Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 27 Μαρτίου 2015

Θύελλα αντιδράσεων για τα συνθήματα των ΟΥΚ στην παρέλαση

 Παρασκευή, 27 Μαρτίου, 2015
ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ-ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΝΕΛ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ

Την έντονη δυσαρέσκεια και την οξεία αντίδραση, όχι μόνο από την αντίπολίτευση αλλά και από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, προκάλεσαν τα εθνικιστικά συνθήματα που φώναζαν οι άντρες των ΟΥΚ κατά τη χθεσινή παρέλαση στο Σύνταγμα.

Συγκεκριμέμα, με ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter οευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης αναφέρει: «Τα εθνικιστικά συνθήματα των ΟΥΚ στην παρέλαση, είναι αντίθετα με την πάγια εξωτερική πολιτική της χώρας. Η κυβέρνηση οφείλει να βάλει φρένο».
Και η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Βασιλική Κατριβάνου, σε μήνυμά της στο Facebook, έκανε λόγο για «ευθεία πρόκληση για τη δημοκρατία».
Eπίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ για τη στάση που κρατά στο θέμα των παρελάσεων εξαπέλυσε η ΝΔ. Σε ανακοίνωσή του ο εκπρόσωπος του κόμματος, Κωστας Καραγκούνης επισημαίνει πως «το "όχι" στις παρελάσεις έγινε χθες "ναι" μαζί με χορούς».
Ο κ. Καραγκούνης κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ πως αλλάζει τις απόψεις του ανάλογα με το ποιός είναι στην κυβέρνηση και επισημαίνει πως ο Ελληνας δεν εχει κοντή μνήμη.
Δριμεία κριτική ασκεί και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση συνεργασίας και ειδικότερα στον ΣΥΡΙΖΑ και αυτούς που «ως κυβέρνηση ακολούθησαν χτες την αισθητική των ΑΝ.ΕΛΛ και της εθνικιστικής ακροδεξιάς», ενώ τα προηγούμενα χρόνια «αντιδρούσαν στην έννοια της παρέλασης» και «αμαύρωναν τις παρελάσεις και δίχαζαν τον λαό». Ο κ. Βενιζέλος αναφέρει ότι «είναι ακατάσχετα κυνικοί, με μόνο κίνητρο τη νομή της εξουσίας και έπληξαν τον πιο ευαίσθητο πυρήνα της ίδιας της δημοκρατίας που είναι η δημόσια αισθητική».
Θύελλα αντιδράσεων για τα συνθήματα των ΟΥΚ στην παρέλασηΕιδικότερα, σε δήλωσή του ερωτά: «Αυτοί που χαίρονται για την αφαίρεση των κιγκλιδωμάτων στις παρελάσεις, τα μηχανοκίνητα, τις υπερπτήσεις αεροσκαφών και ελικοπτέρων, τους δημοτικούς χορούς, τα πλαστικά σημαιάκια που μοιράζουν στρατιώτες, θυμούνται ότι τα προηγούμενα χρόνια ο ΣΥΡΙΖΑ πρωτοστατούσε στα επεισόδια που αμαύρωναν τις παρελάσεις και δίχαζαν το λαό;».
«Θυμούνται ότι προπηλάκιζαν τον ίδιο τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και εξέπεμπαν σε όλο το κόσμο αρνητικές εικόνες για τη χώρα;» ερωτά επιπλέον και προσθέτει: «Αυτοί που ως κυβέρνηση ακολούθησα χθες την αισθητική των ΑΝ.ΕΛΛ και της εθνικιστικής ακροδεξιάς, θυμούνται ότι τις προηγούμενες χρονιές αντιδρούσαν στην ίδια την έννοια της παρέλασης και ιδίως της μαθητικής;».
Ακόμη, ερωτά αν «θυμούνται ότι τις προηγούμενες χρονιές ταυτιζόντουσαν με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ και όλες τις ομάδες κρούσης που παρεμπόδιζαν τις εκδηλώσεις;».
Καταλογίζει ότι «νομίζουν ίσως ότι διαθέτουν την ασυλία του θράσους και της συλλογικής αντιφατικότητας και αμνησίας», για να σχολιάσει ότι «είναι απλώς ακατάσχετα κυνικοί, με μόνο κίνητρο τη νομή της εξουσίας και έπληξαν τον πιο ευαίσθητο πυρήνα της ίδιας της δημοκρατίας που είναι η δημόσια αισθητική».
«Αυτή είναι που θα τους τιμωρήσει τελικά» τόνισε.
Νωρίτερα, με ανακοίνωση που εξέδωσε σχετικά με τα συνθήματα που φώναζαν τα ΟΥΚ στην παρέλαση, το Γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚχαρακτήρισε «ανεύθυνο» τον υπουργό Άμυνας και «ιδεολογικό ανανεωτή του ΣΥΡΙΖΑ», ενώ καταλόγισε στον ΣΥΡΙΖΑ «πολιτικοϊδεολογικό κατήφορο».
«Τα ΟΥΚ φώναζαν στην παρέλαση στο Σύνταγμα, συνθήματα αμφισβήτησης των υφιστάμενων συνόρων. Αλλά με τέτοιον ανεύθυνο υπουργό Άμυνας, τι άλλο θα περίμενε κανείς;», αναφέρει στην ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ, προσθέτοντας ότι «στο Αμερικανικό Κογκρέσο και για πρώτη φορά μπλόκαραν το ψήφισμα για την 25η Μαρτίου, λόγω των Τζιχαντιστών που θα στείλει ο ανερμάτιστος υπουργός/πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛΛ/ιδεολογικός ανανεωτής του ΣΥΡΙΖΑ». Το ΠΑΣΟΚ τονίζει ότι «το θέμα όμως, πάνω από όλα, είναι ο πολιτικοϊδεολογικός κατήφορος του ΣΥΡΙΖΑ».
«Λίγη συστολή δεν υπάρχει; Γίνανε τυφλά υποχείρια του κ. Καμμένου;», συμπληρώνει και ερωτά αν «θα ζητήσει κανείς ευθύνες από αυτούς που έδωσαν στα ΟΥΚ το "ελεύθερο" να διαμορφώνουν την εξωτερική πολιτική και την πολιτική εθνικής ασφάλειας;».
Χθες κατά τη διάρκεια της παρέλασης ακούστηκαν οι βατραχάνθωποι του Πολεμικού Ναυτικού να φωνάζουν: «Και το όνειρο μας είναι / στην Πόλη εμείς να μπούμε / σημαία να υψώσουμε / τον ύμνο εμείς να πούμε».
Απάντηση ΑΝΕΛ στο ΠΑΣΟΚ: Μάλλον είδαν το βίντεο παρέλασης όταν υπουργός Αμυνας ήταν ο Βενιζέλος
«Στο ΠΑΣΟΚ μάλλον είδαν το βίντεο της παρέλασης με τα συνθήματα των ΟΥΚ όταν υπουργός Άμυνας ήταν ο κ. Βενιζέλος. Και παρασύρθηκαν βλέποντας το παλιό βίντεο...» αναφέρει σε απάντησή της στο ΠΑΣΟΚ σχετικά με τα συνθήματα των ΟΥΚ, η εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Μαρίνα Χρυσοβελώνη.
«Γιατί λοιπόν, τώρα ο υπερβάλλων ζήλος του κ. Βενιζέλου;» αναρωτιέται η κ. Χρυσοβελώνη και σημειώνει: «Προφανώς, επειδή ενοχλείται από τις επιτυχείς πρωτοβουλίες του υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου, τις οποίες ο ίδιος στάθηκε ανίκανος να αναλάβει».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου