Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 22 Μαρτίου 2015

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ,

  • Κυριακή, 22 Μαρτίου, 2015
  • Επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα, τον οποίο και κατηγορεί πως προσπαθεί να οικειοποιηθεί τα επιτεύγματα της κυβέρνησης Σαμαρά, εξαπέλυσε η Νέα Δημοκρατία λέγοντας ότι πακέτο των δύο δισ. ευρώ προς την Ελλάδα είναι «το γνωστό αποτέλεσμα της διαπραγμάτευσης που πέτυχε ο κ. Σαμαράς». Απαντώντας η κυβέρνηση τονίζει ότι η ΝΔ βρίσκεται σε σύγχυση και ουδεμία σχέση έχει η διάθεση των δύο δισ. ευρώ που ανακοίνωσε ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης με την προηγούμενη κυβέρνηση.
  • Ταξίδι-αστραπή πραγματοποιεί την Κυριακή στο Βερολίνο ο Νίκος Κοτζιάς, μία ημέρα πριν από την προγραμματισμένη συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με την καγκελάριο της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ. Σε μία περίοδο που οι ελληνογερμανικές σχέσεις δεν διάγουν, τουλάχιστον σε επίπεδο δημόσιας ρητορικής, την καλύτερη περίοδό τους, η επίσκεψη Κοτζιά αποκτά ιδιαίτερη σημασία.
  • Συγκέντρωση-πρόκληση με σύνθημα «Έξω οι λαθρομετανάστες» πραγματοποίησε η Χρυσή Αυγή το Σάββατο, Hμέρα Eναντίον του Pατσισμού. Η συγκέντρωση έγινε μπροστά στα γραφεία της Χρυσής Αυγής στον Σταθμό Λαρίσης.
  • Πολιτική στήριξη παρέχει το Μέγαρο Μαξίμου στον Γ.Κατρούγκαλο μετά τις απαντήσεις που έδωσε σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου κατά την οποία δήλωσε ότι το επίμαχο συμφωνητικό αφορά μισθολογική διαφορά δημοσίου υπαλλήλου και όχι διεκδίκηση επαναπρόσληψης, τονίζοντας ότι έχει παραιτηθεί από οποιοδήποτε δικαίωμα εργολαβικών που θα εισπράξει η εταιρεία στην οποία εργαζόταν πριν εκλεγεί ευρωβουλευτής. «Αν ήταν αληθείς οι καταγγελίες θα έπρεπε να φύγω από τη χώρα, θα έπρεπε να είχα αυτοκτονήσει» ανέφερε.
  • Αποτιμώντας ως «πολύ θετικά» τα αποτελέσματα των επαφών στις Βρυξέλλες, ο Πάνος Καμμένος ανέφερε πως «ο πρωθυπουργός, η κυβέρνηση και ο ελληνικός λαός απέδειξαν ότι όταν διεκδικείς το δίκιο, τότε μπορείς και να συνδιαλέγεσαι με όλους». «Η ελληνική κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός κράτησαν μία έντιμη και δίκαιη στάση, ζητώντας τη δυνατότητα να εφαρμόσουμε την εντολή που λάβαμε στις εκλογές στις 25ης Ιανουαρίου» ανέφερε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας.

Κόσμος

  • Ο πάπας Φραγκίσκος επισκέπτεται την Νάπολη και στηλιτεύει το οργανωμένο έγκλημα, αλλά και την εργασιακή εκμετάλλευση.
  • Ένας 62χρονος προσπάθησε να επιτεθεί με ματσέτα σε μέλη της ασφάλειας του αεροδρομίου της Νέας Ορλεάνης, πριν πυροβοληθεί από βοηθό του σερίφη. Στις αποσκευές του βρέθηκαν στη συνέχεια βόμβες μολότοφ. Ο δράστης, που σύμφωνα με τις αναφορές πάσχει από ψυχιατρική ασθένεια, νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.
  • Τις θέσεις τους στη γραμμή της αφετηρίας παίρνουν οι γάλλοι Σοσιαλιστές, το κεντροδεξιό UMP και το Εθνικό Μέτωπο για τις περιφερειακές εκλογές: Οι κάλπες του πρώτου γύρου στήνονται και οι δημοσκοπήσεις εμφανίζουν τις δυνάμεις της Μαρίν Λεπέν σε ενίσχυση. Η κάλπη έχει καταστεί μέτρο της απήχησης και των βάσεων που χτίζει το Εθνικό Μέτωπο, μετά την ανάδειξή του σε πρώτη δύναμη στις πρόσφατες ευρωεκλογές, την ώρα που οι κυβερνώντες Σοσιαλιστές απειλούνται με εκτεταμένη ήττα.
  • Την Κυριακή 22 Μαρτίου ξεκινά ουσιαστικά η μακρά εκλογική πορεία της Ισπανίας, η οποία θα κορυφωθεί στα τέλη του έτους με τις γενικές εκλογές για τη νέα κυβέρνηση. Οι πολίτες της Ανδαλουσίας προσέρχονται στις κάλπες για να αναδείξουν τη νέα τοπική κυβέρνηση. Σημειώνεται ότι στη συγκεκριμένη περιοχή το ποσοστό της ανεργίας είναι 34%, πολύ πάνω από τον μέσο όρο της χώρας.
  • Οι συντάκτες του Charlie Hebdo διεκδικούν ισότιμη μεταχείριση και νομή στα κέρδη της εφημερίδας, τα οποία, μετά την οικονομικά δύσκολη κατάσταση στην οποία βρισκόταν πριν τις επιθέσεις, έχουν εκτοξευτεί. Οι συντάκτες υποστηρίζουν πως, αποδεδειγμένα, κινδυνεύουν ακόμη και με τη ζωή τους για τη δουλειά τους, όμως η διοίκηση εμφανίζεται αρνητική σε μία διένεξη που παίρνει πικρό χαρακτήρα όσο η τραγωδία είναι ακόμη νωπή.

Οικονομία

  • Η χαλαρή νομισματική πολιτική της ΕΚΤ αποδυναμώνει το ευρώ και απογειώνει τις εξαγωγές. Παράλληλα όμως αυξάνεται ο πληθωρισμός. Και τα δύο φαινόμενα είναι ανεπιθύμητα και μακροχρόνια επικίνδυνα.
  • Η γερμανική εφημερίδα FAZ επικαλείται γνώση των υπολογισμών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Αθήνα, βάσει των οποίων αναφέρει πως τα κεφάλαια επαρκούν μέχρι τις 8 Απριλίου -και άρα, σημειώνει, δεν τίθεται θέμα αποπληρωμής μισθών και συντάξεων. Ως εκ τούτου, θεωρείται πως η κυβέρνηση έχει διορία περίπου δύο εβδομάδων να υποβάλει τη λίστα μεταρρυθμίσεων στους εταίρους με στόχο την εκταμίευση κεφαλαίων.
  • Αν και οι ελληνικές εξαγωγές διατηρούν αυξητική τάση, ενώ ευνοούνται και από το φθηνότερο ευρώ, ξένοι προμηθευτές έχουν αρχίσει να περιορίζουν τις πιστώσεις τους προς τις ελληνικές επιχειρήσεις και ζητούν προκαταβολή τα χρήματα των παραγγελιών, σύμφωνα με κύκλους στον τομέα εξαγωγών.

Αθλητισμός

  • Επέστρεψε στις νίκες η Μίλαν, που επικράτησε με 3-1 στο «Σαν Σίρο» της Κάλιαρι, που βρίσκεται στην επικίνδυνη ζώνη. Πρωταγωνιστής των «ροσονέρι» ήταν ο Ζερεμί Μενέζ που πέτυχε δύο γκολ. Στην αναμέτρηση με την οποία άνοιξε η αυλαία της 28ης αγωνιστικής του ιταλικού πρωταθλήματος, η Κιέβο υπερασπίστηκε με 1-0 την έδρα της απέναντι στην Παλέρμο. Μοναδικός σκόρερ του αγώνα ο Παλόσκι (36΄), ο οποίος στο 62΄ έχασε την ευκαιρία να βρει και πάλι δίχτυα, αστοχώντας από το σημείο του πέναλτι.
  • Την ευκαιρία να περάσει στην κορυφή του Championnat έχασε η Λιόν, που υπέστη ήττα-σοκ στο «Ζερλάν» με 2-1 από την αδιάφορη βαθμολογικά Νις. Σε ότι αφορά τα βραδινά ματς, δεν ήταν στη μέρα τους οι επιθετικοί των ομάδων του σαμπιονά, καθώς τα τρία από τα πέντε παιχνίδια του «κυρίως μενού» της 30ής αγωνιστικής τελείωσαν ισόπαλα χωρίς τέρματα. Στα άλλα δύο οι γηπεδούχοι επικράτησαν, με την Εβιάν να παίρνει βαθιά βαθμολογική ανάσα και την Τουλούζ να παραμένει μεν στη ζώνη του υποβιβασμού, αλλά με το «τρίποντο» που πήρε επί της Μπορντό εξακολουθεί να ελπίζει.
  • Ένα ημίχρονο ήταν αρκετό για την Ατλέτικο Μαδρίτης να πετύχει αυτό που ήθελε εναντίον της Χετάφε, στο δεύτερο χρονικά ματς της 28ης αγωνιστικής της πριμέρα ντιβιζιόν. Οι «ροχιμπλάνκος» επικράτησαν σχετικά εύκολα με 2-0, πλησίασαν ξανά σε απόσταση... αναπνοής τη Βαλένθια και η μάχη για την κατάκτηση της 3ης θέσης που οδηγεί στο Τσάμπιονς Λιγκ συνεχίζεται με αμείωτη ένταση. Σε αδιάφορο -ουσιαστικά- παιχνίδι, η Ράγιο Βαγεκάνο επικράτησε 1-0 στην έδρα της επί της Μάλαγα. Η Θέλτα «τιμώρησε» τη Λεβάντε λίγο πριν τη λήξη του αγώνα (1-0) και, πλέον, η ομάδα από τη Βαλένθια θα χρειαστεί υπερπροσπάθεια στις τελευταίες αγωνιστικές για να παραμείνει στην πριμέρα ντιβιζιόν.
ΠΗΓΗ: Σαν Σήμερα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου