Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM


Εορτάζουμε και Tιμούμε

1821 - 2021

200 Χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση

Τιμή και Δόξα στους Ήρωες και Ηρωίδες

Thank You to Philhellenes

Πέμπτη, 26 Μαρτίου 2015

Εορτασμός 25ης Μαρίου, 2015 στο Lowell, Massachusetts


Πέμπτη, 26 Μαρτίου, 2015
Η 194η επέτειος της Ελληνικής Επανάστασης εορτάστηκε με κάθε επισημότητα στην ιστορική πόλη Lowell, Massachusetts ΄(πρώτη βιομηχανική πόλη στις ΗΠΑ) όπου οι πρώτοι Έλληνες μετανάστες εγκαταστάθηκαν γιατί υπήρχαν εργασίες στα βυρσοδεψία, στα υφαντήρια κλπ.
Στην πόλη του Lowell η πρώτη ύλη έφτανε στα εργοστάσια ακατέργαστη και στην άλλη άκρη έβγαινε το τελικό προϊόν όπως παπούτσια, ενδύματα... Εδώ λοιπόν που στο τέλος του 1880 έφταναν οι Έλληνες μετανάστες κατά χιλιάδες εορτάστηκε χθες στον περίλαμπρο ιστορικό ναό της Αγίας Τριάδος (μικρή Αγιά 
Σοφιά, πρώτος ναός βυζαντινού ρυθμού στις ΗΠΑ κτισμένος το 1906).
Στη δοξολογία


οι τέσσερις πρόεδροι των Ελληνικών κοινοτήτων της πόλης, ο Δήμαρχος και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης και άλλοι. Οι μαθητές και μαθήτριες του Ημερήσιου Ελληνο-Αμερικανικού Σχολείου με τις παραδοσιακές Ελληνικές φορεσιές και Ελληνισμός από την πόλη και την γύρο περιοχή.
Ακολούθησε η παρέλαση προς το Δημαρχείο ενώ η φιλαρμονική της πόλης 
παιάνιζε ελληνικά εμβατήρια. Έγιναν 2 στάσεις στα μνημεία των πεσόντων Ελλήνων και των Πρωτοπόρων Ελλήνων όπου κατατέθηκαν στεφάνια.
Έξω από το Δημαρχείο΄, στο 
πλατύσκαλο" έγινε η καθιερωμένη γιορτή όπου υψώθηκε η γαλανόλευκη από την Γενική Πρόξενο κ. Καναρά.  Αμέσως μετά μίλησε ο Δήμαρχος της Πόλης Rodney Elliot, η Γενική Πρόξενος και ο Πρόεδρος της ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων. Ενώ η εκδήλωση έκλεισε ο Μητροπολίτης Βοστώνης.
Ακολούθησε μεσημεριανό φαγητό στο 
εστιατόριο Ολύμπια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου