Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 24 Μαρτίου 2015

Ζημίες για τον γαμπρό του Κλίντον από τις επενδύσεις υπέρ της Ελλάδας

 Τρίτη, 24 Μαρτίου, 2015

Ο Μαρκ Μεζβίνσκι μαζί με τον Μπιλ Κλίντον και τον πρώην σταρ του NBA Ντικέμπε Μουτόμπο.
ΕΤΙΚΕΤΕΣ:
Ζημιωμένος από την απόφασή του να επενδύσει στην οικονομική ανάκαμψη στην Ελλάδα είναι για ακόμα μία φορά ο γαμπρός του Μπιλ και της Χίλαρι Κλίντον, Μαρκ Μεζβίνσκι. Οπως αναφέρει σε δημοσίευμά της η εφημερίδα «The New York Times», η πρωτοβουλία του να επενδύσει μέσω του hedge fund, του οποίου υπήρξε συνιδρυτής σε ελληνικές τραπεζικές μετοχές και αγορά ελληνικού χρέους, είχε απογοητευτικά αποτελέσματα. Συγκεκριμένα, η Eaglevale Partners σημείωσε το 2014 απώλειες της τάξης του 3,6%. Αντιθέτως, hedge funds που εφάρμοζαν τις ίδιες μακροοικονομικές στρατηγικές σημείωσαν αύξηση στα κέρδη τους κατά 5,62% το 2014, σύμφωνα με το «Hedge Fund Research», έναν οργανισμό που καταγράφει τις σχετικές επιδόσεις.
Οι απώλειες για την Eaglevale Partners ήταν θεαματικές στο επιμέρους hedge fund, το οποίο επικεντρωνόταν στην Ελλάδα, καθώς, σύμφωνα με προηγούμενο δημοσίευμα της «Wall Street Journal», αυτές είχαν φτάσει μόνο το 2014 το 40%. Τι κι αν ο κ. Μεζβίνσκι και οι συνεργάτες του έστελναν κάθε μήνα επιστολές σε επενδυτές στις οποίες εξέφραζαν την αισιοδοξία τους ότι η Ελλάδα θα επέστρεφε σύντομα στον δρόμο της βιώσιμης ανάκαμψης. Στο τέλος του 2014 η Eaglevale αναγνώρισε ότι ήταν λάθος της να επενδύσει στην ελληνική οικονομία. «Οι πρόσφατες προβλέψεις μας σχετικά με την ελληνική πολιτική κατάσταση αποδείχτηκαν λανθασμένες», ανέφεραν χαρακτηριστικά.
Εκτοτε, η Eaglevale έχει περιορίσει σε μεγάλο βαθμό τις επενδύσεις στην ελληνική οικονομία ενώ υπήρξαν και επενδυτές που απέσυραν όλες τις επενδύσεις τους. Το συγκεκριμένο hedge fund ποντάρει πλέον στο δολάριο, στοιχηματίζοντας σε θεαματικές επιδόσεις συγκριτικά με άλλα ξένα νομίσματα.
Ο κ. Μεζβίνσκι πριν ιδρύσει το hedge fund είχε εργαστεί για οκτώ χρόνια στην Goldman Sachs. Μάλιστα όταν εργαζόταν στη Wall Street μεταξύ των αρμοδιοτήτων του ήταν η παροχή συμβουλών σχετικά με επενδύσεις, ενώ είχε συμμετάσχει ουκ ολίγες φορές σε συζητήσεις για επενδυτικές στρατηγικές. Το 2013 είχε λάβει μέρος και σε «κλειστή» συνάντηση στη Νέα Υόρκη με επενδυτές, στην οποία ήταν παρών και ο τότε πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.
Από τον γάμο του με την Τσέλσι Κλίντον πριν από πέντε χρόνια, ο Μαρκ Μεζβίνσκι, διαχειριστής κεφαλαίων, έχει καθιερωθεί στην κοινή γνώμη ως γαμπρός του πρώην προέδρου των ΗΠΑ και της συζύγου του, Χίλαρι.
Συχνά έχει εμφανιστεί σε φιλανθρωπικές εκδηλώσεις, ενώ στο πρόσφατο All-Star Game του NBA, καθόταν δίπλα στον Μπιλ Κλίντον και τον Ντικέμπε Μουτόμπο, συνεργάτη του στις φιλανθρωπικές προσπάθειες και πρώην αστέρα του μπάσκετ.
Πέρα όμως από την λάμψη, το γεγονός ότι αποτελεί πλέον μέλος της οικογένειας Κλίντον, έχει προσφέρει στον Μεζβίνσκι και ένα ακόμη σημαντικό όφελος: πρόσβαση σε πάμπλουτους επενδυτές, οι οποίοι συνδέονται με τους Κλίντον.
Όταν, μάλιστα, το 2011 ο ίδιος και οι συνεργάτες του είχαν αρχίσει να συγκεντρώνουν χρήματα για την Eaglevale Partners, μια σχετικά μικρή εταιρεία στον κλάδο των κεφαλαίων αντιστάθμισης
κινδύνου (ή hedge funds), δεκάδες εκατομμύρια επενδύθηκαν σε αυτή από μακροχρόνιους υποστηρικτές του πρώην προέδρου των ΗΠΑ.
Η Eaglevale Partners είναι μια σχετικά μικρή εταιρεία στον κλάδο των hedge funds, τα οποία μεγιστοποιούν ή ελαχιστοποιούν τις όποιες επιπτώσεις από κέρδη ή ζημίες, στοιχηματίζοντας στην άνοδο ή την πτώση αγορών. Παρακολουθείται στενά, ωστόσο, από τους οικονομικούς αναλυτές λόγω της συγγένειας του κ. Μεζβίνσκι με την οικογένεια του Μπιλ και της Χίλαρι Κλίντον μετά τον γάμο με τη θυγατέρα Τσέλσι το 2010. Συν τοις άλλοις, ένας από τους επενδυτές του βασικού hedge fund της εταιρείας είναι ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Goldman Sachs, Λόιντ Μπλακφέιν. Η Goldman Sachs είναι, επίσης, βασικός διαπραγματευτής για την Eaglevale, εκτελώντας πράξεις στις αγορές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου