Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Σάββατο 28 Μαρτίου 2015

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Σάββατο, 28 Μαρτίου, 2015

  • "Λόγια... λόγια ... λόγια... εσείς στην Ελλάδα/Ευρώπη βάλτε μπροστά μία ώρα τα ρολόγια..."
  • Μία ώρα μπροστά θα πρέπει να μετακινηθούν οι δείκτες των ρολογιών τα ξημερώματα της Κυριακής, 29 Μαρτίου, καθώς τίθεται σε ισχύ η θερινή ώρα. Στις 3 τα ξημερώματα οι δείκτες των ρολογιών θα πρέπει να μετακινηθούν και να δείχνουν 4 το πρωί.
  • Τους απεργούς πείνας Δημήτρη Κουφοντίνα και Κώστα Γουρνά επισκέφθηκε στο νοσοκομείο Λαμίας η βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥΡΙΖΑ, Βάσω Λέβα, προκαλώντας την αντίδραση της βουλευτού της ΝΔ, Ντόρας Μπακογιάννη.
  • Ο πλοίαρχος του «Βιτσέντζος Κορνάρος» κατάφερε να αποκολλήσει με ίδια μέσα το πλοίο από την αμμώδη περιοχή στην οποία προσάραξε, δίνοντας τέλος στην τριήμερη ταλαιπωρία των επιβατών. Στο λιμάνι της Κάσου, όπου έδεσε το πλοίο, αποβιβάστηκαν και οι 227 επιβάτες οι οποίοι θα φιλοξενηθούν σε ξενώνες και ξενοδοχεία. Στο πλοίο διενεργείται τεχνικός έλεγχος για να κριθεί αν είναι ασφαλές να ταξιδέψει.
  • Ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης δεν σχεδιάζει να παραιτηθεί, δήλωσαν την Παρασκευή δύο αξιωματούχοι της ελληνικής κυβέρνησης, διαψεύδοντας σχετικό δημοσίευμα στην γερμανική εφημερίδα Bild.
  • Την έντονη αντίδραση του Ποταμιού και του ΠΑΣΟΚ προκαλούν οι δηλώσεις περί «μη εξυπηρέτησης του δημοσίου χρέους εάν οι δανειστές μας δεν προχωρήσουν άμεσα στην εκταμίευση των δόσεων». Το Ποτάμι κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ ότι συνεχίζει να παίζει το επικίνδυνο γαϊτανάκι της ρήξης. «Δυστυχώς η κυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου-Βαρουφάκη είναι στρατηγικά εγκλωβισμένη» αναφέρει, ο Ευ.Βενιζέλος.

Κόσμος

  • Ο ίδιος ο αρχηγός της Μπόκο Χαράμ διέταξε να «σκοτώσουν όλες τις γυναίκες» στο προπύργιο της οργάνωσης, την πόλη Γκουόζα στη βορειοανατολική Νιγηρία, όπως αφηγήθηκε ένας άνδρας που στρατολογήθηκε με τη βία στην ισλαμιστική οργάνωση και ήταν μάρτυρας της σφαγής.
  • Η Lufhtansa ανακοίνωσε ότι είναι έτοιμη να πληρώσει έως 50 χιλιάδες ευρώ οικονομικής βοήθειας για κάθε έναν από τους επιβάτες της μοιραίας πτήσης της Germanwings. Πηγές προσκείμενες στην έρευνα τις οποίες επικαλείται το Γαλλικό Πρακτορείο, σημειώνουν ότι οι ασφαλιστικές εταιρείες θα καταβάλουν αποζημιώσεις για τις ανθρώπινες απώλειες, ακόμη και αν αποδειχθεί ότι η πτώση του αεροσκάφους προκλήθηκε σκόπιμα.
  • Δυσκολότερη από ό,τι αναμενόταν είναι η στρατιωτική επιχείρηση της Σαουδικής Αραβίας στην Υεμένη, καθώς οι σιίτες αντάρτες Χούτι συνεχίζουν την προέλασή τους σε περιοχές νότια και ανατολικά της πρωτεύουσας. Ήδη κατέλαβαν το λιμάνι Σάκρα, 100χλμ ανατολικά της πρωτεύουσας.
  • Μετά την αεροπορική τραγωδία στις γαλλικές Αλπεις τα ερωτήματα εστιάζονται αφενός στην ψυχική και πνευματική κατάσταση του συγκυβερνήτη και κατ’ επέκταση στο κατά πόσον τα μέτρα αξιολόγησης των πιλότων που παίρνουν οι αεροπορικές εταιρείες είναι επαρκή.
  • Άνδρες των ειδικών δυνάμεων της Σομαλίας ανακατέλαβαν το μεγαλύτερο μέρος του ξενοδοχείου στο οποίο είχαν εισβάλει ισλαμιστές της οργάνωσης Αλ Σεμπάμπ, σκοτώνοντας τους περισσότερους από τους δράστες.

Οικονομία

  • Περίπου 350 εκατ. ευρώ θα κληθούν να πληρώσουν τις επόμενες ημέρες περίπου 1 εκατομμύριο φορολογούμενοι, οι οποίοι άφησαν απλήρωτο το «χαράτσι» που εισπραττόταν μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ το 2013 (ΕΕΤΑ).
  • O οίκος αξιολόγησης Fitch υποβάθμισε τη μακροπρόθεσμη πιστοληπτική ικανότητα της χώρας σε «CCC» από «B», καθώς και το βραχυπρόθεσμο αξιόχρεο σε «C» από «B». «Αναμένουμε ότι η κυβέρνηση θα επιβιώσει από την τρέχουσα κρίση ρευστότητας χωρίς καθυστερήσεις στις υποχρεώσεις χρέους, αλλά οι αυξημένοι κίνδυνοι μας έχουν οδήγησαν σε υποβάθμιση των αξιολογήσεων» αναφέρει.
  • Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου με την οποία τροποποιείται η ρύθμιση των 100 δόσεων και εξασφαλίζεται κεφαλαιακή ένεση 30 εκατομμυρίων ευρώ στην Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Αθλητισμός

  • Ολοκληρώθηκε το πρώτο πιάτο της 5ης αγωνιστικής του Εuro 2016. Τα φαβορί είχαν τον πρώτο λόγο στους αγώνες.
  • Ο Ιβάν Σαββίδης δεσμεύτηκε με γραπτή δηλασή του ότι μετά την λυτρωτική για τον ΠΑΟΚ νομοθετική ρύθμιση σκοπεύει να τον απαλλάξει άμεσα  από τα χρέη του προς το δημόσιο.
  • Οι οπαδοί του Μαυροβουνίου έριξαν φωτοβολίδα πάνω στο κεφάλι του τερματοφύλακα της Ρωσίας Ιγκόρ Ακινφέεβ τραυματίζοντας τον στο πρώτο λεπτό της αναμέτρησης στην Ποντγκόριτσα, για τα προκριματικά του EURO 2016. Ωστόσο ο διαιτητής 35 λεπτά αργότερα αποφάσισε την επανέναρξη και ενώ ο τερματοφύλακας των φιλοξενούμενων έχει διακομιστεί στο νοσοκομείο! Παρ' όλα αυτά στο 68' διακόπηκε οριστικά για ρίψη νέου αντικειμένου...
ΠΗΓΗ: Σαν Σήμερα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου