Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 24 Μαρτίου 2019

Το ευχαριστώ Ερντογάν σε Κατρούγκαλο : Τζαμί η Αγια-Σοφιά

 Δευτέρα, 25η Μαρτίου, 2019Πρόκληση ανήμερα 25η Μαρτίου
Πλήρως αδιάφορος για τους λαγούς και πετραχείλια που τάζει η κυβέρνηση Τσίπρα στην Τουρκία, εμφανίστηκε ο Ερντογάν. Συμπεριφερόμενος ωσάν ο ίδιος να έχει τον πρώτο λόγο στα ενεργειακά, είπε και ευχαριστώ στην Αθήνα προτείνοντας να γίνει τζαμί η Αγια-Σοφιά...
Με μία στοχευμένη συνέντευξη ανήμερα της 25ης Μαρτίου ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν καλωσόρισε την πολιτική συμβιβασμού και παραχωρήσεων στα εθνικά θέματα που ασκεί τον τελευταίο καιρό η κυβέρνηση Τσίπρα, ανακοινώνοντας την πρόθεσή του να μετατρέψει την Αγια-Σοφιά σε τζαμί. Ο Ερντογάν, κάνοντας για μία ακόμη φορά επίδειξη ισχύος, καταδεικνύει πως δεν λογαριάζει οποιαδήποτε κίνηση «καλής θέλησης» από την ελληνική κυβέρνηση επιβεβαιώνοντας το διαχρονικό του δόγμα πως τίποτα δεν θέλει  να σταθεί εμπόδιο στις διεκδικήσεις του και πως το πάνω χέρι στις διμερείς σχέσεις το έχει εκείνος.
Ειδικότερα:
Ζήτημα μετατροπής της Αγια-Σοφιάς  σε τέμενος, ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο TGRT HABER, παρά το γεγονός ότι το Συνταγματικό Δικαστήριο της Τουρκίας απέρριψε τον περασμένο Σεπτέμβριο τη σχετική προσφυγή της τουρκικής Ένωσης Υπηρεσίας Μόνιμων Βακουφίων Ιστορικών Μνημείων και Περιβάλλοντος.
Συγκεκριμένα, ο Ερντογάν ανέφερε ότι τις εκλογές, ίσως η είσοδος στην Αγια-Σοφιά γίνει δωρεάν.
«Μπορούμε να ανοίξουμε την Αγια-Σοφιά όχι ως μουσείο, αλλά ως τζαμί», δήλωσε.
TA NEA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου