Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM


Εορτάζουμε και Tιμούμε

1821 - 2021

200 Χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση

Τιμή και Δόξα στους Ήρωες και Ηρωίδες

Thank You to Philhellenes

Δευτέρα, 23 Μαρτίου 2015

Η επίθεση Γιούνκερ στον Τσίπρα και το ξέσπασμα του Πρωθυπουργού προς τον Ντράγκι


Δευτέρα, 23 Μαρτίου, 2015

TSIPRAS MERKEL


Αποκαλυπτικοί για το κλίμα αλλά και περιχόμενο των συζητήσεων κατά την επταμερή συνάντηση στις Βρυξέλλες για το “ελληνικό ζήτημα”, είναι οι διάλογοι που έχουν διαρρεύσει στη δημοσιότητα.
Σύμφωνα με το “Έθνος” της Κυριακής, ο Αλέξης Τσίπρας θέλησε να περάσει το μήνυμα πως η νεά κυβέρνηση αποτελεί τη μεγάλη ευκαιρία για να προχωρήσουν μεταρρρυθμίσεις που προηγούμενες κυβερνήσεις, λόγω εξαρτήσεων αδυνατούσαν να τολμήσουν ενώ η γερμανίδα Καγκελάριος επέμενε στο θέμα των αποκρατικοποιήσεων.
Ενδιαφέρον παρουσιάζει ο διάλογος του Πρωθυπουργού με τον πρόεδρο της Κομισιόν, Ζαν Κλωντ Γιουνκέρ ο οποίος εμφανίστηκε επιθετικός εστιάζοντας στη στάση της κυβέρνησης απέναντι τεχνικά κλιμάκια ενώ αδιέξοδη ήταν η συζήτηση με τον πρόεδρο της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι για το θέμα της διακράτησης των κερδών των ελληνικών ομολόγων.

Ο διάλογος Τσίπρα- Μέρκελ
Τσίπρας: Στην Ελλάδα είχαμε μια μεγάλη πολιτική αλλαγή. Αυτό δεν γυρίζει πίσω. Αξιοποιήστε τη θετικά. Δείτε την ως ευκαιρία για να γίνου επιτέλους στη χωά μεταρρθυμίσεις που δεν έκαναν ποτέ οι προηγουμενοι, γιατί είχαν δεσμεύσεις με συμφέροντα.
Μέρκελ: Κάθε κυβέρνηση έχει τις προτεραιότητές της. Το ίδιο έγινε και με την Ιρλανδία.
Μέρκελ:Τι θα γίνει με τις αποκρατικοποιήσεις; Γιατί δεν προχωρούν;
Τσίπρας: Εμείς θέλουμε αποκρατικoποιίησεις με διεθνείς συνέργειες που να μπορούν να φέρουν ανάπτυξη και θέσεις εργασίες, με το Δημόσιο να παίζει στρατηγικό ρόλο. Όπως ο ρόλος που έχει το γερμανικό Δημόσιο για παράδειγμα στα δίκτυα.
Ο διάλογος Τσίπρα -Γιούνκερ
Γιούνκερ: Δεν είναι δυνατόν να προσπαθώ να βοηθήσω με κάθε τρόπο και η κυβέρνησή σου να υπονομεύει την αποστολή του τεχνικού κλιμακίου της Κομισιόν στην Αθήνα
Τσίπρας: Διαρκώς προσπαθούν κάποιοι με δηλώσεις να εκτραπεί η συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου στην προηγούμενη περίοδο. Πείτε μου τί ζητάτε; Θέλετε να εφαρμόσω το mail Χαρδούβελη που δεν εφάρμοσε ο Σαμαράς;
Ο διάλογος Τσίπρα- Ντράγκι
Τσίπρας: Να αποδωθούν στην Ελλάδα τα κέρδη από ελληνικά ομόλογα.
Ντράγκι: Δεν έχω εγώ τα κέρδη επί των ελληνικών ομολόγων. Δεν είναι δουλειά μου να τα αποδώσω στην Ελλάδα. Είναι θέμα των κυβερνήσεων.
Τσίπρας: Εμείς πληρώνουμε διαρκώς τις υποχρέωσεις μας και δεν λαμβάνουμε τίποτα. 
Πηγή: HuffPost

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου