Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 23 Μαρτίου 2015

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Δευτέρα, 23 Μαρτίου, 2015

  • Επανέρχεται από τη Δευτέρα ο θεσμός του αστυνομικού της γειτονιάς με εντολή του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη Γιάννη Πανούση, ο οποίος δήλωσε ότι «αυτή τη φορά έρχεται για να μείνει». Το πρόγραμμα θα εφαρμοστεί αρχικά σε 22 γειτονιές, σε τέσσερις περιοχές της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης και συγκεκριμένα στην Καλλιθέα, το Χαλάνδρι, την Τούμπα- Τριανδρία και στον Εύοσμο.
  • «Περιμένω να επιτευχθεί μια νέα αρχή» δήλωσε ο υπουργός Οικονομίας και αρχηγός των Σοσιαλδημοκρατών (SPD) Ζίγκμαρ Γκάμπριελ αναφερόμενος στην επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στο Βερολίνο. Ζήτησε εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων από την Αθήνα και αναγνώριση της κοινωνικής κατάστασης στην χώρα από την υπόλοιπη Ευρώπη, ενώ τάχθηκε σαφώς κατά του Grexit. Σε ό,τι αφορά τις πολεμικές αποζημιώσεις, επανέλαβε ότι το θέμα έχει κλείσει και ζήτησε να μην χρησιμοποιείται προκειμένου να ασκηθεί πίεση στην Γερμανία.
  • Με σκληρές εκφράσεις επιτέθηκε κατά του αρχηγού ΓΕΕΘΑ το ΠΑΣΟΚ, εξαιτίας αναρτήσεων του Μ.Κωσταράκου στο twitter για την παρέλαση της 25ης Μαρτίου. Ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ ανέφερε ότι «η παρέλαση της 25ης Μαρτίου φέτος θα είναι μια μαζική εκδήλωση του λαού και των Ενόπλων Δυνάμεων για να τιμήσουν την εθνεγερσία» και κάλεσε τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων να παρακολουθήσουν τις παρελάσεις ένστολοι. «Να σταματήσει να γλύφει τη νέα πολιτική του ηγεσία» σχολίασε το ΠΑΣΟΚ.
  • Με μια συμβολική κίνηση άρχισε την επίσημη επίσκεψη της στην Κύπρο η πρόεδρος της Βουλής. Συνοδευόμενη από αντιπροσωπεία του ΑΚΕΛ, η Ζωή Κωνσταντοπούλου κατέθεσε στεφάνια στους τάφους των Κώστα Μισιαούλη και Ντερβίς Καβάζογλου, μαρτύρων υπέρ της φιλίας και συνεργασίας Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων.
  • Συνέχεια στην υπόθεση του αναπληρωτή υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Γ.Κατρούγκαλου δίνει νέο έγγραφο που έρχεται στη δημοσιότητα, βάσει του οποίου προκύπτει πως ο Δήμος Λάρισας ανέθεσε υπόθεση προσφυγής κατά του Δημοσίου στο δικηγορικό γραφείο του κ. Κατρούγκαλου μετά την υπουργοποίησή του. Για παραποίηση της αλήθειας κάνει λόγο ο κ. Κατρούγκαλος· για προσπάθεια ηθικής απομείωσης της κυβέρνησης, λίγο πριν από τη συνάντηση του πρωθυπουργού με την Γερμανίδα καγκελάριο, κάνουν λόγο πηγές του Μαξίμου.

Κόσμος

  • Η αύξηση της συμμετοχής στον πρώτο γύρο των περιφερειακών εκλογών της Γαλλίας φαίνεται πως περιόρισε τη δύναμη του ακροδεξιού Εθνικού Μέτωπου (FN) της Μαρίν Λεπέν. Οι Γάλλοι προσήλθαν στις κάλπες και -σύμφωνα με τα exit poll- ανέδειξαν πρώτη δύναμη το κόμμα του Νικολά Σαρκοζί, Ένωση για ένα Λαϊκό Κίνημα (UMP), το οποίο άφησε πίσω του τόσο τη Μαρίν Λεπέν, όσο και τους Σοσιαλιστές του Φρανσουά Ολάντ.
  • Σε βανδαλισμό ενός εβραϊκού νεκροταφείου σε πόλη στα βόρεια της Ουγγαρίας προχώρησαν άγνωστοι. Ο ηγέτης μίας μικρής εβραϊκής κοινότητας στην Ουγγαρία, Πήτερ Βάις, είπε ότι περίπου 20 τάφοι καταστράφηκαν και ανθρώπινα λείψανα διασκορπίστηκαν στην πόλη Γκιόνγκογιος.
  • Νίκη του Σοσιαλιστικού Κόμματος στις τοπικές εκλογές της Ανδαλουσίας δείχνουν τα exit poll. Ενισχυμένο εμφανίζεται το Podemos, ενώ και οι Ciudadanos αποσπούν έδρες στην τοπική Βουλή.
  • Εννέα βρετανοί φοιτητές Ιατρικής ταξίδεψαν στη Συρία και πιστεύεται ότι εργάζονται σε νοσοκομεία σε περιοχές που ελέγχει το Ισλαμικό Κράτος. Οι οικογένειες των φοιτητών έχουν μεταβεί στα σύνορα Τουρκίας - Συρίας, σε μία προσπάθεια να τους πείσουν να επιστρέψουν στα σπίτια τους.
  • Ο γιος του πρώην προέδρου της Ουκρανίας Βίκτορ Γιανουκόβιτς σκοτώθηκε σε δυστύχημα στη Ρωσία. Ο 33χρονος Βίκτορ Γιανουκόβιτς -είχε το όνομα του πατέρα του- φέρεται να οδηγούσε ένα μίνιμπας, το οποίο έπεσε στη λίμνη Βαϊκάλη στη Ρωσία.

Οικονομία

  • Ακυρώνονται οι αυξήσεις του Ειδικού Τέλους Μείωσης Εκπομπών Αερίων Ρύπων (ΕΤΜΕΑΡ) που είχε αποφασίσει η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας από 1ης Ιανουαρίου, με τροπολογία-προσθήκη που έχει συντάξει το υπουργείο και η οποία πρόκειται να συμπεριληφθεί στο πρώτο νομοσχέδιο που θα κατατεθεί για ψήφιση στη Βουλή.
  • Σε αλλεπάλληλες συσκέψεις βρίσκεται το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης υπό την προεδρία του Αλέξη Τσίπρα, προκειμένου να συνταχθεί το συντομότερο δυνατόν ο κατάλογος του μεταρρυθμιστικού προγράμματος της κυβέρνησης, ο οποίος θα αποσταλεί στο Eurogroup. Μια πρώτη γεύση για τα μέτρα που θα σταθεροποιήσουν την οικονομία αναμένεται να δώσει ο πρωθυπουργός στη Γερμανίδα καγκελάριο Ανγκελα Μέρκελ, με την οποία θα συναντηθεί το απόγευμα της Δευτέρας.
  • Στην διευκρίνιση πως η Αθήνα δεν θα λάβει χρήματα εάν δεν υλοποιηθούν πρώτα όλες οι προτεινόμενες μεταρρυθμίσεις προχώρησε ο Ισπανός υπουργός Οικονομικών Λουι Ντε Γκίντος μιλώντας την Κυριακή στους Financial Times.
ΠΗΓΗ: Σαν Σήμερα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου