Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 31 Μαρτίου 2015

Εληξαν σε καλό κλίμα αλλά χωρίς συμφωνία οι εργασίες του Brussels Group

Euro Working Group την Τετάρτη μέσω τηλεδιάσκεψης



Οι διαπραγματεύσεις του Brussels Group ολοκληρώθηκαν σε καλό κλίμα χωρίς να υπάρξει κάποια συμφωνία, δήλωσαν το μεσημέρι της Τρίτης τρεις κυβερνητικές πηγές, προσθέτοντας ότι οι συζητήσεις ίσως συνεχιστούν την ερχόμενη εβδομάδα.
«Ο πρώτος κύκλος διαπραγματεύσεων από το Brussels Group ολοκληρώθηκε χωρίς όμως να υπάρξει συμφωνία. Ίσως συνεχιστούν την επόμενη εβδομάδα», είπε στο Reuters κυβερνητικός αξιωματούχος. «Η ελληνική αντιπροσωπεία επιστρέφει το απόγευμα στην Αθήνα», πρόσθεσε.
Μία τέταρτη πηγή σημείωσε ότι η διακοπή των συζητήσεων δεν σηματοδοτεί ρήξη αλλά είναι ενδεικτικό της αργής προόδου που σημειώνεται στις διαπραγματεύσεις, οι οποίες ίσως συνεχιστούν την Τετάρτη στην Αθήνα.
«Εγιναν σημαντικά βήματα προόδου. Τα τεχνικά κλιμάκια θα συνεχίσουν να αντλούν στοιχεία στην Αθήνα» είπε η πηγή που επικαλείται το πρακτορείο Reuters.
Παραγωγικές χαρακτήρισε τις έως τώρα συζητήσεις ανάμεσα στις ελληνικές Αρχές και τους εκπροσώπους των δανειστών εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, επισημαίνοντας ότι μία πρώτη καταγραφή της υφιστάμενης κατάστασης θα γίνει κατά πάσα πιθανότητα την Τετάρτη στην ομάδα εργασίας της ευρωζώνης (Euro Working Group) που θα συνεδριάσει με τηλεδιάσκεψη.
Συγκεκριμένα, η εκπρόσωπος Μίνα Αντρέεβα δήλωσε ότι οι συζητήσεις μεταξύ της Ελλάδας και των εκπροσώπων των δανειστών συνεχίζονται από την Παρασκευή σε εποικοδομητικό κλίμα και θα πρέπει να συνεχιστούν. Όπως είπε, στόχος είναι οι συζητήσεις να καταλήξουν σε έναν «αξιόπιστο και ολοκληρωμένο κατάλογο μεταρρυθμίσεων».
Η Μ. Αντρέεβα ανέφερε ότι δεν υπάρχει ακόμα συμφωνία όσον αφορά τον κατάλογο των μεταρρυθμίσεων και υπενθύμισε ότι το Euro Working Group που θα συνεδριάσει αύριο, μέσω τηλεδιάσκεψης, θα αποτιμήσει την έως τώρα εξέλιξη των συζητήσεων.
Από την Αθήνα αναχωρούν στο μεταξύ αύριο Τετάρτη τα τεχνικά κλιμάκια των ΕΕ, ΕΚΤ, ΔΝΤ λόγω του Πάσχα των ρωμαιοκαθολικών. Σύμφωνα με πληροφορίες το χρονοδιάγραμμά τους είναι να επιστρέψουν την Μεγάλη Τρίτη στην Αθήνα και να επισκεφτούν κάποια επιλεγμένα υπουργεία για να συλλέξουν περισσότερα στοιχεία.
Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ έκανε μία αντιφατική δήλωση τονίζοντας ότι δεν βλέπει πιθανό να βρεθεί λύση στο ελληνικό ζήτημα πριν το Πάσχα. Αντίθετα τόνισε ότι πιο πιθανό είναι μια συμφωνία να έρθει προς το τέλος Απριλίου.
Οι δηλώσεις του Ντόναλντ Τουσκ έγιναν στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην πρωτεύουσα της Ισπανίας κατά την οποία συναντήθηκε με τον ισπανό πρωθυπουργό Μαριάνο Ραχόι.
Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου