Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 26 Μαρτίου 2015

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Πέμπτη, 26 Μαρτίου, 2015

  • Στο λιμενοβραχίονα του λιμανιού της Κάσου προσάραξε μετά τις 21.30 το βράδυ της Τετάρτης, λόγω καιρού, το επιβατηγό - οχηματογωγό πλοίο «Βιτσέντζος Κορνάρος» με 227 επιβάτες και 55 μέλη πληρώματος. Όπως έγινε γνωστό, δεν διατρέχουν κίνδυνο οι επιβαίνοντες του πλοίου.
  • Πολίτες που έδωσαν το «παρών» στην στρατιωτική παρέλαση για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου, μιλούν στην κάμερα του sansimera.gr για το δημοτικό γλέντι που ακολούθησε παρά την κακοκαιρία, ενώ απαντάνε και στο ερώτημα: Ήταν αναγκαία τα κιγκλιδώματα και η ισχυρή αστυνομική παρουσία, που είχαν εδραιωθεί τα τελευταία χρόνια στις παρελάσεις; Δείτε το βίντεο...
  • Συγκίνηση προκάλεσε στη Λεμεσό η συμμετοχή στη μαθητική παρέλαση του τελειόφοιτου μαθητή του Λυκείου Αγίου Νικολάου, Ανδρέα Σολωμού, ο οποίος είναι εκ γενετής τυφλός.
  • Σοβαρό πλήγμα στην εικόνα της Ελλάδος στις Ηνωμένες Πολιτείες προκαλεί η (προσωρινή;) εμπλοκή στην υιοθέτηση του ετήσιου ψηφίσματος του αμερικανικού Κογκρέσου για την Ημέρα της Ελληνικής Ανεξαρτησίας.
  • Για τον ευρωπαϊκό ρόλο της ελληνικής Επανάστασης μίλησε στο Πανεπιστήμιο Αθηνών ο Αλέξης Τσίπρας, στην πρώτη ομιλία έλληνα πρωθυπουργού στο Πανεπιστήμιο στη διάρκεια της Μεταπολίτευσης. Ανάμεσα σε άλλα, ο έλληνας πρωθυπουργός ανέφερε ότι η Ελλάδα αποτελεί κομμάτι της Ευρώπης.

Κόσμος

  • Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε 22 νέα πολυετή εθνικά προγράμματα συνολικού προϋπολογισμού 1,8 δισεκατομμυρίων ευρώ στο πλαίσιο του Ταμείου Ασύλου, Μετανάστευσης και Ένταξης (ΤΑΜΕ) και του Ταμείου Εσωτερικής Ασφάλειας (ΤΕΑ) για την περίοδο 2014-2020. Εντός του τρέχοντος έτους θα εγκριθούν και άλλα 36 εθνικά προγράμματα.
  • Δεδομένα από το πρώτο μαύρο κουτί του μοιραίου αεροσκάφους της Germanwings που συνετρίβη στις γαλλικές Άλπεις με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 150 άτομα, κατάφεραν να συλλέξουν εμπειρογνώμονες, ελπίζοντας ότι αυτά θα ρίξουν φως στα αίτια της τραγωδίας. Σύγχυση επικρατεί σχετικά με το δεύτο κουτί. Δύσκολη η περισυλλογή των σορών, στο σημείο της συντριβής οι Μέρκελ, Ολάντ, Ραχόι. Θρήνος σε Γερμανία και Ισπανία. Φωτορεπορτάζ, βίντεο - Όλες οι εξελίξεις.
  • Ο πρόεδρος του Αφγανιστάν Ασραφ Γάνι, ο οποίος πραγματοποιεί επίσκεψη στις ΗΠΑ, προειδοποίησε για τη «φοβερή απειλή» του Ισλαμικού Κράτους. Σε ομιλία του στο αμερικανικό Κογκρέσο δεν παρέλειψε να... ευχαριστήσει τους Αμερικανούς για την εμπλοκή τους στον πόλεμο του Αφγανιστάν.
  • Φόβους για έναν αιματηρό και διαρκή πόλεμο στην Υεμένη έχει προκαλέσει η επέλαση των ανταρτών Χούτι στη χώρα, η οποία βυθίζεται όλο και περισσότερο στο χάος. Tο συγκρότημα του προεδρικού μεγάρου στο Άντεν, στη νότια Υεμένη, έγινε στόχος αεροπορικής επιδρομής, λίγη ώρα αφότου έγινε γνωστό ότι ο πρόεδρος Αμπντ Ράμπο Μάνσουρ Χάντι έχει διαφύγει σε ένα «ασφαλές μέρος», δήλωσε πηγή των υπηρεσιών ασφαλείας. Κατελήφθη από αντάρτες το αεροδρόμιο του Άντεν.
  • Η ουκρανική αστυνομία συνέλαβε δύο υψηλόβαθμους αξιωματούχους με την κατηγορία της διαφθοράς την ώρα που διεξαγόταν υπουργικό συμβούλιο, το οποίο μεταδιδόταν απευθείας από την τηλεόραση. Η αστυνομία συνέλαβε και έβαλε χειροπέδες στον διευθυντή της κρατικής υπηρεσίας για την αντιμετώπιση εκτάκτων καταστάσεων και στον αναπληρωτή του.

Οικονομία

  • Ο επικεφαλής της Bundesbank και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΚΤ, Γενς Βάιντμαν, δήλωσε την Τετάρτη ότι η Ελλάδα είναι ακόμη πολύ μακριά από το τέλος της «μαραθώνιας» διαδικασίας μεταρρυθμίσεων και ότι θα ήταν «τραγικό» εάν η Αθήνα εγκατέλειπε την οικονομική προσαρμογή που έχει ήδη επιτύχει.
  • Στη δημοσιότητα δόθηκε η εγκύκλιος του υπουργείου Εργασίας με την οποία τίθεται σε εφαρμογή η νέα ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών προς τους Φορείς Κοινωνικής Ασφάλισης, πλην ΝΑΤ, του νόμου για τις 100 δόσεις (Ν.4321/2015).
  • «Παραγωγική» και «σε κλίμα εποικοδομητικής συνεργασίας» χαρακτήρισαν κυβερνητικοί κύκλοι την τηλεδιάσκεψη του EuroWorking Group, σημειώνοντας ότι συμφωνήθηκε πως η Αθήνα θα παραδώσει στους θεσμούς μια ολοκληρωμένη και συγκεκριμένη λίστα μεταρρυθμίσεων. Όπως όλα δείχνουν, η Αθήνα έχει προθεσμία μέχρι τη Δευτέρα προκειμένου να παρουσιάσει το σχέδιό της για μεταρρυθμίσεις.
ΠΗΓΗ: Σαν Σήμερα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου