Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM


Εορτάζουμε και Tιμούμε

1821 - 2021

200 Χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση

Τιμή και Δόξα στους Ήρωες και Ηρωίδες

Thank You to Philhellenes

Πέμπτη, 26 Μαρτίου 2015

New York Times: Ο ένας από τους πιλότους είχε κλειδωθεί έξω από το πιλοτήριο

 Πέμπτη, 26 Μαρτίου, 2015

«Μίλησε» το πρώτο μαύρο κουτί, σύμφωνα με τους New York Times, περιπλέκοντας ακόμη περισσότερο την υπόθεση της συντριβής του αεροσκάφους της Germanwings.
New York Times: Ο ένας από τους πιλότους είχε κλειδωθεί έξω από το πιλοτήριο
Συγκλονιστικό είναι το στοιχείο που αποκαλύπτεται, από την εξέταση του πρώτου μαύρου κουτιού του μοιραίου αεροσκάφους της Germanwings, και οδηγεί στη διαπίστωση ότι ο ένας από τους πιλότους είχε εγκαταλείψει το πιλοτήριο χωρίς να καταφέρει ποτέ να επιστρέψει σε αυτό.

Ερευνητής που συμμετέχει στην ομάδα διερεύνησης των αιτιών της συντριβής του αεροσκάφους δηλώνει στους New York Times ότι, όπως προκύπτει από την καταγραφή των δεδομένων στο πιλοτήριο, ο ένας πιλότος άφησε το κόκπιτ πριν το αεροσκάφος ξεκινήσει την καθοδική του πορεία και στάθηκε αδύνατον να επιστρέψει σε αυτό.

Ανώτατος στρατιωτικός αξιωματούχος που συμμετέχει στις έρευνες περιέγραψε ως «αρκετά ομαλή, αρκετά ήπια» τη συζήτηση ανάμεσα στους πιλότους κατά το πρώτο μέρος της πτήσης από την Βαρκελώνη προς το Ντίσελντορφ. Στη συνέχεια, από το ηχητικό ντοκουμέντο προκύπτει ότι ο ένας από τους πιλότους άφησε το πιλοτήριο και δεν κατάφερε να ξαναμπεί σε αυτό.

«Το άτομο έξω από το πιλοτήριο ακούγεται να χτυπάει ελαφρά την πόρτα αλλά δεν παίρνει καμία απάντηση», δηλώνει ο ερευνητής. «Αμέσως μετά, χτυπάει πιο δυνατά την πόρτα αλλά και πάλι δεν παίρνει απάντηση. Ποτέ δεν πήρε απάντηση», προσθέτει.

«Προσπαθεί να σπάσει την πόρτα»

«Μπορείς να τον ακούσεις να προσπαθεί να σπάσει την πόρτα», αναφέρει ο ίδιος ερευνητής.

Οπως σημειώνει η εφημερίδα, ενώ το ηχητικό ντοκουμέντο ρίχνει φως στις συνθήκες που επικρατούσαν στο πιλοτήριο λίγο πριν την συντριβή του αεροσκάφους, θέτει ταυτόχρονα πολλά αναπάντητα ερωτήματα.

«Δεν γνωρίζουμε ακόμα τον λόγο για τον οποίο ο ένας από τους πιλότους βγήκε έξω», τονίζει ο ερευνητής, ο οποίος ζήτησε να μην κατονομαστεί επειδή η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη.

«Ωστόσο, είναι βέβαιο ότι τις τελευταίες στιγμές της πτήσης, ο άλλος πιλότος είναι μόνος του μέσα στο πιλοτήριο και δεν ανοίγει την πόρτα», προσθέτει ο ερευνητής.

Η εξέταση του καταγραφέα των συνομιλιών περιπλέκει το μυστήριο γύρω από τα αίτια της συντριβής και δεν προσφέρει στοιχεία για την κατάσταση του πιλότου που παρέμεινε στο πιλοτήριο ή τις ενέργειες 
Πηγήστις οποίες προέβη, σημειώνει εφημερίδα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου