Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM


Εορτάζουμε και Tιμούμε

1821 - 2021

200 Χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση

Τιμή και Δόξα στους Ήρωες και Ηρωίδες

Thank You to Philhellenes

Παρασκευή, 27 Μαρτίου 2015

Πασχαλινή συναυλία από την Ιερά Μητρόπολη Σουηδίας


 Παρασκευή, 27 Μαρτίου, 2015

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο, 21 Μαρτίου, η Πασχαλινή συναυλία που οργάνωσε η Ι. Μητρόπολη Σουηδίας στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Γεωργίου Στοκχόλμης, προς τιμήν της Πρέσβεως της Ελλάδος στη Σουηδία Εξοχωτάτης κ. Αλίκης Χατζή. Το πρόγραμμα παρουσίασαν οι κ. κ. Αννα Seddigh, Σωτήριος Δελής και Παναγιώτης Jennings στην ελληνική, σουηδική και αγγλική.
Το πρόγραμμα ξεκίνησε με τη Βυζαντινή χορωδία του Καθεδρικού Ναού Αγίου Γεωργίου Στοκχόλμης υπό την διεύθυνση του κ. Δημητρίου Καλπακίδη με ύμνους από την Μ. Σαρακοστή, τη Μ. Εβδομάδα και το Πάσχα.
Στη συνέχεια η Ρουμανική χορωδία Credo, υπό τη διεύθυνση του κ. Florin Lache, έψαλε παραδοσιακούς ύμνους από τη Ρουμανία.
Η Ελληνική χορωδία «Ορφέας» υπό τη διεύθυνση του κ. Rolando Pomo, έψαλε αποσπάσματα απο τον Επιτάφιο Θρήνο και έναν ύμνο στην ισπανική.
Η Βουλγαρική γυναικεία χορωδία Perunika, υπό τη διεύθυνση του κ. Michael Deltchev ερμήνευσε παραδοσιακούς Σαρακοστιανούς ύμνους στην Βουλγαρική.
Τέλος, η διεθνούς φήμης Σουηδική χορωδία Nicolai Kammarkör υπό τη διεύθυνση του κ. Christian Ljunggren, ερμήνευσε ύμνους στη Σουηδική σχετιζόμενους με το Πάθος και την Ανάσταση του Χριστού από το κλασσικό ρεπερτόριο.
Την συναυλία παρακολούθησαν 9 πρέσβεις, αρκετοί επίσημοι, τοπικοί φορείς και παράγοντες, καθώς και πλήθος Ελληνοσουηδών.
Ακολούθησε δεξίωση στην αίθουσα τελετών του Καθεδρικού Ναού.
Πηγή: www.amen.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου