Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 24 Μαρτίου 2015

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Τρίτη, 24 Μαρτίου, 2015

  • Μαραθώνιο ήταν το δείπνο που παρέθεσε η καγκελάριος στον πρωθυπουργό, αφού ολοκληρώθηκε περίπου στη 1 τα ξημερώματα της Τρίτης (ώρα Ελλάδος). Σύμφωνα με πληροφορίες, συζητήθηκαν τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν για να λυθεί το ζήτημα της χρηματοδότησης. «Η συνάντηση ήταν μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για την αποσυμφόρηση της διμερούς έντασης» σημειώνουν κυβερνητικές πηγές.
  • Στις 6 το απόγευμα αναμένεται να εκδοθεί η απόφαση του Ειδικού Δικαστηρίου για τον πρώην υπουργό Γιώργο Παπακωνσταντίνου σχετικά με την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ. Υπενθυμίζεται ότι η εισαγγελέας Ξένη Δημητρίου έχει προτείνει ενώπιον του Ειδικού Δικαστηρίου την ενοχή του κ. Παπακωνσταντίνου.
  • Ρυθμίσεις στο κέντρο της Αθήνας ανακοίνωσε η Τροχαία, λόγω διεξαγωγής της μαθητικής παρέλασης για τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου. Η παρέλαση θα γίνει στη λεωφόρο Αμαλίας, μπροστά από το Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη.
  • Τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και δύο τραυματίστηκαν, όταν το αλιευτικό σκάφος στο οποίο επέβαιναν προσάραξε στο ακρωτήρι Μουζάκι της Ερμιόνης. Στο σημείο στήθηκε επιχείρηση από το Λιμενικό στην οποία συμμετείχαν ένα ελικόπτερο δύο αλιευτικά σκάφη και τρία θαλάσσια ταξί.
  • Το μήνυμα ότι η Ευρώπη θα πρέπει να ξαναβρεί τα τρία βασικά χαρακτηριστικά της: τον ανθρωπισμό, την ελευθερία και την κοινωνική δικαιοσύνη έστειλε από την Καλαμάτα, όπου ανακηρύχθηκε επίτιμος δημότης τη Δευτέρα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος.

Κόσμος

  • Η συνάντηση Τσίπρα-Μέρκελ βρέθηκε στο επίκεντρο και των αμερικανικών ΜΜΕ, τα οποία με ανταποκρίσεις από το Βερολίνο καταγράφουν εκτιμήσεις για το περιεχόμενο των δηλώσεων των δύο ηγετών. «Η κ. Μέρκελ δεν έδωσε καμία ένδειξη πως η οικονομική βοήθεια, που η ελληνική κυβέρνηση αναζητεί επειγόντως, θα πρέπει να ξεκλειδωθεί» αναφέρει το πρακτορείο Bloomberg. Πέντε συμπεράσματα από τη συνάντηση παρουσιάζει η Wall Street Journal.
  • Πυρ σε τρία οχήματα που περνούσαν τη νύχτα από αυτοκινητόδρομο στην αφγανική επαρχία του Ουαρντάκ άνοιξαν ένοπλοι, σκορπώντας το θάνατο: Ο απολογισμός από την επίθεση βρίσκεται σε τουλάχιστον 13 νεκρούς. Ένα από τα τρία οχήματα ήταν λεωφορείο με προορισμό την Καμπούλ.
  • Η Γιούτα είναι πλέον η μοναδική πολιτεία των ΗΠΑ στην οποία η εκτέλεση θανατοποινιτών θα μπορεί να γίνεται, εάν δεν υπάρχει άλλος τρόπος, και με εκτελεστικό απόσπασμα. Η νέα δυνατότητα αντανακλά τα προβλήματα που έχουν υπάρξει με τις ουσίες που χρησιμοποιούνται στις ενέσεις. Ο κυβερνήτης, υπογράφοντας τον σχετικό νόμο, τόνισε πως η ένεση παραμένει η προτιμότερη μέθοδος και αναγνώρισε ότι το εκτελεστικό απόσπασμα είναι μεν «κάπως άγριο», αλλά χρειάζεται ως «εφεδρικό μέτρο».
  • Βόμβα από τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο ανακαλύφθηκε τη Δευτέρα σε εργοτάξιο στην πυκνοκατοικημένη συνοικία Μπέρμοντσεϊ του νοτιοανατολικού Λονδίνου, με αποτέλεσμα οι αρχές να εκκενώσουν δύο σχολεία και να απομακρύνουν εκατοντάδες ανθρώπους από τα σπίτια τους. Η βόμβα μήκους 1,5 μέτρου και βάρους 455 κιλών βρισκόταν εδώ και 70 χρόνια κάτω από ένα γηροκομείο.
  • «Δεν μπορούμε απλά να προσποιηθούμε ότι αυτές οι δηλώσεις δεν έγιναν ποτέ» δηλώνει ο προσωπάρχης του Λευκού Οίκου Ντένις Μακντόνα καθιστώντας σαφές ότι παραμένει η κρίση στις σχέσεις ΗΠΑ-Ισραήλ παρά τη μετεκλογική απόπειρα του Μπενιαμίν Νετανιάχου να υποβαθμίσει την  «αποκήρυξη» της λύσης των δύο κρατών. Ο σύμβουλος του Μπαράκ Ομπάμα τόνισε ότι οι δηλώσεις Νετανιάχου ήταν «πολύ ανησυχητικές», επαναλαμβάνοντας ταυτόχρονα την αντίθεση της Ουάσινγκτον στην επέκταση του εβραϊκού εποικισμού.

Οικονομία

  • Η κυβέρνηση της Ελλάδας μπορεί μεν να επιλέξει τις μεταρρυθμίσεις που θα εφαρμόσει για να επιτύχει την εκταμίευση των δόσεων της δανειακής σύμβασης που απομένουν, αλλά θα δυσκολευτεί να αποφύγει την προώθηση αποκρατικοποιήσεων και τη μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού συστήματος λόγω των δημοσιονομικών συνεπειών που θα συνεπαγόταν κάτι τέτοιο, υποστήριξαν Ευρωπαίοι αξιωματούχοι που μίλησαν στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters.
  • Την παραίτησή του από την προεδρία του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) υπέβαλε στο υπουργείο Οικονομικών ο Χρήστος Σκλαβούνης. Η παραίτηση έγινε αποδεκτή.
  • Η Διοίκηση του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ καλεί τους οφειλέτες να αξιοποιήσουν τις δυνατότητες διακανονισμού των οφειλών που παρέχει ο νέος νόμος, με τον οποίο τους δίνεται μία τελευταία ευκαιρία να ενταχθούν σε ιδιαίτερα ευνοϊκό και ευέλικτο σύστημα ρύθμισης. Προειδοποιεί δε ότι αν δεν αξιοποιηθεί και η τελευταία αυτή ευκαιρία οι υπηρεσίες θα εξαντλήσουν όλες τις δυνατότητες για την είσπραξη των οφειλών με λήψη αναγκαστικών μέτρων. Η υποβολή αιτήσεων ξεκινά την Πέμπτη 26 Μαρτίου.

Αθλητισμός

  • Στέλεχος της Ρεάλ Μαδρίτης ήταν ένας εκ των τριών οπαδών που επιτέθηκαν φραστικά σε ποδοσφαιριστές της ομάδας, μετά την ήττα από τη Μπαρτσελόνα! Οι Μαδριλένοι επιβεβαίωσαν πως αναγνώρισαν από το βίντεο τον συγκεκριμένο, χωρίς να δώσουν στη δημοσιότητα το όνομά του. Διευκρίνισαν, ωστόσο, ότι τιμωρήθηκε με αποκλεισμό από την πρόσβαση στις εγκαταστάσεις, ενώ θα κινηθούν πειθαρχικές διαδικασίες εναντίον του με πιθανή την αποβολή του από τις τάξεις του συλλόγου.
  • Αρνητικοί είναι οι οιωνοί για το νέο γήπεδο της ΑΕΚ, την «Αγιά Σοφιά», μετά την πρώτη συνάντηση που είχαν άνθρωποι της Ένωσης με το Υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας και συγκεκριμένα τον νομικό σύμβουλο του Αναπληρωτή Υπουργού Γιάννη Τσιρώνη. Στη συνάντηση οι άνθρωποι της ΑΕΚ άκουσαν τον κ.Κώστα Διάκο να τους ξεκαθαρίζει ότι το γήπεδο μπορεί να κατασκευαστεί στα 26 στρέμματα που έχει η ΑΕΚ, με τον Δήμο της Νέας Φιλαδέλφειας να έχει οδηγηθεί σε αυτό το συμπέρασμα, μετά από μελέτη που έγινε από εταιρία της Αγγλίας και του Βελγίου.
  • Η Εθνική ομάδα ολοκλήρωσε υπό τις οδηγίες του Σέρχιο Μαρκαριάν την πρώτη ημέρα δουλειάς στην Αυστρία, όπου βρίσκεται από το πρωί της Δευτέρας για μίνι προετοιμασία εν όψει του αγώνα με την Εθνική Ουγγαρίας την Κυριακή 29/3/2015 στη Βουδαπέστη, στο πλαίσιο της προκριματικής φάσης του Euro 2016. Ένας όμιλος διεθνών πραγματοποίησε προπόνηση στις αθλητικές εγκαταστάσεις που φιλοξενείται η αποστολή, ενώ ένας δεύτερος, τον οποίο αποτελούσαν οι παίκτες που είχαν αγωνιστικές υποχρεώσεις με τις ομάδες τους, παρέμεινε στο ξενοδοχείο ακολουθώντας πρόγραμμα αποκατάστασης. Γυρίζει στην Ιταλία ο Χολέμπας...
ΠΗΓΗ: Σαν Σήμερα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου