Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 22 Μαρτίου 2019

Ενας 32χρονος ομογενής επιλογή του Τραμπ για Chief Technology Officer στον Λευκό Οίκο

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2019


Ο κ. Μάικλ Κράτσιος (Official White House Photo by Shealah Craighead)

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Για πρώτη φορά κατά την Προεδρία Τραμπ, οι ΗΠΑ θα έχουν έναν Chief Technology Officer (Γενικό Διευθυντή Τεχνολογίας – CTO), επεσήμανε το «Bloomberg Businessweek» επικαλούμενο πηγή από τον Λευκό Οίκο, αναφέροντας ότι αυτός πρόκειται να είναι ο ελληνικής καταγωγής Μάικλ Κράτσιος (Michael John Kotsakas Kratsios), πρώην επενδυτής, ο οποίος υπηρετεί ως αναπληρωτής CTO.
Ο κ. Κράτσιος είναι μόλις 32 ετών, ανέφερε το «Bloomberg», αλλά με πολύ καλές γνωριμίες, έχοντας θητεύσει και ως Προσωπάρχης στην επενδυτική εταιρεία Thiel Capital πριν συμμετάσχει στην ομάδα μετάβασης στην εξουσία του Τραμπ το 2016.
Ο Peter Thiel της ομώνυμης εταιρείας, που είναι αρκετά συντηρητικός για τα δεδομένα της Σίλικον Βάλεϊ, επεσήμανε το άρθρο, είχε άσχημες σχέσεις με τη βιομηχανία της τεχνολογίας καθώς υποστήριξε τον Τραμπ και έπειτα βοήθησε στηνανάληψη της Προεδρίας.
Μετά την ορκωμοσία ο Thiel παρέμεινε στην εταιρεία του ως επενδυτής, αλλά ο Kratsios ανέλαβε αναπληρωτής CTO, όπως είχε γράψει ο «Ε.Κ.». Επί της ουσίας ωστόσο ήταν ο de facto επικεφαλής για τη στρατηγική Τεχνολογίας καθώς δεν υπήρξε ποτέ CTO.
Ηταν η πρώτη θέση εργασίας σε πολιτικό επίπεδο για τον Μιχάλη Κράτσιο, από την εποχή του George W. Bush, όταν είχε κάνει εργαστεί ως εκπαιδευόμενος για τον Ρεπουμπλικανό Γερουσιαστή, Lindsay Graham, ενώ σπούδαζε Πολιτική Επιστήμη στο Princeton.
Ο Κράτσιος πέρασε τα τελευταία χρόνια, έγραψε το «Bloomberg» σε μία κάπως άβολη θέση για τεχνολογικό παράγοντα καθώς εργάζεται για έναν πρόεδρο ο οποίος δεν χρησιμοποιεί email και έχει εκφράσει εχθρότητα για τις μεγαλύτερες τεχνολογικές εταιρείες και την τεχνολογία ευρύτερα.
Ακόμη και κάποιοι από τους επικριτές του Τραμπ πάντως δηλώνουν πως έχουν ενθαρρυνθεί από το ιστορικό του Κράτσιου ως αναπληρωτή CTO. «Μου δίνει κάποια ελπίδα», δήλωσε η Aneesh Chopra, Δημοκρατική που υπηρέτησε ως η πρώτη CTO των ΗΠΑ κατά την Προεδρία Ομπάμα. «Δεν είχα συζητήσεις μαζί του, που με κάνουν να εκτιμώ ότι είναι κομματικός».
Η Ginni Rometty, Διευθύνουσα Σύμβουλος της IBM, χαρακτήρισε την επιλογή του Κράτσιου ως «σπουδαία νέα» και του «πίστωσε» την «ενδυνάμωση της ηγεσίες της Αμερικής στις τεχνολογίες όπως τους κβαντικούς υπολογιστές και την τεχνητή νοημοσύνη».
Υπάρχουν πάντως και σκεπτικιστές που σημειώνουν ότι οι μεγάλες διακηρύξεις για την τεχνολογία δεν έχουν πολιτικό σχεδιασμό ή προϋπολογισμό. Χρησιμοποιούν ακόμη το νεαρό της ηλικίας του Κράτσιου και το γεγονός ότι το Τραμπ δεν κατάφερε να επιλέξει επικεφαλής του Γραφείου Επιστήμης και Τεχνολογίας μέχρι τον Αύγουστο, ένα στοιχείο λένε, αδιαφορίας προς τις επιστήμες. Ο Λευκός Οίκος πάντως διαψεύδει κάτι τέτοιο.
Προτού πάει στην εταιρεία Thiel Capital ο Κ. Κράτσιος ήταν διευθυντής των οικονομικών στην Clarium Capital Management, η οποία επίσης ίδρυσε την Thiel, ενώ ξεκίνησε τη σταδιοδρομία του από το επενδυτικό τραπεζικό τμήμα της Barclay Capital.
Ο κ. Κράτσιος απεφοίτησε από το Πανεπιστήμιο Princeton το 2008 με το δίπλωμα ΑΒ στην Πολιτική Επιστήμη και ιδιαίτερα στην αμερικανική πολιτική. Επίσης έλαβε πιστοποιητικά στην Πολιτική Οικονομία και τις Ελληνικές Σπουδές.
Η έρευνά του επικεντρώθηκε εν πολλοίς στο θέμα της πολιτικής ψηφοφορίας. Πριν επιστρέψει στην Καλιφόρνια πέρασε ένα εξάμηνο στην Κίνα ως επισκέπτης επιστήμων στο Πανεπιστήμιο του Πεκίνου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου