν προτού λάβει άδεια πιλότου, ανακοίνωσε η Εισαγγελία του Ντύσελντορφ τη Δευτέρα. Ωστόσο, δεν έχουν προκύψει ενδείξεις για τάσεις αυτοκτονίας του Αντρέας Λούμπιτς πρόσφατα, ούτε και για σωματική ασθένεια. Στο σκοτάδι οι έρευνες για τα πιθανά κίνητρα της ηθελημένης συντριβής.
  • Εν μέσω της κορύφωσης των διαπραγματεύσεων στη Λωζάννη, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός καταγγέλλει πως ενδεχόμενη επίτευξη συμφωνίας για το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα θα επιβραβεύει την Τεχεράνη για την επιθετικότητά της. Ο Νετανιάχου κατηγορεί τις μεγάλες δυνάμεις ότι κλείνουν τα μάτια στην υποστήριξη που προσφέρει το Ιράν στους σιίτες αντάρτες Χούτι στην Υεμένη, και διαμηνύει ότι το Ισραήλ θα συνεχίσει να αντιδρά κατά οποιασδήποτε απειλής.
  • Ενα «μικρό» λάθος άλλαξε για λίγο το βαρύ κλίμα στη μεγάλη πορεία κατά της τρομοκρατίας, την Κυριακή, στην Τύνιδα.

Οικονομία

  • Μέτρα 3,7 δισ. ευρώ περιλιμβάνει η ελληνική λίστα. Στο 1,5 δισ. πέφτει ο στόχος για έσοδα από αποκρατικοποιήσεις το 2015 αναφέροντας ΟΛΠ, περιφερειακά αεροδρόμια και ΟΔΔΙΕ. Παρουσιάζοντας τη λίστα με τις κοστολογημένες προτάσεις της Αθήνας για έσοδα, πρωτογενές πλεόνασμα, Ασφαλιστικό (με επαναφορά 13ης σύνταξης), πάταξη φοροδιαφυγής κτλ., το Bloomberg αναφέρει ότι καλύπτει πολλούς από τους βασικούς τομείς που συζητήθηκαν με τους εταίρους, αν και οι πληροφορίες για την πρόοδο των διαπραγματεύσεων παραμένουν αντικρουόμενες.
  • Η Ελλάδα έχει κάποια ευελιξία όσον αφορά τον καθορισμό των μεταρρυθμίσεων, αλλά το γενικό πλαίσιο πρέπει να βγάζει νόημα και να ανταποκρίνεται στις προσδοκίες των ευρωπαίων εταίρων της, τόνισε η Άνγκελα Μέρκελ από το Ελσίνκι, σύμφωνα με το Reuters. Ο χρόνος για την Ελλάδα τελειώνει, σημείωσε αυστηρά ο Φινλανδός πρωθυπουργός προσθέτοντας ότι οι συνθήκες για την παροχή βοήθειας δεν πρόκειται να αλλάξουν.
  • Με στόχο την αλλαγή του αγροδιατροφικού παραγωγικού μοντέλου της χώρας, ξεκίνησε μια νέα πρωτοβουλία της Greenpeace, με τη στήριξη του Ιδρύματος Νιάρχου. Το πρόγραμμα «Εκπαίδευση αγροτών στα ελληνικά κτηνοτροφικά φυτά» αναλαμβάνει να υποστηρίξει τους αγρότες που θέλουν να επενδύσουν σε βιώσιμες αγροτικές πρακτικές, όπως είναι η καλλιέργεια ελληνικών κτηνοτροφικών φυτών για ζωοτροφές χωρίς γενετικά τροποποιημένους οργανισμούς.

Αθλητισμός

  • Σημαντικό βήμα προς την κατεύθυνση της ένταξης των τουρκοκυπριακών ομάδων στην Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου, αποτελεί η επιστολή την οποία απέστειλε τη Δευτέρα η τουρκοκυπριακή ομοσπονδία προς την ΚΟΠ, τη FIFA και την UEFA, με την οποία ενημερώνει για την απόφασή της να προχωρήσει σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για εναρμόνιση του καταστατικού της, σύμφωνα με τις απαιτήσεις της FIFA, προκειμένου να μπορέσει να υποβάλει αίτηση ένταξης στην ΚΟΠ.
  • Πειθαρχική δίωξη σε βάρος των ΠΑΕ Βέροια, ΠΑΕ Ηρακλής, ΠΑΕ Φωστήρας και ΠΑΕ Εθνικό Σερρών άσκησε ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας, Παναγιώτης Καρράς για χειραγώγηση αγώνων. Από τις αρχές Μαρτίου βρίσκονταν στα γραφεία της ΕΠΟ δύο νέοι φάκελοι από την UEFA σχετικά με την υπόθεση των ύποπτων αγώνων με βάση τα στοιχεία που προκύπτουν από την εταιρεία «Sportradar», η οποία ασχολείται με την ανίχνευση της στοιχηματικής απάτης, στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο.
  • Ο Γιάννης Αναστασίου απάντησε θετικά στην πρόταση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός για την επέκταση της συνεργασίας τους μέχρι το 2018. Ετσι ο 42χρονος τεχνικός θα συνεχίσει στον πάγκο του «τριφυλλιού» με αυξημένες αποδοχές.
ΠΗΓΗ: Σαν Σήμερα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου