Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM


Εορτάζουμε και Tιμούμε

1821 - 2021

200 Χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση

Τιμή και Δόξα στους Ήρωες και Ηρωίδες

Thank You to Philhellenes

Κυριακή, 29 Μαρτίου 2015

Πανούσης: Υπάρχει όριο για τους αναρχικούς - διάλογος για κανέναν λόγο

ΤΑΥΤΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΟΙ ΚΑΤΑΛΗΨΙΕΣ ΤΗΣ ΝΟΜΙΚΗΣ

Κυριακή, 29 Μαρτίου, 2015

Πανούσης: Υπάρχει όριο για τους αναρχικούς - διάλογος για κανέναν λόγο
Υπάρχει όριο στην «ήπια διαχείριση» των αντιεξουσιαστών από τις Αρχές, προειδοποιεί ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, ο οποίος κάνει σαφές ότι εάν συνεχιστούν τα κρούσματα βίας δεν θα μείνουν ατιμώτητα.

Ο Γιάννης Πανούσης σε δηλώσεις του που δημοσιεύει το Πρώτο Θέμα διευκρινίζει ότι «το όριο δεν είναι τα καμένα αυτοκίνητα», αλλά ξεκαθαρίζει ότι «αν συνεχίσουν αυτό το βιολί, είναι δεδομένο ότι η Αστυνομία δεν μπορεί να αφήνει αυτά τα πράγματα ατιμώρητα... Αν αυτοί θεωρούν ότι είμαστε σε πόλεμο, τότε η δημοκρατία, οι δομές της, η Αστυνομία και τα δικαστήρια θα κάνουν την δουλειά τους».
Ο κ. Πανούσης συμπληρώνει επίσης: «Δεν θα αφήσουμε να καεί όλη η Αθήνα λέγοντας "δεν πειράζει, παλιά καιγόταν και ο Πειραιάς"». Δηλώνει πως διαφωνεί με τον κ. Παρασκευόπουλο που είχε μιλήσει για διάλογο με τους κουκουλοφόρους σημειώνοντας μεταξύ άλλων: «διάλογος δεν πρέπει να γίνει για κανέναν λόγο. Η Δημοκρατία δεν κάνει διάλογο με αυτούς που δεν έχουν πρόσωπα».
Σημειώνει ότι η Αστυνομία έχει ταυτοποιήσει τους καταληψίες της Νομικής και «θα μπουν όλοι στη δικογραφία» μαζί με το ζευγάρι από τη Θεσσαλονίκη που συνελήφθη.
Ο κ. Πανούσης τονίζει ότι θέλει συζήτηση το θέμα της αποφυλάκισης του Σάββα Ξηρού και άλλων κρατουμένων, σημειώνοντας πως «θα πρέπει να υπάρχει ένα ενδιάμεσο όργανο ανάμεσα στον νόμο και την απόφαση του Συμβουλίου να απελευθερωθεί κάποιος». Τονίζει πως έχει πει την άποψή του στον υπουργό Δικαιοσύνης και σημειώνει πως τέτοιοι νόμοι θα έπρεπε να συζητούνται στο υπουργικό Συμβούλιο και «να μην πηγαίνουν απευθείας στη Βουλή για ψήφιση».
Οι νέοι μετανάστες θα περάσουν από ανοιχτά κέντρα
Επίσης, ο υπουργός ξεκαθαρίζει την πολιτική που θα ακολουθήσει με τους μετανάστες στα Κέντρα, καθώς αναφέρει ότι οι καινούργιοι μετανάστες πρέπει να περάσουν από τα κέντρα, δηλώνει και αναφέρει ότι «όλα τα κέντρα πλην της Αμυγδαλέζας μετατρέπονται εύκολα σε ανοικτές δομές».
Προσθέτει πως «η Αμυγδαλέζα αραιώνει, μένουν μέσα αυτοί που έχουν ποινικές εμπλοκές, ενώ εισέρχονται και άλλοι που πρέπει να περάσουν από ένα φίλτρο. Θα καταγραφούν ποιοι είναι και πόσοι είναι για να δούμε τι θα γίνει».
Λέει πως οι μετανάστες θα ελέγχονται από την Αστυνομία όταν έχει παρέλθει το εξάμηνο της άδειας παραμονής, απαντώντας στην ερώτηση εάν θα συλλαμβάνονται. Επαναφέρει την πρότασή του για μερικό δικαίωμα εργασίας στις αγροτικές περιοχές στη διάρκεια του εξαμήνου.
Πηγή: ΕΘΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου