Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 31 Μαρτίου 2015

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Τρίτη, 31 Μαρτίου, 2015

  • Συνεχίζεται η κατάληψη του κτηρίου της Πρυτανείας του Πανεπιστημίου Αθηνών στην οποία προχώρησαν το πρωί της Δευτέρας άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου, που διαμαρτύρονται για τις φυλακές υψίστης ασφαλείας (τύπου Γ'). Αστυνομικές δυνάμεις βρίσκονται σε μικρή απόσταση από το κτήριο.
  • Στο έλεος των πλημμυρών οι Σέρρες, καθώς η κατάσταση έχει επιδεινωθεί και οι αρχές παραμένουν σε επιφυλακή. Στην ευρύτερη περιοχή του δήμου Βισαλτίας συνεχίζεται η κατασκευή πρόχειρων αναχωμάτων, για να διασωθούν όσο το δυνατόν περισσότερες αγροτικές εκτάσεις. Εκφράζονται φόβοι για έξαρση του φαινομένου εντός της ημέρας. Συνάντηση του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας με υπουργούς για να ζητήσει την παρέμβαση της κυβέρνησης για τις καταστροφές που υπέστη ο νομός Σερρών από τις πλημμύρες.
  • Την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να φτάσει σε έναν έντιμο συμβιβασμό με τους εταίρους, τηρώντας τις κόκκινες γραμμές της και όχι να συνθηκολογήσει άνευ όρων εξέφρασε από το βήμα της Βουλής ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. «Αυτό το γνωρίζουν όλοι στην Ελλάδα και την Ευρώπη, γι'αυτό η κυβέρνηση δέχεται ανηλεή πόλεμο» είπε και διαμήνυσε: «Δεν υποχωρούμε στους εκβιασμούς». Τόνισε ότι οι πολίτες στηρίζουν την κυβέρνηση στη διαπραγμάτευση και έθεσε ευθέως το δίλημμα προς τα κόμματα της αντιπολίτευσης εάν θα στηρίξουν την εθνική προσπάθεια ή όχι.
  • Ένταση επικράτησε στην Ολομέλεια της Βουλής με αφορμή αναφορά του προέδρου της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά, κατά τη δευτερολογία του, στον αναπληρωτή υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Γιώργο Κατρούγκαλο, ο οποίος ζήτησε και έλαβε από την πρόεδρο της Βουλής το λόγο επί προσωπικού. Οι βουλευτές της ΝΔ αποχώρησαν και κατηγόρησαν την Ζωή Κωνσταντοπούλου για παραβίαση του Κανονισμού της Βουλής.
  • Στην αντεπίθεση πέρασε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι κατέστρεψε μέσα σε λίγες εβδομάδες το καθαρό και ασφαλές πλαίσιο που είχε δημιουργήσει η προηγούμενη κυβέρνηση για τη χώρα. Τόνισε ότι «βοήθεια για την καταστροφή ή για "γυριστή" χωρίς κόστος, δεν δίνουμε» και σημείωσε: «Δεν υπάρχει διαφυγή, όλα εδώ πληρώνονται». Κάλεσε, δε, την κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της και να μην παίζει με το εθνικό συμφέρον. Σε ό,τι αφορά τη συζήτηση καθ'αυτή, ανέφερε ότι αφορά τους εσωκομματικούς συσχετισμούς στον ΣΥΡΙΖΑ.

Κόσμος

  • Με προβάδισμα δύο μονάδων των Συντηρητικών του Βρετανού πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον έναντι των Εργατικών του Εντ Μίλιμπαντ και διαξιφισμούς μεταξύ των δύο διεκδικητών, άρχισε τη Δευτέρα η προεκλογική εκστρατεία στη Βρετανία, εν όψει της κάλπης της 7ης Μαΐου. Παρά τα αποτελέσματα αυτής της δημοσκόπησης, η μάχη προβλέπεται αμφίρροπη και γιαυτό πολύ σκληρή.
  • Ενοπλοι έφηβοι, οι οποίοι οδηγούν οκτώ ομήρους για να τους παραδώσουν προς αποκεφαλισμό, πρωταγωνιστούν στο τελευταίο βίντεο φρίκης του «Ισλαμικού Κράτους». Τα θύματα πιστεύεται ότι είναι σιίτες από τη Χάμα, στην κεντρική Συρία.
  • Ένα άτομο σκοτώθηκε και τουλάχιστον άλλο ένα τραυματίστηκε κοντά στην πύλη εισόδου της αμερικανικής υπηρεσία ασφαλείας NSA, όταν ένα αυτοκίνητο προσπάθησε να εμβολίσει την πύλη και ακολούθησαν πυροβολισμοί. Το FBI ανακοίνωσε ότι το περιστατικό δεν φαίνεται να σχετίζεται με  τρομοκρατία.
  • Απειλή για ύπαρξη βόμβας σε αεροσκάφος της Turkish Airlines, που κατευθυνόταν στο Σάο Πάολο της Βραζιλίας από την Κωνσταντινούπολη, υποχρέωσε τους πιλότους να επιχειρήσουν αναγκαστική προσγείωση στην Καζαμπλάνκα. Στις έρευνες που ακολούθησαν δεν εντοπίστηκε εκρηκτικός μηχανισμός.
  • Σατιρική εκπομπή της γερμανικής κρατικής τηλεόρασης καταπιάστηκε με το θέμα των αποζημιώσεων, και η έκβαση ήταν απροσδόκητη: Η γερμανική επιχειρηματολογία παρουσιάζεται σαρκαστικά και το γέλιο σταδιακά μειώνεται, μέχρι που στο πλατό εμφανίζεται ο Αργύρης Σφουντούρης, επιζών του Δίστομου.

Οικονομία

  • Η ΕΚΤ διατηρεί στη ζωή το ελληνικό τραπεζικό σύστημα μέσω της χορήγησης έκτακτης ρευστότητας. Παράλληλα όμως στερεί από την ελληνική κυβέρνηση τις τελευταίες δυνατότητες χρηματοδότησης.
  • Το άνοιγμα «νέας σελίδας» στις ενεργειακές σχέσεις Ελλάδας και Ρωσίας δήλωσαν ότι επιθυμούν και οι δύο πλευρές κατά τη διάρκεια των συναντήσεων του υπουργού Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Π.Λαφαζάνη με τον επικεφαλής της Gazprom και τον υπουργό Ενέργειας της Ρωσίας. Για τη νέα ενεργειακή πολιτική της Ελλάδας «χωρίς υποτέλειες» μίλησε ο κ. Λαφαζάνης. Αιχμές της ρωσικής πλευράς για την προηγούμενη κυβέρνηση.
  • «Ο ΕΝΦΙΑ θα αντικατασταθεί από Φόρο Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας άμεσα», ανέφεραν το βράδυ της Δευτέρας κύκλοι του Μεγάρου Μαξίμου, «αδειάζοντας» ουσιαστικά το Υπουργείο Οικονομικών, κύκλοι του οποίου είχαν κάνει νωρίτερα λόγο για ενδεχόμενο διατήρησης του ΕΝΦΙΑ και το 2015.

Αθλητισμός

  • Μετά τους Βαγγέλη Μόρα, Παναγιώτη Ταχτσίδη και ο Γιάννης Φετφατζίδης πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο στο οποίο νοσηλευόταν από το πρωί της Δευτέρας και συνοδευόμενος από τον τιμ μάνατζερ της Εθνικής Ανδρών, Βαγγέλη Μαχαίρα, μετέβη στο ξενοδοχείο όπου είχε καταλύσει η ελληνική αποστολή στην Βουδαπέστη, για να διανυκτερεύσει μαζί με τους δύο συμπαίκτες του.
  • Σε πολύ καλό κλίμα διεξήχθη στο δημαρχείο Χαλκηδόνας η συνάντηση ανάμεσα στη δημοτική αρχή της Νέας Φιλαδέλφειας και στους εκπροσώπους της ΠΑΕ ΑΕΚ, με κεντρικό θέμα συζήτησης την ανέγερση της «Αγιά-Σοφιάς». Από τα όσα διέρρευσαν, αλλά και τις δηλώσεις των εμπλεκόμενων φορέων, οι δύο πλευρές συμφώνησαν σε αρκετά πράγματα, δείγμα της καλής διάθεσης που υπάρχει για την κατασκευή του νέου γηπέδου της Ένωσης στην φυσική της έδρα.
  • Πρώτος σκόρερ στην ιστορία της εθνικής Κολομβίας είναι πλέον ο Ρανταμέλ Φαλκάο και "μοιράζεται" την κορυφή μαζί με τον Αρνόλντο Ιγκουαράν. Ο επιθετικός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ σκόραρε στο 74΄ με πέναλτι στη νίκη 3-1 επί του Κουβέιτ, σε φιλικό με το οποίο ολοκληρώθηκε η περιοδεία των Κολομβιανών στη Μέση Ανατολή.
ΠΗΓΗ: Σαν Σήμερα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου