Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 27 Μαρτίου 2015

ΝΕΑ -ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ,

  •  Παρασκευή, 27 Μαρτίου, 2015
  • «Αν είχαμε υπογράψει συνέχιση του Μνημονίου, τότε ποιος ο λόγος των διαπραγματεύσεων;» απαντούν κύκλοι του Μεγάρου Μαξίμου στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος δίνοντας στη δημοσιότητα το ενυπόγραφο κείμενο της συμφωνίας της 20ής Φεβρουαρίου, υποστήριξε ότι αποτελεί συνέχεια του μνημονίου.
  • Σε «οριακή κατάσταση» βρίσκονται οκτώ απεργοί πείνας, μέλη της Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς, όπως αναφέρεται σε δήλωση του δικηγόρου και νομικού εκπρόσωπου τους κ. Φραγκίσκου Ραγκούση το βράδυ της Πέμπτης. Αίτημα των απεργών -βρίσκονται στην 25η μέρα αποχής από το φαγητό- είναι η αποφυλάκιση της μητέρας και της συζύγου δύο εγκλείστων.
  • Σε κατάληψη του ραδιοφωνικού σταθμού «Αντέννα Πάτρας 105,3» προχώρησε το μεσημέρι της Πέμπτης ομάδα αντιεξουσιαστών, τη στιγμή που βρισκόταν στον «αέρα» ενημερωτική εκπομπή. Oι αντιεξουσιαστές ζήτησαν να μεταδοθεί ηχητικό μήνυμα, με το οποίο εκφράζουν την αλληλεγγύη στους κρατούμενους φυλακών που έχουν ξεκινήσει απεργία πείνας και ταυτόχρονα ζητούν την αποφυλάκιση του Σάββα Ξηρού. Αντίστοιχη κίνηση έγινε το βράδυ και στον τηλεοπτικό «Super B».
  • Με υπομονή θα πρέπει να «οπλιστούν» οι 227 επιβάτες του επιβατηγού οχηματαγωγού πλοίου «Βιτσέντζος Κορνάρος», το οποίο προσάραξε το βράδυ της Τετάρτης σε αμμώδη περιοχή κοντά στον λιμενοβραχίονα του λιμανιού της Κάσου. Το ρυμουλκό που είχε αναχωρήσει από τη Μύκονο με προορισμό το σημείο, αναγκάστηκε να κατευθυνθεί στην Αστυπάλαια λόγω των ισχυρών ανέμων.
  • Νέο σκάφος σεισμικών ερευνών, το «Τουρκουάζ», καθελκύει το Σάββατο η Τουρκία, δηλώνοντας «παρούσα« στις σεισμικές έρευνες στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο. Το νέο σκάφος είναι μεγαλύτερο και πιο σύγχρονο σε σύγκριση με το γνωστό «Μπαρμπαρός».

Κόσμος

  • Ισχυρή έκρηξη (πιθανότατα από διαρροή αερίου) σημειώθηκε σε κτίριο στο Ίστ Βίλατζ του Μανχάταν το μεσημέρι της Πέμπτης (τοπική ώρα). Στη συνέχεια το τετραώροφο κτίριο τυλίχτηκε στις φλόγες και τελικά κατέρρευσε. Τουλάχιστον 12 άτομα τραυματίστηκαν, τρία εκ των οποίων σοβαρά. Στο σημείο έσπευσαν 250 πυροσβέστες.
  • Απορρίφθηκε σε ομοσπονδιακό επίπεδο η έφεση που είχε ασκήσει εισαγγελέας της Αργεντινής κατά της απαλλαγής της πρόεδρου Κριστίνα Φερνάντες από τη διερεύνηση της λεγόμενης «υπόθεσης Νίσμαν». Υπενθυμίζεται ότι ο νεκρός -πλέον- Νίσμαν επρόκειτο να καταθέσει στοιχεία που αποδείκνυαν ότι η κυβέρνηση της προέδρου είχε σκοπό να συγκαλύψει την υπόθεση στην οποία εμπλέκεται το Ιράν.
  • Ο συγκυβερνήτης φαίνεται να έριξε εσκεμμένα το αεροσκάφος της Germanwings στις γαλλικές Άλπεις, είπε ο εισαγγελέας της Μασσαλίας, επιβεβαιώνοντας ότι ο κυβερνήτης βρισκόταν εκτός πιλοτηρίου τη στιγμή της συντριβής. Ο συγκυβερνήτης ανέπνεε κανονικά στο πιλοτήριο, αλλά δεν είπε «ούτε μία λέξη» στη διάρκεια των δραματικών δέκα λεπτών μέχρι τη συντριβή, σύμφωνα με τον εισαγγελέα. Ο γερμανός συγκυβερνήτης, ο 28χρονος Αντρέας Λούμπιτς δεν ήταν γνωστός ως τρομοκράτης.
  • Ανοικτό άφησε το Ριάντ το ενδεχόμενο χερσαίας επιχείρησης στην Υεμένη, σε συνεργασία -όπως ανέφερε κορυφαίος στρατιωτικός αξιωματούχος- με τους συμμάχους της. Υπενθυμίζεται ότι το Ριάντ   ηγείται ομάδας σουνιτικών χωρών που πλέον επεμβαίνουν στρατιωτικά (μέχρι στιγμής με επιδρομές) στην Υεμένη για να αποτρέψει την προέλαση των σιιτών ανταρτών που υποστηρίζονται από το Ιράν.
  • Η περιοχή Ατακάμα της βόρειας Χιλής, όπου βρίσκεται η πλέον άνυδρη έρημος του πλανήτη, έχει κατακλυστεί από νερά μετά τις καταρρακτώδεις βροχές που στοίχισαν τη ζωή σε τουλάχιστον 7 ανθρώπους, ενώ πάνω από 20 αγνοούνται.

Οικονομία

  • Η Παρασκευή 27 Μαρτίου 2015 είναι η τελευταία ημέρα για ένταξη στη ρύθμιση εξπρές για ληξιπρόθεσμες οφειλές. Οι οφειλέτες έχουν τη δυνατότητα να καταβάλουν οποιοδήποτε βασικό ποσό οφειλής (μη ρυθμισμένο) με απαλλαγή προσαυξήσεων, τόκων και προστίμων εκπρόθεσμης καταβολής που αναλογούν σε αυτό. Στα 250 εκατ. ευρώ τοποθετούν στελέχη του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης τα προσδοκώμενα έσοδα από τη ρύθμιση-εξπρές.
  • Την πρόθεση της κυβέρνησης να μην προχωρήσει σε νέες ιδιωτικοποιήσεις επανέλαβε ο υπουργός Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού, Γιώργος Σταθάκης, στη συνάντηση που είχε την Πέμπτη με τον βρετανό πρέσβη στην Ελλάδα, Τζον Κίτμερ.
  • Τα ιστορικά χαμηλά επιτόκια σε ευρωπαϊκό αλλά και παγκόσμιο επίπεδο προκαλούν σοβαρά προβλήματα στην γερμανική οικονομία, τόνισε την Πέμπτη ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, κατά τη διάρκεια ομιλίας του σε εκδήλωση τραπεζικού ενδιαφέροντος στο Βερολίνο.
ΠΗΓΗ: Σαν Σήμερα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου