Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM


Εορτάζουμε και Tιμούμε

1821 - 2021

200 Χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση

Τιμή και Δόξα στους Ήρωες και Ηρωίδες

Thank You to Philhellenes

Τρίτη, 24 Μαρτίου 2015

Νέα παρέμβαση Ομπάμα: «Προς συμφέρον των ΗΠΑ να επιλυθούν οι διαφορές και να τερματιστεί η αστάθεια στην Ευρώπη

 Τρίτη, 24 Μαρτίου, 2015
Νέα παρέμβαση Ομπάμα: «Προς συμφέρον των ΗΠΑ να επιλυθούν οι διαφορές και να τερματιστεί η αστάθεια στην ΕυρώπηΤου Μιχάλη Ιγνατίου
Νέα παρέμβαση για την ελληνική κρίση από την αμερικανική κυβέρνηση. «Είναι προς το συμφέρον των Ηνωμένων Πολιτειών και της αμερικανικής οικονομίας να επιλυθούν οι διαφορές και να τερματιστεί η αστάθεια (στην Ευρώπη)».
Την παραπάνω δήλωση έκανε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, απαντώντας σε ερώτηση Αμερικανού δημοσιογράφου, εάν ο Λευκός Οίκος έχει κάποια συμβουλή να δώσει στην κ. Μέρκελ ή τον κ. Τσίπρα.
Δήλωσε τα εξής:
«Μπορώ να σας πω ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες, όπως έχουμε για πολλά χρόνια κάνει τώρα είμαστε σε στενή επαφή με τους ευρωπαίους συμμάχους και τους εταίρους μας για την οικονομική ανασφάλεια στην ήπειρο. Και συνεχίζουμε να είμαστε προσεκτικοί όσον αφορά αυτό. Είναι προς το καλύτερο συμφέρον των Ηνωμένων Πολιτειών και της οικονομίας μας να επιλυθούν αυτές οι διαφορές και να σταματήσει η αστάθεια.
» Τα καλά νέα είναι πως τα κράτη μέλη της ΕΕ αναγνωρίζουν ότι είναι προς το συμφέρον τους να επιλυθεί αυτή η κατάσταση. Οι συνάδελφοί μου στο υπουργείο Οικονομικών θα μπορούσαν πιθανώς να σας παρέχει κάποια περισσότερη πληροφόρηση για το είδος συνομιλιών που η κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών είχε με τους ομολόγους μας στην Ευρώπη για το θέμα αυτό».
Απαντώντας σε άλλη ερώτηση για τη μεγάλη διακύμανση τις τελευταίες ημέρες και εβδομάδες στις αγορές συναλλάγματος, με το δολάριο και το ευρώ, και αν αυτή τη διακύμανση την παρακολουθεί ο Λευκός Οίκος, ο εκπρόσωπος απάντησε:
«Οπως γνωρίζετε, υπάρχει μια μακρά παράδοση στην κυβέρνηση των ΗΠΑ μόνο ο υπουργός Οικονομικών μιλά για την αξία του αμερικανικού νομίσματος. Έτσι, θα ήθελα να πω ότι ο πρόεδρος και οι υπόλοιποι του οικονομικού επιτελείου του ενημερώνονται τακτικά για τις χρηματοπιστωτικές αγορές. Αλλά για κάθε είδους σχόλιο, αλλά και τις κινήσεις που έχετε παρατηρήσει, θα ήθελα να σας παραπέμψω στον υπουργό Οικονομικών.
Πηγή: Εθνος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου