Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2019

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Παρασκεύη, 29 Μαρτίου, 2019


  • Μαρούσι:Μέλη του Ρουβίκωνα εισέβαλαν σε υποκατάστημα αλυσίδας σούπερ μάρκετ. Μέλη του Ρουβίκωνα εισέβαλαν νωρίτερα σε υποκατάστημα γνωστής αλυσίδας σούπερ μάρκετ στο Μαρούσι. .
  • Συνελήφθησαν δύο δικηγόροι για την μαφία των φυλακών. Υπάρχουν ενδείξεις και στοιχεία πως έχουν αναμειχθεί σε συνδιαλέξεις του κυκλώματος που δρούσε μέσα από τις φυλακές Κορυδαλλού. .
  • Ρυθμίσεις για τα ηλεκτροκίνητα πατίνια ζητά ο Δήμος Αθηναίων. Ο ΚΟΚ δεν καλύπτει τέτοια μέσα μετακίνησης, τονίζει ο Δήμος, ζητώντας την παρέμβαση του υπουργείου Μεταφορών. .
  • Γερουλάνος: Αυτοί είναι οι 30 πρώτοι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι του . Παρουσιάζοντας τους, ο κ. Γερουλάνος υπογράμμισε ότι «τρία είναι τα κριτήρια για τη δική μας ομάδα: Να αγαπάνε την Αθήνα, να φέρνουν γνώση, εμπειρία, δεξιότητα στην προσπάθειά μας και τρίτο, να είναι έτοιμοι να οργώσουν την πόλη και κάθε γειτονιά». .
Κόσμος
  • ΟΗΕ: Θερίζουν πείνα, φτώχεια και ασθένειες στη Βενεζουέλα. Η έκθεση αυτή επιδόθηκε τόσο στον πρόεδρο Νικολάς Μαδούρο, ο οποίος επιρρίπτει την ευθύνη για την κατάσταση στη χώρα του στις αμερικανικές οικονομικές κυρώσεις, όσο και στον ηγέτη της αντιπολίτευσης Χουάν Γκουαϊδό, ο οποίος κατηγορεί τον πρόεδρο και απαιτεί να εγκαταλείψει την εξουσία. .
  • Μοζαμβίκη: Αυξήθηκαν τα κρούσματα χολέρας μετά τον κυκλώνα Ιντάι. Τουλάχιστον 139 κρούσματα χολέρας έχουν καταγραφεί στη Μοζαμβίκη, η οποία χτυπήθηκε στα μέσα του Μαρτίου από κυκλώνα που προκάλεσε καταστροφικές πλημμύρες, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό που δημοσιοποίησε χθες Πέμπτη ο διευθυντής του εθνικού συστήματος υγείας. .
  • Β. Κορέα: Συνομιλίες Τραμπ με Μουν Τζε-ιν στις 11 Απριλίου . Ο Aμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ θα συναντηθεί με τον ομόλογό του της Νότιας Κορέας Μουν Τζε-ιν την 11η Απριλίου στον Λευκό Οίκο. .
  • Άγνωστος μόλυνε με απορρυπαντικό τρόφιμα που προορίζονταν για παιδιά. Με απορρυπαντικό είχαν μολυνθεί - σκόπιμα - τρόφιμα που προσφέρθηκαν σε παιδιά βρεφονηπιακού σταθμού στο Λεβερκούζεν, χωρίς ωστόσο τελικά να καταναλωθούν, καθώς η μυρωδιά ήταν έντονη και το πρόβλημα εντοπίστηκε άμεσα. .
  • Η American Airlines αναστέλλει επ' αόριστον τις πτήσεις σε Βενεζουέλα. Η αεροπορική εταιρεία American Airlines αποφάσισε να αναστείλει επ' αόριστον τις πτήσεις της προς και από τη Βενεζουέλα, μετά την προσωρινή διακοπή την οποία ανακοίνωσε στα μέσα του Μαρτίου, επικαλούμενη τους κινδύνους για την ασφάλεια των αεροσκαφών, του προσωπικού και των επιβατών της που συνδέονται με την κρίση στη χώρα της Λατινικής Αμερικής. .
Πολιτική
  • Στο Βουκουρέστι σήμερα ο Τσίπρας. Στο Βουκουρέστι μεταβαίνει σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος το πρωί θα έχει διμερή συνάντηση με τη Ρουμάνα ομόλογό του, Βιόριτσα Νταντσίλα. .
  • «Ναι» από ΣΥΡΙΖΑ-ΔΗΣΥ στο ν/σ για εμπορικό απόρρητο και Επιχ. Πάρκα. Ολοκληρώθηκε στην Ολομέλεια η συζήτηση και ψήφιση του νομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης για την εναρμόνιση της ελληνικής με την κοινοτική οδηγία σε ότι αφορά το εμπορικό απόρρητο καθώς και τη δημιουργία Επιχειρηματικών Πάρκων. .
  • Υπ. Δικαιοσύνης: Το κουβάρι του εγκλήματος στις φυλακές σιγά-σιγά ξεπλέκεται. Tο υπουργείο Δικαιοσύνης επαναλαμβάνει ότι «παρά το καθεστώς ανομίας που κάποιοι επιδιώκουν να επικρατήσει στις φυλακές οι εγκληματικές ενέργειες αποκαλύπτονται και οι κατηγορούμενοι οδηγούνται ενώπιον της Δικαιοσύνης». .
  • Βελλίδειο: Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας και γιουχαΐσματα στην ομιλία Τσίπρα. Αναφερόμενος στην επίσης παρούσα υποψήφια δήμαρχο, Κατερίνα Νοτοπούλου, είπε ότι αυτή η μάχη έχει ως επίκεντρο και τη Θεσσαλονίκη. "Δίνουμε τον αγώνα της προόδου", σημείωσε. .
  • Δημοσκόπηση ΣΚΑΪ: Μικρή άνοδος ΣΥΡΙΖΑ, σταθερά διψήφιο προβάδισμα ΝΔ. Η συμφωνία των Πρεσπών συγκαταλέγεται στους πιο σημαντικούς παράγοντες για την επιλογή κόμματος, σύμφωνα με την νέα έρευνα της Pulse για τον ΣΚΑΪ. .
Οικονομία
  • Άνοιξε η εφαρμογή του Taxis για την υποβολή φορολογικών δηλώσεων. Με βάση τα σημερινά δεδομένα η διορία υποβολής είναι η 30η Ιουνίου. .
  • Ολοκληρώθηκε η 26η φορολοταρία, αυτοί είναι οι λαχνοί που κερδίζουν. Χίλιοι πολίτες κερδίζουν 1.000 ευρώ. .
  • «Ψαλίδι» Δραγασάκη: Στις 100.000 ευρώ το όριο για τα επιχειρηματικά δάνεια. «Κόπηκε» κατά 30.000 ευρώ το όριο του χρέους για την υπαγωγή επιχειρηματικού δανείου στην προστασία πρώτης κατοικίας. .
  • Στουρνάρας: Mικρότερα πλεονάσματα και 9 προϋποθέσεις ανάκαμψης οικονομίας. Δέκα προϋποθέσεις προκειμένου να πετύχει η ελληνική οικονομία υψηλότερους ρυθμούς ανάπτυξης στο μέλλον, έθεσε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρας .
  • Αξιωματούχος: Ανεκπλήρωτοι ακόμα οι όροι για να πάρει η Ελλάδα το 1 δισ.. Στενεύουν τα χρονικά περιθώρια έως το Eurogroup της 5ης Απριλίου. .
Αθλητισμός
  • Euroleague: «Δώρο» της Φενέρ στον Ολυμπιακό. Πλέον, η ομάδα του Πειραιά κρατά στα δικά της χέρια την πρόκριση στα πλέι οφ, με 2 στις 2 νίκες απέναντι σε Ζαλγκίρις Κάουνας και Νταρουσάφακα, στο ΣΕΦ. Αυτή η ήττα «πλήγωσε» την Αρμάνι του Σιμόνε Πιανιτζιάνι, καθώς πλέον η υπόθεση παρουσίας στα πλέι οφ φαίνεται πολύ δύσκολη. .
  • Έφτασε τις 250 ασίστ ο Καλάθης φέτος στην Euroleague. Ένα ακόμη ρεκόρ έσπασε ο Νικ Καλάθης στον αγώνα με τη Ρεάλ Μαδρίτης, με τον αρχηγό του Παναθηναϊκού να φτάνει τις 250 ασίστ στη φετινή σεζόν της Euroleague. .
  • O Ρούντι «σκότωσε» τον Παναθηναϊκό με buzzer beater. Οι «πράσινοι» ήταν εξαιρετικοί για 35 λεπτά, αλλά σε εκείνο το σημείο έχασαν τη συγκέντρωσή τους, με τη Ρεάλ να πλησιάζει συνεχώς και με ένα τρελό buzzer beater τρίποντο του Φερνάντεθ από τα 10 μέτρα να παίρνει τη νίκη (74-73), μέσα στο ΟΑΚΑ κόντρα στον Παναθηναίκό. .
  • Αναδιάρθρωση: Προθεσμία Βασιλειάδη σε ΕΠΟ ως τις 5/4 και μετά… νόμος. Ο υφυπουργός Αθλητισμού, που την Πέμπτη συναντήθηκε και με τον Πετρ Φούσεκ, απέστειλε την τροπολογία για την αναδιάρθρωση στην ΕΠΟ και μετά τις 5 Απριλίου την καταθέτει στη Βουλή. .
  • Αντετοκούνμπο στο ESPN: Θέλω να είμαι πιστός στις ρίζες μου . Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο δήλωσε περήφανος για την ελληνική καταγωγή του, αλλά και τις ρίζες των γονιών του από τη Νιγηρία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου