Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 25 Μαρτίου 2015

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Τετάρτη, 25η Μαρτίου, 2015

  • «Το απαράμιλλο παράδειγμα των προγόνων μας Αγωνιστών του 1821 πρέπει να μας εμπνέει και να μας καθοδηγεί στο διηνεκές. Ιδίως, δε, κατά την τρέχουσα κρίσιμη συγκυρία για την πατρίδα» υπογραμμίζει στο μήνυμά του προς τους αποδήμους Έλληνες, με την ευκαιρία της επετείου της 25ης Μαρτίου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος.
  • Ως μια έξοχη στιγμή της άνοιξης των λαών χαρακτηρίζει την επανάσταση του 1821 ο υπουργός Παιδείας Αριστείδης Μπαλτάς, σε επιστολή του προς του μαθητές, εν όψει του εορτασμού της 25ης Μαρτίου.
  • Σε επιφυλακή βρίσκεται η Αστυνομία από σήμερα, Τρίτη, και αύριο, Τετάρτη 25 Μαρτίου, στο κέντρο της Αθήνας λόγω της μαθητικής και της στρατιωτικής παρέλασης για την επέτειο της 25ης Μαρτίου.
  • Οι αναφορές στη σύγχρονη πραγματικότητα κυριαρχούν στα μηνύματα των κομμάτων για την εθνική εορτή της 25ης Μαρτίου. Η Επανάσταση είναι «ζώσα απόδειξη του όταν οι λαοί αποφασίζουν να πάρουν τις τύχες στα χέρια τους [...] κανένας, όσο ισχυρός και αν μοιάζει δεν μπορεί να τους κρατήσει υποτελείς» αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ. Στις δύσκολες ημέρες που ζούμε δεν υπάρχει χώρος για πειραματισμούς, λέει η ΝΔ.
  • Ένταλμα σύλληψης εκδόθηκε σε βάρος του δημάρχου Φαιστού, Γιώργου Αρμουτάκη για χρέη της Αναπτυξιακής Εταιρείας Πιτσιδίων-Ματάλων στην οποία είναι πρόεδρος. Ο κ. Αρμουτάκης αφέθηκε ελεύθερος αφού ορίστηκε τακτική δικάσιμος για τις 15 Οκτωβρίου.

Κόσμος

  • Ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ, πραγματοποίησε «επίσκεψη εργασίας» στην Κούβα κατά τη διάρκεια της οποίας συζήτησε τις ενέργειες της Αβάνας και της Μόσχας απέναντι στο αμερικανικό εμπάργκο.
  • Oι μαχητές της ισλαμιστικής οργάνωσης Μπόκο Χαράμ απήγαγαν 400 έως 500 γυναίκες και παιδιά από την πόλη Νταμασάκ στη βόρεια Νιγηρία, την οποία απελευθέρωσαν νωρίτερα αυτό το μήνα στρατεύματα από το Νίγηρα και το Τσαντ, αποκάλυψαν την Τρίτη κάτοικοι της περιοχής.
  • Βουτιά θανάτου επί οκτώ λεπτά πραγματοποιούσε το αεροσκάφος της Germanwings που συνετρίβη στις γαλλικές Άλπεις, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 150 άτομα. Δύο βρέφη και 16 μαθητές από τη Γερμανία είναι ανάμεσα στους επιβάτες του αεροσκάφους. Η πλειοψηφία ήταν Γερμανοί (τουλάχιστον 67), ενώ πιστεύεται ότι στην πτήση 4U9525 βρίσκονταν περισσότεροι από 40 ισπανοί πολίτες, καθώς και τούρκοι πολίτες. Βρέθηκε το μαύρο κουτί. Σύγχυση για το εάν εξέπεμψε σήμα κινδύνου. Φωτορεπορτάζ, βίντεο.
  • «Δεν μπορούμε να βασίζουμε τη διπλωματία μας σε κάτι που όλοι γνωρίζουν ότι δεν πρόκειται να συμβεί τουλάχιστον τα επόμενα, πολλά χρόνια» δηλώνει ο Μπαράκ Ομπάμα απορρίπτοντας την μετεκλογική απόπειρα Νετανιάχου να ανασκευάσει την εμπρηστική «αποκήρυξη» της δημιουργίας ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους. Ο αμερικανός πρόεδρος δηλώνει ότι οι διαφορές του με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό δεν είναι προσωπικές, αλλά βασίζονται σε ουσιώδη πολιτική διαφωνία για την ειρήνευση στη Μέση Ανατολή, και προειδοποιεί ότι το ζήτημα μπορεί να κλιμακωθεί.
  • Η αμερικανική μάχιμη δύναμη στο Αφγανιστάν, που αριθμεί σήμερα 9.800 άνδρες, δεν θα μειωθεί έως τα τέλη του 2015. Ο Μπαράκ Ομπάμα δήλωσε ότι «ασφαλώς αξίζει τον κόπο» η παράταση της παραμονής των αμερικανών στρατιωτών για μερικούς μήνες ακόμη, ωστόσο τόνισε πως το χρονοδιάγραμμα για την αποχώρησή τους δεν έχει μεταβληθεί ουσιαστικά και πως αυτή θα έχει ολοκληρωθεί το 2017 από τη χώρα.

Οικονομία

  • Η αρμόδια ρωσική υπηρεσίαανακοίνωσε ότι επιθεωρητές της θα ξεκινήσουν σε συνεννόηση με τις ελληνικές αρχές, στις 6 Απριλίου, ελέγχους μονάδων μεταποίησης κτηνοτροφικών προϊόντων, ώστε να μην υπάρξει καθυστέρηση στην επανέναρξη των εξαγωγών τους στη Ρωσία μετά την άρση των ρωσικών αντίμετρων στις κυρώσεις της ΕΕ ως προς σειρά ευρωπαϊκών χωρών, όταν αυτή αποφασιστεί.
  • Επίθεση στην κυβέρνηση για τα σχέδια περί αύξησης του ΦΠΑ σε νησιά, εξαπολύει ο τομεάρχης Ναυτιλίας και Αιγαίου της ΝΔ, Ν.Μηταράκης, τονίζοντας ότι η ΝΔ ως κυβέρνηση είχε αποφύγει τέτοια μέτρα. Χαρακτηρίζει μάλιστα «μνημονιακή» την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και την κατηγορεί ότι η απόφαση είχε ήδη ληφθεί όταν ο Γ.Βαρουφάκης έστειλε την πρώτη λίστα μεταρρυθμίσεων στο Eurogroup. Ο κ. Μηταράκης επισημαίνει ακόμη ότι το ΦΠΑ δεν μπορεί να αυξηθεί μόνο σε συγκεριμένα νησιά.
  • Η συνεννόηση της ελληνικής κυβέρνησης με τους θεσμούς, με στόχο την επιτυχημένη ολοκλήρωση της αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος θα βελτιώσει και την κατάσταση και την προοπτική των ελληνικών τραπεζών, απάντησε ο επικεφαλής της ΕΚΤ Μ.Ντράγκι σε ερώτηση του ευρωβουλευτή της ΝΔ Γ.Κύρτσου. Πάντως, αν και αναγνώρισε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, ο Ντράγκι δεν παρέλειψε να επισημάνει ότι οι ελληνικές συστημικές τράπεζες πληρούν τα κριτήρια της φερεγγυότητας.

Αθλητισμός

  • Η ΠΑΕ Ολυμπιακός με ανακοίνωσή της βάζει τέλος στα μεταγραφικά σενάρια που οργιάζουν τις τελευταίες ημέρες, τονίζοντας ότι προτεραιότητα αποτελεί η κατάκτηση του νταμπλ. Επίσης χαρακτηρίζει αναληθή όσα γράφονται για συμφωνίες με ποδοσφαιριστές από το ελληνικό πρωτάθλημα, ενώ διαψεύδει συγκεκριμένα δημοσίευμα αθλητικού site κατά του οποίου έχει καταθέσει μηνύσεις!
  • Τη δική του απάντηση (μέσω ανακοίνωσης) στις διαρροές που προέκυψαν κυρίως από την πλευρά της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ και πολύ λιγότερο από την ΠΑΕ, έδωσε την Τρίτη το ΥΠΕΚΑ (Υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας), κάνοντας λόγο για παραπληροφόρηση σχετικά με το «συγκρουσιακό κλίμα» στη συνάντηση της Δευτέρας με θέμα την ανέγερση του γηπέδου στη Νέα Φιλαδέλφεια. Συγκεκριμένα, το υπουργείο διαψεύδει πως υπήρξε τέτοια εξέλιξη ανάμεσα στους εμπλεκόμενους φορείς, κάτι που επιβεβαίωσε και ο «ισχυρός» άνδρας της «Ένωσης», Δημήτρης Μελισσανίδης. Ανακοίνωση εξέδωσε και ο Δήμος Νέας Φιλαδέλφειας - Χαλκηδόνας επιβεβαιώνοντας την προγραμματισμένη για τη Δευτέρα συνάντηση.
  • «Λάδι στη φωτιά» ήρθαν να ρίξουν οι δηλώσεις του Ντάνιελ Πράνιτς στον κροατικό Τύπο, καθώς την ώρα που το εφετινό πολυτάραχο πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ έχει μπει στην τελική του ευθεία, έχοντας ηρεμήσει (σχετικά) από τις ακρότητες των παραγόντων του, ο άσος του Παναθηναϊκού, τόνισε ευθαρσώς πως: «Ο Ολυμπιακός ελέγχει τα πάντα στο ελληνικό ποδόσφαιρο»!
ΠΗΓΗ: Σαν Σήμερα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου