Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 9 Ιανουαρίου 2014

Ορκίστηκε για τρίτη θητεία ο δήμαρχος Θεόδωρος Γκάτσας

Από την ορκωμοσία του Θεοδώρου Γκάτσα
GATSAS 19 Ιανουαρίου, 2014

Ορκίστηκε για τρίτη κατά σειρά θητεία ο ομογενής δήμαρχος της πόλης Μάντσεστερ του Νιου Χαμσάιρ, Θεόδωρος Γκάτσας, μέσα σε ατμόσφαιρα ενθουσιασμού και με τις ευχές της μητέρας του Πολίν, η οποία έσπευσε να τον φιλήσει αμέσως μετά την ορκωμοσία. Παρόντες στην τελετή της ορκωμοσίας, η οποία έγινε στο «Palace Theatre» του Μάντσεστερ ήταν περί τους 30 εκλεγμένοι αξιωματούχοι της πολιτείας του Νιου Χαμσάιρ και της πόλης του Μάντσεστερ με επικεφαλής την κυβερνήτη Μάγκι Χασάν. Τον όρκισε ο πρώην δήμαρχος Ρέι Γουίζορεκ.
Εκτός από τον δήμαρχο ορκίστηκαν επίσης 28 μέλη του συμβουλίου, της σχολικής επιτροπής και ο επικεφαλής της κοινωνικής πρόνοιας Πολ Μαντνέου, ενώ ο δήμαρχος ευχαρίστησε και τον Μητροπολίτη Βοστώνης Μεθόδιο και τον Επίσκοπο Λιμπάσκι για την παρουσία τους στην ορκωμοσία.
Ο ορκισθείς δήμαρχος ξεκίνησε την ομιλία του, επισημαίνοντας τα σημάδια της προόδου που έχουν σημειωθεί στην πόλη όπως είναι λόγου χάρη οι νέες οικοδομικές εργασίες και οι επεκτάσεις που γίνονται στην περιοχή της οδού Ελμ στο κέντρο της πόλης και στην περιοχή Μίλγιαρντ.
Ο κ. Γκάτσας είπε στην ομιλία του ότι «όταν είχαν σταθεί ενώπιόν σας εδώ πριν από τέσσερα χρόνια είχαμε επισημάνει από κοινού πολλά επιτεύγματα. Ασχετα με την οικονομική ύφεση στην πολιτεία μας και στη χώρα γενικότερα κατανοούμε ότι το Μάντσεστερ βρίσκει τρόπους και επενδύει στο μέλλον. Κι αυτό το κατορθώνουμε με το να τοποθετούμε τις κομματικές μας διαφορές στην άκρη και να βρίσκουμε κοινό έδαφος. Σήμερα οι Υπηρεσίες στο Μάντσεστερ είναι οι καλύτερες» και τόνισε ότι «εξακολουθούμε να προσφέρουμε καινούργιες ευκαιρίες στους μαθητές της πόλης και οικονομική ανάπτυξη απ’ άκρου σε άκρο της». Προέτρεψε, λέγοντας «ελάτε να αρχίσουμε με μία λύση, να βρούμε τρόπο να πετύχουμε την ανάπτυξη και να μη συμβιβαστούμε με τίποτε λιγότερο». Προσβλέποντας μελλοντικά, είπε πως «βλέπουμε ασφαλείς οδούς και τα αγαπημένα μας πρόσωπα να προστατεύονται. Βλέπουμε τα καλύτερα σχολεία για τα παιδιά μας. Βλέπουμε να προσφέρεται στους μαθητές της πόλης μας κάθε ευκαιρία για να επιτυγχάνουν. Βλέπουμε τους δημότες μας να λαμβάνουν υπηρεσίες ποιότητας που αναμένουν και τους ταιριάζουν. Βλέπουμε την πόλη μας να διατηρεί τις υπάρχουσες επιχειρήσεις, αλλά να προσελκύει και καινούργιες που αποδεικνύει την ζωντανή οικονομική μας βάση».
Ο κ. Γκατσάς στη συνέχεια μίλησε για το θέμα της εγκληματικότητας στην πόλη όπου το 2013 υπήρξαν περί τις 300 κλοπές και ληστείες, αριθμός κατά πολύ υψηλότερος από τα δύο προηγούμενα χρόνια. Υπογραμμίζεται πως από το Σάββατο μέχρι χτες η Αστυνομία έχει αναφέρει δύο ανησυχητικά περιστατικά, κατά τα οποία ένοπλοι ληστές μπήκαν δια της βίας μέσα σε σπίτια και απείλησαν τους ενοίκους τους. Ο δήμαρχος είπε ότι «ο αρχηγός της Αστυνομίας Ντέιβιντ Μάρα θα παρουσιάσει σχέδιο αντιμετώπισης του εγκλήματος στην επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου το οποίο θα θέσει τέρμα στο πρόβλημα μια για πάντα». Είπε ακόμα ότι «θα διορισθούν περισσότεροι αστυνομικοί να περιπολούν τις γειτονιές, καθώς επίσης και αστυνομικοί να περιπολούν πεζή στο κέντρο της πόλης».
Πηγή: Ε. Κ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου