Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

ΚΤΥΠΑ ΕΔΩ ΣΤΑ ΜΠΛΕ ΓΡΑΜΜΑΤΑ. Κοίτα τι κάνει ο κορωνοϊός σε όλο το κόσμο.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟΝ ΧΑΡΤΗ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ.

Μετά με το «ποντικάκι» κοιτάξτε τι γίνεται σε κάθε χώρα σε όλο τον κόσμο. Η σελίδα ανανεώνεται τακτικά οπότε κοίταζε όσες φορές θέλεις

Λόγω της κατάστασης με τον κορωνοϊό τα άρθρα που ανεβάζουμε στο panelikos.com καθημερινά είναι περισσότερα από πριν. Όλα τα άρθρα μπορείτε να τα διαβάζετε έστω και εάν δεν είναι στην αρχική σελίδα που είσαστε τώρα. Πάρτε το ποντικάκι και πηγαίνετε κάτω δεξιά και πατήστε Παλαιότερες Αναρτήσεις και θα πάτε στην προηγούμενη σελίδα και εάν κάνετε το ίδιο και στην επόμενη σελίδα-σελίδες θα διαβάζετε όλα τα άρθρα. Σας ευχόμαστε ΥΓΕΙΑ, όλα τα άλλα έρχονται μετά.

Σκότωσε τον κορωνοϊό. Και εσύ μπορείς. Πάρε τα μέτρα σου.

Πέμπτη, 26 Μαρτίου 2015

Εορτασμός 25ης Μαρίου, 2015 στο Lowell, Massachusetts


Πέμπτη, 26 Μαρτίου, 2015
Η 194η επέτειος της Ελληνικής Επανάστασης εορτάστηκε με κάθε επισημότητα στην ιστορική πόλη Lowell, Massachusetts ΄(πρώτη βιομηχανική πόλη στις ΗΠΑ) όπου οι πρώτοι Έλληνες μετανάστες εγκαταστάθηκαν γιατί υπήρχαν εργασίες στα βυρσοδεψία, στα υφαντήρια κλπ.
Στην πόλη του Lowell η πρώτη ύλη έφτανε στα εργοστάσια ακατέργαστη και στην άλλη άκρη έβγαινε το τελικό προϊόν όπως παπούτσια, ενδύματα... Εδώ λοιπόν που στο τέλος του 1880 έφταναν οι Έλληνες μετανάστες κατά χιλιάδες εορτάστηκε χθες στον περίλαμπρο ιστορικό ναό της Αγίας Τριάδος (μικρή Αγιά 
Σοφιά, πρώτος ναός βυζαντινού ρυθμού στις ΗΠΑ κτισμένος το 1906).
Στη δοξολογία


οι τέσσερις πρόεδροι των Ελληνικών κοινοτήτων της πόλης, ο Δήμαρχος και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης και άλλοι. Οι μαθητές και μαθήτριες του Ημερήσιου Ελληνο-Αμερικανικού Σχολείου με τις παραδοσιακές Ελληνικές φορεσιές και Ελληνισμός από την πόλη και την γύρο περιοχή.
Ακολούθησε η παρέλαση προς το Δημαρχείο ενώ η φιλαρμονική της πόλης 
παιάνιζε ελληνικά εμβατήρια. Έγιναν 2 στάσεις στα μνημεία των πεσόντων Ελλήνων και των Πρωτοπόρων Ελλήνων όπου κατατέθηκαν στεφάνια.
Έξω από το Δημαρχείο΄, στο 
πλατύσκαλο" έγινε η καθιερωμένη γιορτή όπου υψώθηκε η γαλανόλευκη από την Γενική Πρόξενο κ. Καναρά.  Αμέσως μετά μίλησε ο Δήμαρχος της Πόλης Rodney Elliot, η Γενική Πρόξενος και ο Πρόεδρος της ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων. Ενώ η εκδήλωση έκλεισε ο Μητροπολίτης Βοστώνης.
Ακολούθησε μεσημεριανό φαγητό στο 
εστιατόριο Ολύμπια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου