Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Σάββατο 21 Μαρτίου 2015

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Σάββατο 21 Μαρτίου, 2015

  • Προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ με 23,5 ποσοστιαίες μονάδες έναντι της ΝΔ στην πρόθεση ψήφου δείχνει δημοσκόπηση που πραγματοποίησε η εταιρία Metron Analysis. Στο ερώτημα «αν την επόμενη Κυριακή είχαμε βουλευτικές εκλογές ποιο κόμμα θα ψηφίζατε», το 41,9% των ερωτηθέντων απάντησε ΣΥΡΙΖΑ και το 18,4% ΝΔ.
  • Τους πρώην υπουργούς Πέτρο Μολυβιάτη και Γιάννη Βαληνάκη καλεί να καταθέσουν ο ανακριτής Δημήτρης Φούκας ως μάρτυρες στην υπόθεση διερεύνησης του «Σχεδίου Πυθία», το οποίο έχει καταγραφεί ως απόπειρα δολοφονίας κατά του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή.
  • Αντιρατσιστικά συλλαλητήρια πραγματοποιούνται σήμερα, Σάββατο, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Ρατσισμού. Αυτή την ώρα είναι σε εξέλιξη πορεία μελών κοινωνικών και μη κυβερνητικών οργανώσεων προς την Ομόνοια, καθώς και πορεία μελών του δικτύου για την προστασία των δικαιωμάτων του παιδιού προς το Μέγαρο Μαξίμου. Κλειστή η οδός Πανεπιστημίου. Στις 2 το συλλαλητήριο της ΚΕΕΡΦΑ στην Ομόνοια. Συγκεντρώσεις σε Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Χανιά.
  • Εικοσιεξάχρονος αλλοδαπός συνελήφθη επ' αυτοφώρω από περιπολούντες αστυνομικούς, καθώς προέβαινε σε άσεμνες πράξεις κοντά σε σχολικές μονάδες στις περιοχές των Αμπελοκήπων και των Συκεών της Θεσσαλονίκης.
  • Αναστάτωση επικράτησε στην εθνική οδό Αθηνών - Λαμίας στο ύψος του Μώλου Φθιώτιδας. Λεωφορείο του ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης με 20 επιβάτες εξετράπη της πορείας του και ανετράπη.

Κόσμος

  • Νέα έκκληση για τερματισμό της πολυετούς ένοπλης σύγκρουσης με την Τουρκία απηύθυνε το Σάββατο ο Αμπντουλάχ Οτζαλάν, με αφορμή τον εορτασμό του Νεβρόζ, της κουρδικής πρωτοχρονιάς. Νωρίτερα, το BBC μετέδιδε πως ο φυλακισμένος κούρδος ηγέτης ετοιμάζεται να παρουσιάσει ειρηνευτικό σχέδιο.
  • Αισιόδοξος για την επίτευξη συμφωνίας μεταξύ του Ιράν και της διεθνούς κοινότητας αναφορικά με το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης, εμφανίστηκε το Σάββατο ο πρόεδρος της χώρας Χασάν Ροχανί. «Είναι πολύ πιθανό να καταλήξουμε σε συμφωνία. Δεν υπάρχουν ανυπέρβλητα εμπόδια» είπε, εν όψει των νέων συνομιλιών που έχουν προγραμματιστεί για την επόμενη εβδομάδα. Πάντως, ο αμερικανός ΥΠΕΞ εμφανίστηκε πιο συγκρατημένος, λέγοντας ότι ναι μεν έχει σημειωθεί πρόοδος στις συνομιλίες, αλλά «δεν είμαστε στην τελική ευθεία» για συμφωνία.
  • Για πρώτη φορά έπειτα από τρία χρόνια, οι υπουργοί Εξωτερικών Κίνας, Ιαπωνίας και Νοτίου Κορέας συναντώνται το Σάββατο στη Σεούλ. Η τριμερής συνάντηση αναμένεται να επικεντρωθεί στους τρόπους άμβλυνσης περιφερειακών εντάσεων σε σχέση με εδαφικές διαφορές και διπλωματικές διενέξεις.
  • Επίθεση αυτοκτονίας αιματοκύλισε την κουρδική πόλη Χασάκα της Συρίας, την παραμονή της εθνικής γιορτής Νεβρός, της κουρδικής πρωτοχρονιάς. Συνολικά, μέσα σε ένα 24ωρο πάνω από 100 άνθρωποι σκοτώθηκαν στη χώρα, που βιώνει τον πέμπτο χρόνο πολέμου και μετρά περισσότερους από 215.000 νεκρούς.
  • Τρεις αστυνομικοί στο Φορτ Λότερντεϊλ της Φλόριντα αποτάχθηκαν και ένας τέταρτος παραιτήθηκε μετά την αποκάλυψη ότι αντάλλασσαν μεταξύ τους μηνύματα και βίντεο με ρατσιστικό περιεχόμενο. Στο «στόχαστρό» τους είχε μπει ακόμα και ο Μπαράκ Ομπάμα. Το περιστατικό έρχεται σε μια ιδιαίτερα τεταμένη στιγμή, όπου οι δολοφονίες και επιθέσεις κατά αφροαμερικανών πολιτών από αστυνομικούς έχουν προκαλέσει αναβίωση των φυλετικών εντάσεων.

Οικονομία

  • Σε οριακό σημείο έχει ήδη φτάσει ο στραγγαλισμός της ελληνικής οικονομίας, δηλώνει σε συνέντευξή του ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτης Λαφαζάνης, κάνοντας λόγο για πρωτοφανή «νεοαποικιακό» εκβιασμό που ασκείται σε βάρος μιας μικρής χώρας, όπως η Ελλάδα, «μόνο και μόνο επειδή η κυβέρνησή της αντιστέκεται και δεν ακολουθεί νεοφιλελεύθερα μονεταριστικά δόγματα».
  • «Θα αλλάξει ο τρόπος των διαγωνιστικών διαδικασιών που αφορά συμβάσεις ακόμη και κάτω από 60.000 ευρώ» τόνισε, αναφερόμενος στους διαγωνισμούς για προμήθειες του Δημοσίου, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Δημήτρης Μάρδας, μιλώντας σε εκδήλωση του παραρτήματος Κεντρικής Μακεδονίας, του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας.
  • Ο διεθνής οίκος πιστοληπτικής ικανότητας Fitch υποβάθμισε σε αρνητική την προοπτική του τριπλού Α της Φινλανδίας, επικαλούμενος τις επιπτώσεις της ασθενούς οικονομικής ανάπτυξης που παρατηρούνται στη σκανδιναβική χώρα.

Αθλητισμός

  • Με τον Κώστα Μήτρογλου να ξεπερνάει τον τραυματισμό του και να συμπεριλαμβάνεται στην αποστολή, ολοκληρώθηκε το πρωί του Σαββάτου η προετοιμασία του Ολυμπιακού για τον Κυριακάτικο αγώνα πρωταθλήματος με την Κέρκυρα στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης».
  • Το κοινωνικό της πρόσωπο έδειξε για μια ακόμα φορά η ΠΑΕ Ολυμπιακός, με αφορμή Παγκόσμια Ημέρα κατά του Ρατσισμού. Συγκεκριμένα οι «ερυθρόλευκοι» ανήρτησαν μέσω του προσωπικού τους λογαριασμού στο facebook μια φωτογραφία που έγραφε «Against Racism» (Κόντρα στον ρατσισμό), συνοδευόμενη από τη λεζάντα: «Σήμερα, 21 Μαρτίου 2015, είναι η Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη των Φυλετικών Διακρίσεων. Ο Ολυμπιακός είναι ενάντια στις φυλετικές διακρίσεις και λέμε ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΡΑΤΣΙΣΜΟ!»
  • «Η απόφαση που πήραμε είναι να αποσυρθεί η ομάδα από το πρωτάθλημα». Με αυτή τη φράση ο Νίκος Μαχλάς ανακοίνωσε την αποχώρηση του ΟΦΗ από το πρωτάθλημα, με την κρητική ομάδα να νικιέται από τα οικονομικά προβλήματα. Στην έκτακτη συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε ο Νίκος Μαχλάς εξαπέλυσε επίθεση κατά της διοργανώτριας αρχής και της πολιτείας, ενώ έκανε λόγο για «σαπίλα που υπάρχει στο ποδόσφαιρο», αλλά και για πόλεμο κατά της ομάδας από κάποιους που θέλουν εύκολη παραμονή.
ΠΗΓΗ: Σαν Σήμερα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου