Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 21 Μαρτίου 2019

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Πέμπτη, 21 Μαρτίου, 2019

  • Απορρίφθηκε το αίτημα για αναστολή της κράτησης του «Mr Bitcoin». Τη συνέχιση της δικαστικής διαδικασίας με την εξέταση των μαρτύρων αλλά και του ίδιου του 39χρονου Ρώσου Αλεξάντερ Βίνικ, γνωστού ως "Mr Bitcoin", αποφάσισε αργά το βράδυ το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Πειραιά όπου εκδικαζόταν η αίτησή του για αποφυλάκιση και έκδοσή του στη χώρα του. .
  • ΟΝΗΣΙΜΟΣ: Συγκεντρώνει απαραίτητα είδη για τους κρατούμενους. Πιστός στο ραντεβού με το καθήκον του απέναντι στον ευπαθή συνάνθρωπό μας, ο Σύλλογος Συμπαραστάσεως Κρατουμένων ο ΟΝΗΣΙΜΟΣ ξεκίνησε και φέτος την καμπάνια για την συγκέντρωση ειδών που είναι απαραίτητα για τους κρατούμενους αλλά και για τις οικογένειες τους εν όψει του Πάσχα. .
  • Υπ. Παιδείας: Δυσάρεστη εξέλιξη η απόφαση της Ιεραρχίας. Ο διάλογος δεν μπορεί να διεξάγεται με κόκκινες γραμμές και στείρες αρνήσεις, σχολίασε το υπουργείο Παιδείας για την απόφασή της Ιεραρχίας να διατηρηθεί το ισχύον καθεστώς μισθοδοσίας των ιερέων αλλά ταυτόχρονα να συνεχιστεί ο διάλογος με την Πολιτεία για σειρά θεμάτων, μεταξύ των οποίων και για την εκκλησιαστική περιουσία. .
  • Στη φυλακή ο κατηγορούμενος ως «εγκέφαλος» του κυκλώματος μαστροπείας. Προφυλακιστέοι κρίθηκαν μετά τις απολογίες τους στον ανακριτή ο θεωρούμενος ως εγκέφαλος και τρία μέλη του κυκλώματος μαστροπείας που εξάρθρωσε πρόσφατα η αστυνομία. .
  • Παρέμβαση Αποστολάκη στο ΝΑΤΟ για την τουρκική σημαία στο βυθό της Σούδας. Έντονη ήταν η αντίδραση του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Ευάγγελου Αποστολάκη για την φωτογραφία με τους Τούρκους δύτες που κρατούν μία τουρκική σημαία στον βυθό της Σούδας. .
Κόσμος
  • Απαγορεύονται οι πωλήσεις όπλων στη Νέα Ζηλανδία. Η πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας Τζασίντα Αρντέρν ανακοίνωσε σήμερα ότι οι αρχές προχωρούν στην απαγόρευση των πωλήσεων τουφεκιών εφόδου και ημιαυτόματων τουφεκιών, αντιδρώντας στο διπλό μακελειό σε τεμένη της πόλης Κράιστσερτς. .
  • Νικαράγουα: Αποφυλακίζονται όλοι οι αντικυβερνητικοί διαδηλωτές. Προς το παρόν, ο αριθμός των φυλακισμένων που θα αφεθούν ελεύθεροι δεν έχει διευκρινιστεί. .
  • Γερμανός ΥΠΕΞ: Δεν έχει νόημα η αναβολή εάν οδηγεί σε ένα συντεταγμένο Brexit. Η καθυστέρηση της αποχώρησης του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση είναι δικαιολογημένη μόνο εάν υπάρχει πράγματι πιθανότητα να εξασφαλιστεί ένα συντεταγμένο Brexit, κρίνει ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας. .
  • Ένας ακόμη Παλαιστίνιος νεκρός από ισραηλινά πυρά στη Δυτική Όχθη. Ένας Παλαιστίνιος σκοτώθηκε το βράδυ της Τετάρτης στη Δυτική Όχθη, ανακοίνωσαν οι παλαιστινιακές αρχές, ενώ από την πλευρά του ο ισραηλινός στρατός άφησε να εννοηθεί ότι στρατιώτης τον πυροβόλησε διότι φέρεται να πέταξε πέτρες εναντίον αυτοκινήτων Ισραηλινών. .
  • Βρετανία: Αρνητικά σχόλια βουλευτών προκάλεσε η δήλωση της Τερέζα Μέι. Έντονες αντιδράσεις από τους βουλευτές του κόμματός της, αλλά και από πλευράς κομμάτων της αντιπολίτευσης, προκάλεσε η δήλωση της βρετανίδας πρωθυπουργού Τερέζας Μέι προς τους βρετανούς πολίτες, κυρίως σε σχέση με τις αναφορές της στην καθυστέρηση του Brexit και στην αδυναμία του κοινοβουλίου να λάβει αποφάσεις για τη συμφωνία για την αποχώρηση. .
Πολιτική
  • Γεροβασίλη: Να διερευνηθούν οι πληροφορίες για ξυλοδαρμό μετανάστη. Η υπουργός Προστασίας του Πολίτη Όλγα Γεροβασίλη, ζήτησε να διερευνηθεί άμεσα η υπόθεση που αφορά σε πληροφορίες για ξυλοδαρμό 20χρονου μετανάστη από την Γουινέα, από αστυνομικούς, ανέφεραν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, πηγές του υπουργείου. .
  • Μητσοτάκης: Ανήθικη η τροπολογία Κουντουρά-Η ΝΔ δε συμμετέχει στη συναλλαγή. Ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε μεταξύ άλλων τους τέσσερις λόγους για τους οποίους οι Έλληνες θα πρέπει να καταψηφίσουν την κυβέρνηση .
  • Αποδοκιμασίες στη Βέροια στον Νίκο Παππά για τη συμφωνία των Πρεσπών (vid). Πολίτες αποδοκίμασαν το βράδυ της Τετάρτης τον υπουργό ΨΗΠΤΕ Νίκο Παππά ο οποίος βρέθηκε στη Βέροια για περιοδεία .
  • Τσίπρας: Στρατηγική η συνεργασία Ελλάδας, Κύπρου, Ισραήλ. Τη σημασία που διαδραματίζει για την σταθερότητα και την ασφάλεια στην περιοχή, την οικονομική ανάπτυξή της και την ευημερία των εμπλεκόμενων χωρών, η συνεργασία στον ενεργειακό τομέα στην Ανατολική Μεσόγειο, υπογράμμισαν οι Αλέξης Τσίπρας, Μπέντζαμιν Νετανιάχου, Νίκος Αναστασιάδης και Μάικ Πομπέο. .
  • ΝΔ: Η υπόθεση Novartis εξελίσσεται στο μεγαλύτερο φιάσκο του ΣΥΡΙΖΑ. «Όλως τυχαίως, το Bloomberg είχε δημοσιοποιήσει λίγο νωρίτερα την έρευνα της Novartis από την οποία δεν προκύπτει κανένα απολύτως στοιχείο για χρηματισμό πολιτικών προσώπων. Να είναι άραγε fake news και αυτό το δημοσίευμα;» τονίζει μεταξύ άλλων η ΝΔ. .
Οικονομία
  • Μοσκοβισί: Σημαντική πρόοδος στις διαβουλεύσεις για το νόμο Κατσέλη. "Η επίτευξη μιας ισορροπημένης συμφωνίας σχετικά με αυτό το νομοσχέδιο είναι κλειδί τόσο για τους πολίτες όσο και για το τραπεζικό σύστημα στην Ελλάδα" επισημαίνει ο κ Μοσκοβισί .
  • Αυστηρό μήνυμα Βρυξελλών για την πρώτη κατοικία. Συμφωνία όσο γίνεται συντομότερα για την προστασία της πρώτης κατοικίας, σχολιάζουν ευρωπαϊκές πηγές προσκείμενες στις διαπραγματεύσεις. .
  • Bloomberg για Novartis: Δεν βρέθηκαν στοιχεία δωροδοκίας πολιτικών. Τοπικός εκπρόσωπος της φαρμακοβιομηχανίας σε απάντησή του μέσω email ξεκαθάρισε στο Bloomberg πως ο έλεγχος της εταιρείας δεν διεπίστωσε παράτυπες πληρωμές σε κυβερνητικούς αξιωματούχους. .
  • Εταιρείες μεταφέρουν εκτός Λονδίνου περιουσιακά στοιχεία ενός τρισ. λιρών. Τράπεζες, εταιρίες διαχείρισης κεφαλαίων και ασφαλιστικές εταιρίες στο Λονδίνο ανοίγουν ή επεκτείνουν τα γραφεία τους στην ΕΕ προκειμένου να αποφύγουν τα προβλήματα από την αποχώρηση της Βρετανίας από την ΕΕ. .
  • ΣΕΒ: Οι 10 προτάσεις για ισχυρή μεταποίηση και σταθερές δουλειές. Όπως σημειώνει ο ΣΕΒ σε ειδική έκδοσή του σχετικά με τη σημασία της μεταποίησης, «η παραγωγική βάση χρειάζεται προϋποθέσεις για να αναπτυχθεί και για να ευημερήσει» .
Αθλητισμός
  • Euroleague: «Δώρο» της Ρεάλ σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό. Κορυφαίοι των πρωταθλητών Ευρώπης ήταν οι Γιουλ με 14, Ράντολφ με 13 και Αγιόν με 11 πόντους. Ο Τζέιμς έφτασε συνολικά τους 35 πόντους, έχοντας τη συμπαράσταση των Νέντοβιτς και Νάναλι με 16 πόντους. .
  • Euroleague: Έκανε τη μισή δουλειά, αλλά είναι ζωντανός ο Παναθηναϊκός. Στη σκιά του θανάτου του Θανάση Γιαννακόπουλου, ο Παναθηναϊκός νίκησε με μπόλικο άγχος (72-70) την Μπασκόνια στο ΟΑΚΑ και μπήκε για τα καλά στο κόλπο της οκτάδας. Εντυπωσιακή η εμφάνιση των «πράσινων» στα πρώτα 25 λεπτά, έφτασαν τη διαφορά μέχρι και το +23, αλλά υπέστησαν μπλακάουτ και παραλίγο να το πληρώσουν στο φινάλε. .
  • Euroleague: «Πάρτι» της Μπαρτσελόνα κόντρα στην Γκραν Κανάρια. Εξακολουθεί να ελπίζει για την 4η θέση η Μπαρτσελόνα, που έστησε πάρτι στο εντός έδρας ματς με την Γκραν Κανάρια, την οποία συνέτριψε 93-64 και πλέον απέχει μια νίκη από την Αναντολού Εφές ενώ ανέβηκε στο 16-11 για την Ευρωλίγκα. .
  • Ξέσπασε στην Μπάγερν ο Ολυμπιακός και στο χέρι του η οκτάδα!. Παρά τις απουσίες των Σπανούλη και Στρέλνιεκς, ένας σοβαρός και επιβλητικός ο Ολυμπιακός έπαιξε καλό μπάσκετ και νίκησε 89-69 την Μπάγερν, πατώντας γερά μέσα στην οκτάδα (14-13) .
  • Όρθιοι οι οπαδοί του Ολυμπιακού στο ΣΕΦ τίμησαν τον Θανάση Γιαννακόπουλο. Στο στάδιο τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στο ΣΕΦ στη μνήμη του Θανάση Γιαννακόπουλου που έφυγε την Τρίτη από τη ζωή .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου