Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 24 Μαρτίου 2015

Kινέζος αγόρασε την εταιρεία ελαστικών Πιρέλι

Σε κινεζικά χέρια η ιταλική βιομηχανία ελαστικών Pirelli

Σε κινεζικά χέρια η ιταλική βιομηχανία ελαστικών Pirelli

Ποιος είναι ο 57χρονος Κινέζος «βασιλιάς» στον οποίο πέρασε ο έλεγχος του κολοσσού

Μία από τις σημαντικότερες ιταλικές εταιρίες που καθόριζαν το «Made in Italy» σε ολόκληρο τον κόσμο έχει περάσει πλέον σε κινεζικά χέρια.
Ο λόγος για την ιταλική βιομηχανία ελαστικών Pirelli, ο έλεγχος της οποίας βρίσκεται από την Κυριακή στα χέρια του 56χρονου Ρεν Τζιανξίν, προέδρο της εταιρίας ChemChina.
Η κινεζική επιχείρηση απέκτησε την Pirelli, που ιδρύθηκε πριν 142 χρόνια, έναντι 7,4 δισεκατομμυρίων ευρώ, ενώ όπως έγινε γνωστό η έδρα της μαζί με τον τομέα έρευνας και ανάπτυξης θα παραμείνει στο Μιλάνο. 
Η ChemChina που ιδρύθηκε το 2004 είναι ένας κολοσσός που δραστηριοποιείται στους τομείς της παραγωγής ελαστικών, χημικών προϊόντων για την γεωργία, πετρελαιοχημικών και των βιομηχανικών υποδομών, με ετήσιο τζίρο περίπου τα 36 δισ. ευρώ.
Όσο για τον «βασιλιά» Ρεν Τζιανξίν, όπως αναφέρει ο ιταλικός Τύπος, σπούδασε Οικονομικά και εργάστηκε στο υπουργείο Βιομηχανίας, όταν αποφάσισε μαζί με επτά ακόμα φίλους του να ιδρύσει μία εταιρία χημικού καθαρισμού.

Αρχικά, το υλικό που παρήγαγε η εταιρία του χρησιμοποιείτο για να καθαρίζει τις τσαγιέρες των Κινέζων στην φτωχή επαρχία Γκανσού, ωστόσο, εφόσον στην πορεία διαπιστώθηκε ότι το προϊόν λειτουργούσε η εταιρία επεκτάθηκε στον καθαρισμό λεβήτων και έπειτα στις βιομηχανικές εγκαταστάσεις.
Την ίδια στιγμή, όπως αναφέρουν ιταλικά δημοσιεύματα το μάνατζμεντ της βιομηχανίας ελαστικών πρόκειται να συνεχίσει να διαθέτει αυτονομία κινήσεων και ο πρόεδρός της, Μάρκο Τρονκέτι Προβέρα, θα παραμείνει στην θέση του μέχρι το 2021.
Στο εξής, η παραγωγή ελαστικών για αυτοκίνητα και μηχανές πρόκειται να διαχωριστεί από εκείνη για φορτηγά, η οποία θα αποτελέσει μέρος κοινής βιομηχανικής στρατηγικής με αυτή της εταιρίας Aeolus Tyre, ιδιοκτησίας, πάντα, της ChemChina.
Σύμφωνα με τις νέες ισορροπίες που διαμορφώνονται με την χθεσινή υπογραφή, η ChemChina θα διαθέτει το 65% του μετοχικού κεφαλαίου, η ρωσική πετρελαϊκή εταιρία Rosneft το 13%, οι ιταλοί μέτοχοι (ανάμεσά τους και ο Τρονκέτι Προβέρα) το 15% και οι τράπεζες Unicredit και Ιntesa San Paolo το 3,5% αντίστοιχα.
Σύνθημα της ChemChina είναι το: «Παραδοσιακή χημεία, προηγμένα υλικά», που όπως φαίνεται, ο Ρεν Τζιανξίν αναμένεται να εφαρμόσει και στην περίπτωση της Pirelli. 
Πηγή: Καθημερινή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου