Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 26 Μαρτίου 2015

Εορτασμός της 25ης Μαρτίου 1821 στο Providence Rhode Island

Πέμπτη, 26 Μαρτίου, 2015



Χθες, 25η Μαρτίου μετά το Lowell η γιορτή μεταφέρθηκε 80 μίλια μακριά (129 χιλιόμετρα) στην πρωτεύουσα Providence της Πολιτείας Rhode Island όπου μέσα στο Κυβερνείο έγινε η Ελληνική Γιορτή για την 25η Μαρτίου 2015.  Συγκεκριμένα μέσα στη Γερουσία και εν ώρα συνεδριάσεως με εισήγηση του Γερουσιαστή Λεωνίδα Ραπτάκη η Γερουσία ομόφωνα ψήφισαν και αναγνώρισαν την 25η Μαρτίου
2015 σαν την Ημέρα του Ελληνισμού και τίμησαν την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης του 1821. Ακολούθησε η αναγνώριση της Γενικού Προξένου της Ελλάδος κ. Ιφιγένειας Καναρά του Προέδρου και των Μελών της Ομοσπονδίας Ελληνο-Αμερικανικών Σωματείων και των Ελληνικών Κοινοτήτων της περιοχής.
Ακολούθησε η 
αναγνώρηση της Εφημερίδας Εθνικός Κήρυξ της Νέας Υόρκης η οποία εορτάζει τα 100 χρόνια από την ίδρυση της

όπου με εισήγηση του Γερουσιαστή Λεωνίδα Ραπτάκη η ολομέλεια της Γερουσίας ομόφωνα έκανε ψήφισμα υπέρ της Ελληνικής Εφημερίδας της Ομογένειας και όχι μόνο για την προσφορά της στην ενημέρωση. Αναγνωρίστηκε ο κ. Θεόδωρος Καλμούκος από την εφημερίδα Εθνικός Κήρυξ ο οποίος παρέλαβε και το ψήφισμα της Γερουσίας. Ακολούθησε ομιλία στην Αγγλική της Γενικής Προξένου της Ελλάδος όπου αναφέρθηκε στην
προσφορά της Ελλάδος στον πολιτισμό, στους δεσμούς φιλίας με την Αμερική και για την προσπάθεια που 
καταβάλει η Ελλάδα και ο Ελληνικός λαός να περάσει τα οικονομικά προβλήματα.
Στη συνέχεια η γιορτή μεταφέρθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του Κοινοβουλίου όπου ήταν κατάμεστη. Εδώ αγόρια και κορίτσια με Ελληνικές Εθνικές ενδυμασίες απήγγειλαν ποιήματα. Τίμησαν με την παρουσία τους και μίλησαν για τη σημασία της γιορτής
οι: ο Δήμαρχος της πόλης Providence, ο Δήμαρχος της πόλης Cranston, η Πρόεδρος της Γερουσίας και η Υπουργός Εσωτερικών.
Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνο-Αμερικανικών Σωματείων μίλησε στην Αγγλική και στην Ελληνική γλώσσα για τη σημασία που έχει για όλους μας οι ομιλίες των Φιλελλήνων πολιτικών που αναγνωρίζουν την προσφορά της Ελλάδας και του Ελληνισμού. Ζήτησε από όλους να ενδιαφερθούν ποιό πολύ και να
μεταλαμπαδεύσουμε στα παιδιά μας τον πολιτισμό μας, τη γλώσσα, τη πίστη. Κάλεσε όλους να συμμετάσχουν στην μεγάλη παρέλαση του Ελληνισμού που θα γίνει την Κυριακή, 26 Απριλίου, 2015 στο κέντρο της 
Βοστώνης. Ακολούθησε η ομιλία της Γενικής Προξένου στα Ελληνικά και τέλος ο Γερουσιαστής κ. Ραπτάκης ζήτησε από τον αντιπρόσωπο του Εθνικού Κήρυκα κ. Καλμούκο να πει δύο λόγια. Ο κ. Καλμούκος ευχαρίστησε εκ μέρους του Εθνικού Κήρυκα τον κ. Ραπτάκη και τη Γερουσία του State of Rhode Island ενώ στη συνέχεια έδωσε συγχαρητήρια στα παιδιά που σε άπταιστα Ελληνικά απήγγειλαν τα ποιήματα τους καθώς και στις δασκάλες για το έργο που επιτελούν.
Η γιορτή στο 
Rhode Island τελείωσε με δεξίωση στο κοινοτικό κέντρο της κοινότητας του Pawtucket. Φέτος υπεύθυνη κοινότητα για τον εορτασμό ήταν η κοινότητα του Αγίου Σπυρίδωνα από την πόλη Newport.


Φώτος:  
1η Η Γενική Πρόξενος στην ομιλία της στη Γερουσία
2η Τα αγόρια και κορίτσια των Ελληνικών Κοινοτήτων του Rhode Island
3η Η Υπουργός Εσωτερικών  Nellie Gorbea δίνει ψήφισμα στον ιερατικό προϊστάμενο του Αγίου Σπυρίδωνα Newport π. Γεώργιο Οικονόμου.  Από αριστερά ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνο-Αμερικανικών Σωματείων Νέας Αγγλίας κ. Βασίλειος Καυκάς, ο Γερουσιαστής Λεωνίδας Ραπτάκης, η Υπουργός Εσωτερικών, ο π. Οικονόμου και η Γενική Πρόξενος Ιφιγένεια Καναρά.
4η Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας κ. Βασίλειος Καυκάς στο βήμα και δεξιά ο Υπουργός Συντονισμού (Chief of Staff, Stephen Neuman).
5η Ο κ. Θεόδωρος Καλμούκος από την εφημερίδα Εθνικός Κήρυξ παραλαμβάνει το ψήφισμα της Γερουσίας από τον Γερουσιαστή Ραπτάκη για τα 100 χρόνια από την ιδρυσή της.
6η Αξιωματούχοι της Ομοσπονδίας.  Από αριστερά, Ευάγγελλος Παπάς, Βοηθός Ταμίας, μιλτιάδης Αθανασόπουλος Α' Αντιπρόεδρος, Βασίλειος Καυκάς Πρόεδρος, Δημήτριος Ματθαίος μέλος του Δ.Σ. και ο κ. Μιχάλης Γιαννούλης.
6η Ένα ακόμα στηγμιότυπο απο την εκδήλωση με την Myrna George, πρώην Γερουσιαστή.

Φωτος από τον κ. Θεόδωρο Καλμούκο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου