Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 31 Μαρτίου 2015

Αντώνης Σαμαράς: Κύριε Τσίπρα μας ξαναβάζετε στο μνημόνιο

Τρίτη, 31 Μαρτίου, 2015

Στην προ ημερησίας συζήτηση στη Βουλή για τις διαπραγματεύσεις

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ.Αντώνης Σαμαράς απευθυνόμενος στον Πρωθυπουργό είπε ότι «αν είχαμε δημοκρατία θα έπρεπε να είχατε φέρει τη συμφωνία με τους εταίρους στη Βουλή».

Ο κ. Σαμαράς είπε ότι «ο κ. Τσίπρας κάνει θέατρο με εικονική διαπραγμάτευση. Θα στηρίξουμε, αλλά δεν θα στηρίξουμε οτιδήποτε. Αν γυρίσετε την χώρα σε ύφεση δεν μπορούμε να στηρίξουμε νέο κύκλο θυσιών. Οδηγείτε την χώρα ολοταχώς στην ύφεση με την ασφυξία που προκαλέσατε. Εμείς πληρώναμε, εσείς τάζετε».

Οπως επεσήμανε ο κ. Σαμαράς, σε ότι αφορά τους νόμους για την ανθρωπιστική κρίση «Δώσαμε διπλάσια από ότι εσείς» ενώ για τη ρύθμιση των 70 και 100 δόσεων ότι είναι μέτρο της προηγούμενης κυβέρνησης και μάλιστα εκτός μνημονίου, όπως και η μείωση του ειδικού φόρου στο πετρέλαιο.
 «Θα έπρεπε να έχετε φέρει την επέκταση του μνημονίου στη Βουλή» ανέφερε ο κ. Σαμαράς.
Σε ότι αφορά τις προεκλογικές δεσμεύσεις ο κ. Σαμαράς επεσήμανε ότι «εμείς είχαμε  προτεραιότητα να δίνουμε συντάξεις, να έχουμε και να δίνουμε και όχι να τάζουμε και να μην έχουμε».
Ακόμη είπε ότι η προηγούμενη κυβέρνηση έθεσε για πρώτη φορά, επισήμως, με αποτίμηση του ποσού, το θέμα των πολεμικών αποζημιώσεωνκαι το κατοχικό δάνειο.
«Μας ξαναβάζετε σε νέο μνημόνιο» ανέφερε ο κ. Σαμαράς προς τον Πρωθυπουργό. «Πηγαίνατε να πάρετε λεφτά χωρίς μνημόνιο και υπογράψατε μνημόνιο χωρίς να πάρετε λεφτά», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Μην μας οδηγήσετε σε στάση πληρωμών. Η στάση πληρωμών είναι πιστωτικό γεγονός και θα στοιχίσει στη χώρα. Εκεί μας βρίσκετε 100% αντίθετους.  Μην οδηγήσετε τη χώρα σε πιστωτικό γεγονός.»
«Μια σοβαρή συμφωνία εμείς θα τη στηρίξουμε. Θα στηρίξουμε να μην πάει η χώρα στα βράχια, αλλά εσείς είσαστε κυβέρνηση. Ευθύνη είναι να κρατήσετε την Ελλάδα όρθια. Ότι έχετε κάντε το γρήγορα. Μην ψάχνετε για συνενόχους», κατέληξε ο κ. Σαμαράς.
Δήλωση Σαμαρά
Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς, εξερχόμενος του Κοινοβουλίου, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Ήρθαμε στη Βουλή για να στηρίξουμε την Ελλάδα, σε μια κρίσιμη διαπραγμάτευση, κάτι το οποίο όπως γνωρίζετε, δεν έχει κάνει ποτέ στο παρελθόν ο ΣΥΡΙΖΑ.
Ήρθαμε για υποστήριξη των ελληνικών θέσεων, για προσπάθεια συναίνεσης
Αντ’ αυτού εισπράξαμε ύβρεις.
Και δεν φτάνει αυτό, η Πρόεδρος της Βουλής, δυναμίτισε, κυριολεκτικά δυναμίτισε τη συζήτηση, παρουσία ενός αμήχανου και αμίλητου Πρωθυπουργού.
Ελπίζω να γίνει σαφές και πιστεύω να έγινε σαφές, ότι η Νέα Δημοκρατία δεν πρόκειται ποτέ στο μέλλον, να ανεχθεί μια τέτοια παράσταση, συντονισμένη από εκείνους οι οποίοι, δεν θέλουν βοήθεια, αλλά θέλουν διχασμό.
Εμείς αυτό δεν το επιθυμούμε και θα κάνουμε το παν για να μην γίνει ποτέ. Διότι το μεγάλο πλεονέκτημα των Ελλήνων, είναι ότι στα δύσκολα μπορεί να είναι ενωμένοι και μπορεί ο καθένας να κάνει τις υποχωρήσεις που πρέπει.
Αλλά να έρχεσαι για να συζητήσεις και να εισπράττεις ύβρεις, σε ένα περιβάλλον μάλιστα, όπου τόσο η Πρόεδρος της Βουλής, όσο και ο εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής, έπαιζαν ένα ρόλο που δε θέλαμε να πιστεύουμε ότι υπάρχει.
Όταν ο εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής ομιλεί σαν κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ  καταφερόμενος εναντίον της Νέας Δημοκρατίας και μόνον, αυτό σημαίνει ότι το περιβάλλον ήταν τέτοιο που πραγματικά δυναμίτισε όλη την αποψινή συζήτηση. 
Είναι κρίμα, αλλά πιστεύω ότι επειδή ακριβώς ζούμε σε ένα δημοκρατικό καθεστώς και πρέπει να περιφρουρήσουμε την Βουλή των Ελλήνων, από τέτοια φαινόμενα απαράδεκτα, νομίζω ότι περάσαμε το μήνυμα και είναι η τελευταία φορά».
Πηγή: ΤΟ ΒΗΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου