Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 23 Μαρτίου 2015

«Χρεοκοπία στην Ελλάδα στις 9 Απριλίου εκτός εάν...»

Δευτέρα, 23 Μαρτίου, 2015
Η ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ FAZ ΠΡΟΒΟΚΑΡΕΙ
«Χρεοκοπία στην Ελλάδα στις 9 Απριλίου εκτός εάν...»Νέο δημοσιεύμα - φωτιά για τα ταμειακά διαθέσιμα της χώρας, βάζει φωτιά στα σενάρια για αδυναμί της Ελλάδας να καλύψει τις υποχρεώσεις της. Και πάλι από την πλευρά της Γερμανίας, και συγκεκριμένα από την εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung, η οποία τονίζει ότι τα λεφτά που διαθέτει η Ελλάδα φτάνουν μέχρι τις 8 Απιρλίου, μετά τέλος.
Συνεχίζοντας το παιχνίδια των ασφυκτικών πιέσεων η εφημερίδα αναφέρει, επικαλούμενη πηγές από τις Βρυξέλλες. «Η ελληνική κυβέρνηση έχει επαρκή ρευστότητα μέχρι τις 8 Απριλίου, σύμφωνα με τους υπολογισμούς της Κομισιόν», επισημαίνοντας ωστόσο ότι δεν τίθεται θέμα αποπληρωμής μισθών και συντάξεων. Η FAZ επικαλείται εσωτερικούς υπολογισμούς της Κομισιόν, με βάση τα στοιχεία που έχουν συγκεντρώσει τα στελέχη της από την Αθήνα. Στους υπολογισμούς της Επιτροπής, σύμφωνα με την εφημερίδα υπολογίζεται και η χρήση των αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων, αλλά και κρατικών επιχειρήσεων.
Σημειώνει επίσης ότι η κυβέρνηση Τσίπρα θα πρέπει να κινηθεί γρήγορα στο θέμα της λίστας των μεταρρυθμίσεων, τονίζοντας ότι έχει διορία μόλις δύο εβδομάδες. «Μόνο τότε θα μπορέσει να εκταμιευθεί η δόση των 7,2 δισ. ευρώ», συνεχίζει το άρθρο.
Η γερμανική εφημερίδα αναφέρεται και στη συμφωνία του Αλέξη Τσίπρα την Παρασκευή με τους ευρωπαίους εταίρους ώστε να παρουσιάσει μία πλήρη λίστα τις «επόμενες ημέρες». Οι προετοιμασίες, επισημαίνει η FAZ, έχουν ξεκινήσει στις Βρυξέλλες, ενώ τα τεχνικά κλιμάκια των δανειστών ξανάρχισαν εργασίες την Παρασκευή στην Αθήνα.
Στην Κομισιόν περιμένουν, σύμφωνα με την FAZ, ότι τα τεχνικά κλιμάκια την ερχόμενη εβδομάδα θα ξαναπιάσουν δουλειά στα ελληνικά υπουργεία και θα ελέγουν βιβλία. Αυτό έθεσε και ο πρόεδρος της Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ στον Αλέξη Τσίπρα, κατά τη συνάντησή τους στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής της περασμένης Παρασκευής (...). Τονίζει δε ότι η Κομισιόν περιμένει πως τα στελέχη της θα έχουν τη δυνατότητα να ελέγξουν σύντομα τα βιβλία σε ελληνικά υπουργεία. «Ο Τσίπρας δεν έφερε αντίρρηση σε αυτό», υπογραμμίζει το δημοσίευμα.
«Από τις 9 Απριλίου τα πράγματα για την οικονομική κατάσταση της Ελλάδας θα είναι κρίσιμα. Η χώρα θα πρέπει να αποπληρώσει μία δόση ύψους 467 εκατ. ευρώ στο ΔΝΤ. Στα μέσα Απριλίου θα πρέπει επίσης να αναχρηματοδοτηθούν τα κρατικά ομόλογα αξίας 2,4 δισ. ευρώ», καταλήγει.
Πηγή: Ημερησία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου