Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 24 Μαρτίου 2015

Μήνυμα του Προέδρου της Δημοκρατίας, Πρ. Παυλόπουλου, προς του απόδημους Έλληνες, με την ευκαιρία της επετείου της 25ης Μαρτίου

«Το απαράμιλλο παράδειγμα των προγόνων μας Αγωνιστών του 1821 πρέπει να μας εμπνέει και να μας καθοδηγεί στο διηνεκές. Ιδίως, δε, κατά την τρέχουσα κρίσιμη συγκυρία για την πατρίδα» υπογραμμίζει στο μήνυμά του προς τους αποδήμους Έλληνες, με την ευκαιρία της επετείου της 25ης Μαρτίου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος. «Όλοι οι Έλληνες, απανταχού της γης, οφείλουμε να εκπληρώσουμε από κοινού αυτό το μέγιστο εθνικό χρέος, διασφαλίζοντας έτσι την πορεία του Ελληνισμού προς το ιστορικό πεπρωμένο του, στο πλαίσιο της ειρηνικής άμιλλάς του με τα άλλα έθνη ανά την υφήλιο» προσθέτει.
Ο κ. Παυλόπουλος τονίζει την ανάγκη, κατά την επέτειο της 25ης Μαρτίου, να αποδίδεται ευγνωμοσύνη στην ανεκτίμητη προσφορά των Ελλήνων της Διασποράς. «Στους τωρινούς χαλεπούς καιρούς για την πατρίδα, ο ελληνικός λαός στρέφεται ξανά στους απόδημους Έλληνες, σ' αυτό το ανεκτίμητης αξίας τμήμα του Έθνους, που διαχρονικώς μεγαλουργεί και μας καθιστά υπερήφανους. Και του απευθύνει ελπιδοφόρο προσκλητήριο κοινού αγώνα, ώστε η Ελλάδα να αντιμετωπίσει, αμέσως και αποτελεσματικώς, τη βαθιά οικονομική κρίση που μαστίζει την κοινωνία μας και η οποία, δυστυχώς, έχει μετατραπεί πια σε πραγματική ανθρωπιστική κρίση» σημειώνει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.
Επίσης, επισημαίνει πως δεν πρέπει να ξεχνιέται ο αγώνας της Κύπρου η οποία, «ακόμη και ως πλήρες μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, εξακολουθεί να αγωνίζεται εναντίον ξένης, προκλητικώς παράνομης, στρατιωτικής κατοχής και να αντιμετωπίζει εξίσου προκλητικώς απαράδεκτες αξιώσεις επί των αδιαμφισβήτητων κυριαρχικών της δικαιωμάτων, καθώς και επί του κατά το διεθνές δίκαιο πλήρως θεμελιωμένου δικαιώματός της να εκμεταλλεύεται ελευθέρως τους φυσικούς της πόρους. Ιδίως ο απόδημος Ελληνισμός είναι ανάγκη να εκπέμψει, προς πάσαν κατεύθυνση και κατά προτεραιότητα, προς τα διεθνή fora, το μήνυμα ότι η Κύπρος πρέπει να δικαιωθεί, το ταχύτερο δυνατό».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου