Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

ΚΤΥΠΑ ΕΔΩ ΣΤΑ ΜΠΛΕ ΓΡΑΜΜΑΤΑ. Κοίτα τι κάνει ο κορωνοϊός σε όλο το κόσμο.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟΝ ΧΑΡΤΗ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ.

Μετά με το «ποντικάκι» κοιτάξτε τι γίνεται σε κάθε χώρα σε όλο τον κόσμο. Η σελίδα ανανεώνεται τακτικά οπότε κοίταζε όσες φορές θέλεις

Λόγω της κατάστασης με τον κορωνοϊό τα άρθρα που ανεβάζουμε στο panelikos.com καθημερινά είναι περισσότερα από πριν. Όλα τα άρθρα μπορείτε να τα διαβάζετε έστω και εάν δεν είναι στην αρχική σελίδα που είσαστε τώρα. Πάρτε το ποντικάκι και πηγαίνετε κάτω δεξιά και πατήστε Παλαιότερες Αναρτήσεις και θα πάτε στην προηγούμενη σελίδα και εάν κάνετε το ίδιο και στην επόμενη σελίδα-σελίδες θα διαβάζετε όλα τα άρθρα. Σας ευχόμαστε ΥΓΕΙΑ, όλα τα άλλα έρχονται μετά.

Σκότωσε τον κορωνοϊό. Και εσύ μπορείς. Πάρε τα μέτρα σου.

Τρίτη, 24 Μαρτίου 2015

Κοινή διάθεση για συνεργασία από Τσίπρα και Μέρκελ

 Τρίτη, 24 Μαρτίου, 2015

Την κοινή θέληση να υπάρξει συνεννόηση, ώστε να επιλυθούν τα προβλήματα, επιβεβαίωσαν η καγκελάριος της Γερμανίας κυρία Άνγκελα Μέρκελ και ο πρωθυπουργός κ. Αλέξης Τσίπρας μετά τη συνάντηση που είχαν στο Βερολίνο.
Για το επίμαχο θέμα της χρηματοδότησης της ελληνικής οικονομίας, η κυρία Μέρκελ είπε ότι εκπροσωπεί ένα μόνο από τα 19 κράτη της ευρωζώνης και τις αποφάσεις για τη ρευστότητα παίρνει το Eurogroup πάνω στη συμφωνία της 20ής Φεβρουαρίου. “Εμείς μπορούμε να συζητήσουμε, αλλά δεν μπορώ να αποφασίσω εγώ. Μην περιμένετε σήμερα αποτέλεσμα” ανέφερε χαρακτηριστικά.
Στο άλλο κρίσιμο θέμα των επανορθώσεων, η κυρία Μέρκελ είπε ότι από πολιτικής πλευράς για τη Γερμανία το θέμα έχει ολοκληρωθεί. Ωστόσο, πρόσθεσε, «γνωρίζουμε πολύ καλά ποιες ήταν οι συνθήκες και πόσο υπέφεραν οι Έλληνες και γι' αυτό δημιουργήθηκε το ταμείο του μέλλοντος, το οποίο θα συνεχιστεί».
«Δεν φτάσαμε σήμερα σε κάποιο συμπέρασμα, αλλά θα το συζητήσουμε ξανά» ανέφερε η καγκελάριος της Γερμανιας.  
Στις δηλώσεις της ανέφερε ότι στη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα της ΕΕ και του ευρώ και θέματα διμερούς ενδιαφέροντος. “Έχουμε ζεστές και στενές επαφές με τους Έλληνες, υπάρχουν πολλοί Έλληνες που ζουν στη Γερμανία, ενώ ο κ. πρωθυπουργός τόνισε ότι είναι εκατομμύρια οι Γερμανοί τουρίστες που έρχονται στην Ελλάδα και θέλουμε αυτό να συνεχιστεί. Θέλουμε να συνεργαστούμε με τον καλύτερο τρόπο. Κάναμε έναν πρώτο γύρο συζητήσεων για το ποιες είναι οι αναγκαιότητες. Πώς πρέπει να θέσουμε το θέμα μίας γέφυρας. Τα οικονομικά στοιχεία πρέπει να είναι σαφή. Το ποιες μεταρρυθμίσεις θα πρέπει να γίνουν, θα κριθεί από τους θεσμούς. Μία προϋπόθεση είναι η συμφωνία της 20ής Φεβρουαρίου. Η Ελλάδα πρέπει να γίνει μία εύρωστη χώρα, να αντιμετωπίσει το θέμα της ανεργίας, να βγει από το τέλμα και αυτό προϋποθέτει μεταρρυθμίσεις”. 


Η κυρία Μέρκελ είπε ότι οι ελληνογερμανικές επαφές θα συνεχιστούν και σε θέματα όπως η έρευνα και η τεχνολογία. “Είχαμε διάθεση καλής συνεργασίας. Μπορούμε να θίξουμε και δύσκολα θέματα. Τα δύο κράτη ανήκουν και θέλουν να ανήκουν στην ΕΕ και στο ΝΑΤΟ” ανέφερε. Κλείνοντας, είπε ότι η κοινή συνεργασία Ελλάδας - Γερμανίας χαρακτηρίζεται από αμοιβαία εμπιστοσύνη.  
Ο πρωθυπουργός κ. Αλέξης Τσίπρας ευχαρίστησε την κυρία Μέρκελ και είπε ότι αντάλλαξαν απόψεις για μία σειρά θεμάτων που αφορούν το κοινό ευρωπαικό μέλλον, αλλά και τις διμερείς σχέσεις. “Δεν υπάρχει άλλος τρόπος από το διάλογο για να γεφυρωθούν οι διαφορές, όπου υπάρχουν. Όπως είπε και η κυρία Μέρκελ, είναι προτιμότερο να μιλάμε ο ένας με τον άλλο από το να μιλάμε ο ένας για τον άλλο” ανέφερε ο πρωθυπουργός.  
Ο κ. Τσίπρας ξεκίνησε, υπογραμμίζοντας δύο βασικές θέσεις της ελληνικής κυβέρνησης: η πρώτη είναι ότι η Ελλάδα συμπληρώνει πέντε χρόνια εφαρμογή ενός προγράμματος διάσωσης που, παρά το γεγονός ότι ήταν πρωτοφανές σε ένταση και διάρκεια, δεν ήταν success story, γιατί χάσαμε 25% του ΑΕΠ μας και δημιούργησε τεράστιες κοινωνικές επιπτώσεις, έφερε μεγάλη ανεργία και διόγκωσε το δημόσιο χρέος. Επίσης, αυτά τα πέντε χρόνια υπήρξε διεύρυνση των κοινωνικών ανισοτήτων. 
Η δεύτερη βασική θέση, είπε ο κ. Τσίπρας, είναι ότι “παρά ταύτα, είναι λάθος να λέμε ότι για όλα τα δεινά φταίνει οι ξένοι, ότι δεν φταίμε εμείς καθόλου γι' αυτά. Υπάρχουν και ενδογενείς αιτίες που συνέβαλαν να μπει η χώρα στην κρίση, αλλά τα πέντε χρόνια δεν βοήθησαν να αντιμετωπιστούν. Το συμπέρασμα που πρέπει να βγάλουμε, είναι να μην γκρεμίσουμε ό,τι θετικό έγινε αυτά τα χρόνια, αλλά να αλλάξουμε το μείγμα της πολιτικής, για να αντιμετωπίσουμε τις παθογένειες. Στοχός μας είναι οι μεγάλες διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και η αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής και της διαφθοράς”. 
Συνεχίζοντας, ανέφερε ότι “η συζήτηση ήταν γόνιμη, ώστε να προσδιορίσουμε κοινούς τόπους αλλά και διαφορές” και πρόσθεσε ότι μπορούμε να συνεχίσουμε και να ολοκληρώσουμε μία διαδικασία δημοσιονομικής προσαρμογής. 
Αναφέρθηκε και στις διμερείς σχέσεις, λέγοντας ότι προτεραιότητα πρέπει να είναι να σπάσουμε τα στερεότυπα: “Ούτε οι Έλληνες είναι τεμπέληδες ούτε οι Γερμανοί φταίνε για τα δεινά μας”. 
"Το δεύτερο είναι να καταπολεμήσουμε τη διαφθορά που κρατά καθηλωμένη την Ελλάδα" είπε και ζήτησε τη βοήθεια της γερμανικής κυβέρνησης και τη συνδρομή της γερμανικής δικαιοσύνης για την υπόθεση της Siemens.
Ο κ. Τσίπρας είπε ακόμη ότι πρέπει να επιλύσουμε τις διαφορές που έρχονται από το παρελθόν. Το θέμα του δανείου και των επανορθώσεων είναι πρωτίστως ηθικό και όχι υλικό θέμα για την ελληνική κυβέρνηση. “Για να μην ξαναβρούμε ποτέ μπροστά μας παρόμοιους ολοκληρωτισμούς” εξήγησε ο κ. Τσίπρας 
Κλείνοντας, ανέφερε ότι η Ευρώπη βασίζεται σε ένα διπλό σεβασμό: από τη μία είναι ο σεβασμός των συνθηκών και από την άλλη ο σεβασμός στη δημοκρατία.
Πηγή: Πρώτο Θέμα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου