Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 23 Μαρτίου 2015

Επιστολή Τσίπρα προς Μέρκελ: Προτιμώ να πληρώσω συντάξεις και μισθούς από τα χρέη στο ΔΝΤ

Δευτέρα, 23 Μαρτίου, 2015

Η Ελλάδα δεν θα μπορέσει να καλύψει τις οικονομικές της υποχρεώσεις είχε προειδοποιήσει ο Αλέξης Τσίπρας την Ανγκελα Μέρκελ, με επιστολή που της είχε στείλει στις 15 Μαρτίου.
Επιστολή Τσίπρα προς Μέρκελ: Προτιμώ να πληρώσω συντάξεις και μισθούς από τα χρέη στο ΔΝΤ
Προειδοποίηση ότι η Ελλάδα δεν θα μπορέσει να καλύψει τις οικονομικές της υποχρεώσεις είχε απευθύνει ο Αλέξης Τσίπρας στην Ανγκελα Μέρκελ, με επιστολή που της είχε στείλει στις 15 Μαρτίου.
Η επιστολή, την οποία αποκαλύπτουν οι Financial Times στο φύλλο της Δευτέρας, εστάλη τέσσερις ημέρες πριν από την επταμερή συνάντηση Κορυφής στις Βρυξέλλες και δυο ημέρες πριν οριστεί το ραντεβού του έλληνα Πρωθυπουργού με τη γερμανίδα καγκελάριο στο Βερολίνο.
Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο Αλέξης Τσίπρας προειδοποίησε την Ανγκελα Μέρκελ ότι η Ελλάδα δεν θα μπορέσει να καλύψεις τις οικονομικές της υποχρεώσεις, εάν δεν βρεθεί άμεσα μια βραχυχρόνια χρηματοδοτική λύση.
Ταυτόχρονα, κατήγγειλε την πολιτική της ΕΚΤ για τα όρια που έχει βάλει στην Ελλάδα καθώς επίσης και τις αρχές διάσωσης της ευρωζώνης που αρνούνται οποιαδήποτε εκταμίευση προτού η Αθήνα υιοθετήσει νέο γύρο οικονομικών μεταρρυθμίσεων.
Και επεσήμανε ότι η κυβέρνησή του θα αναγκαστεί να επιλέξει ανάμεσα στις υποχρεώσεις της προς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ή στην καταβολή συντάξεων και μισθών.

«Καταπιεσμένη ελληνική κοινωνία»
Και επειδή η επιλογή να πληρωθούν χρέη έναντι μισθών θα αποτελέσει πλήγμα στην ελληνική κοινωνία, άφηνε να εννοηθεί ότι η Αθήνα θα πράξει το αντίθετο.
Η εξυπηρέτηση των χρεών θα οδηγήσει σε «απότομη οικονομική επιδείνωση της ήδη καταπιεσμένης ελληνικής κοινωνίας – προοπτική που δεν θα ανεχθώ» τονίζει ο Αλέξης Τσίπρας.
Ο έλληνας Πρωθυπουργός ζητά από την Ανγκελα Μέρκελ να μην επιτρέψει ένα μικρό θέμα ρευστότητας και κάποια θεσμική αδράνεια να μετατραπούν σε μεγαλύτερο πρόβλημα για την Ελλάδα και την Ευρώπη.
«Δεδομένου ότι η Ελλάδα δεν έχει πρόσβαση στις κεφαλαιαγορές και λαμβάνοντας υπόψη την απότομη άνοδο στην αποπληρωμή των δανειακών μας υποχρεώσεων αυτή την άνοιξη και το καλοκαίρι… θα έπρεπε να είναι σαφές ότι οι ειδικοί περιορισμοί της ΕΚΤ σε συνδυασμό με τις καθυστερήσεις στις εκταμιεύσεις θα καθιστούσαν αδύνατο για κάθε κυβέρνηση να εξυπηρετήσει τα χρέη της», προσθέτει ο κ. Τσίπρας.
Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου