Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

ΚΤΥΠΑ ΕΔΩ ΣΤΑ ΜΠΛΕ ΓΡΑΜΜΑΤΑ. Κοίτα τι κάνει ο κορωνοϊός σε όλο το κόσμο.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟΝ ΧΑΡΤΗ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ.

Μετά με το «ποντικάκι» κοιτάξτε τι γίνεται σε κάθε χώρα σε όλο τον κόσμο. Η σελίδα ανανεώνεται τακτικά οπότε κοίταζε όσες φορές θέλεις

Λόγω της κατάστασης με τον κορωνοϊό τα άρθρα που ανεβάζουμε στο panelikos.com καθημερινά είναι περισσότερα από πριν. Όλα τα άρθρα μπορείτε να τα διαβάζετε έστω και εάν δεν είναι στην αρχική σελίδα που είσαστε τώρα. Πάρτε το ποντικάκι και πηγαίνετε κάτω δεξιά και πατήστε Παλαιότερες Αναρτήσεις και θα πάτε στην προηγούμενη σελίδα και εάν κάνετε το ίδιο και στην επόμενη σελίδα-σελίδες θα διαβάζετε όλα τα άρθρα. Σας ευχόμαστε ΥΓΕΙΑ, όλα τα άλλα έρχονται μετά.

Σκότωσε τον κορωνοϊό. Και εσύ μπορείς. Πάρε τα μέτρα σου.

Σάββατο, 28 Μαρτίου 2015

Reuters: Δεν αποκλείουν στις Βρυξέλλες σενάρια παράλληλου νομίσματος

Σάββατο, 28 Μαρτίου, 2015

Το πρακτορείο επικαλείται αξιωματούχους των ευρωζώνης
Reuters: Δεν αποκλείουν στις Βρυξέλλες σενάρια παράλληλου νομίσματος 
Η Ελλάδα δεν είναι πιθανό να βγει από το ευρώ, είτε οικειοθελώς είτε από ατύχημα, αλλά ίσως αναγκαστεί να εισάγει εναλλακτικά μέσα πληρωμών, παράλληλα με το ευρώ, προκειμένου να πληρώσει εσωτερικές υποχρεώσεις, σε περίπτωση που δεν επιτευχθεί σύντομα συμφωνία, αναφέρει το Reuters επικαλούμενο «αρκετούς» αξιωματούχους της Ευρωζώνης.
«Σε κάποιο σημείο, όταν η κυβέρνηση δεν θα έχει άλλα ευρώ για να πληρώσει τους μισθούς ή τους λογαριασμούς, θα μπορούσε να αρχίσει την έκδοση IOUs [εκ του «I Owe You»]-ένα έγγραφο που λέει ότι ο κάτοχός του θα λάβει x ευρώ κάποια στιγμή στο μέλλον», δήλωσε ένας ανώτερος αξιωματούχος της Ευρωζώνης.
«Τέτοια IOUs θα αρχίσουν γρήγορα να διαπραγματεύονται σε δευτερογενή κυκλοφορία με μεγάλη έκπτωση έναντι των πραγματικών ευρώ, και θα γινόταν ‘νόμισμα’, όποιο και εάν είναι το όνομά του, που θα συνυπάρχει με το ευρώ», δήλωσε ο αξιωματούχος.
Αν η κυβέρνηση ξεμείνει από ευρώ για να πληρώσει μισθούς, συντάξεις και προμηθευτές -σημειώνει το Reuters- θα πρέπει να εισαγάγει ελέγχους στην κίνηση κεφαλαίων για να αποτρέψει μια μαζική εκροή ευρώ από τη χώρα. Αυτό θα μπορούσε να περιορίσει το ποσό που οι Έλληνες μπορούν να κάνουν ανάληψη από τα ΑΤΜ ή να στέλνουν στο εξωτερικό, όπως συνέβη στην Κύπρο το 2013.
Τα IOUs ίσως δεν θα ήταν ευρέως αποδεκτά σε καταστήματα και θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν μόνο ως ένα τρόπος για να τακτοποιηθούν πληρωμές του Δημοσίου, όπως λογαριασμοί ενέργειας -τουλάχιστον αρχικά.
Την ίδια στιγμή η κυβέρνηση θα μπορούσε να κρατήσει τα ευρώ από τα φορολογικά έσοδα για να καλύψει την αποπληρωμή του χρέους και να αποφύγει τη χρεοκοπία.
«Η διευθέτηση αυτή μπορεί να είναι προσωρινή, για να συνεχίσει να λειτουργεί η κυβέρνηση όσο ελπίζει να διαπραγματευτεί μια συμφωνία με τους πιστωτές η οποία θα ξεκλείδωνε περισσότερα ευρώ σε δάνεια» είπε ένας δεύτερος αξιωματούχος της Ευρωζώνης.
Σύμφωνα με το Reuters, οι αξιωματούχοι υποστήριξαν ότι η Ελλάδα έχει ήδη δείξει στο παρελθόν ότι είναι διατεθειμένη να καθυστερήσει πληρωμές για τις εσωτερικές της υποχρεώσεις για να εξασφαλίσει τα ευρώ που χρειάζονται για την εξοφλήσεις του χρέους.
Πηγή: ΤΟ ΒΗΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου