Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM


Εορτάζουμε και Tιμούμε

1821 - 2021

200 Χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση

Τιμή και Δόξα στους Ήρωες και Ηρωίδες

Thank You to Philhellenes

Κυριακή, 24 Μαρτίου 2019

Το ευχαριστώ Ερντογάν σε Κατρούγκαλο : Τζαμί η Αγια-Σοφιά

 Δευτέρα, 25η Μαρτίου, 2019Πρόκληση ανήμερα 25η Μαρτίου
Πλήρως αδιάφορος για τους λαγούς και πετραχείλια που τάζει η κυβέρνηση Τσίπρα στην Τουρκία, εμφανίστηκε ο Ερντογάν. Συμπεριφερόμενος ωσάν ο ίδιος να έχει τον πρώτο λόγο στα ενεργειακά, είπε και ευχαριστώ στην Αθήνα προτείνοντας να γίνει τζαμί η Αγια-Σοφιά...
Με μία στοχευμένη συνέντευξη ανήμερα της 25ης Μαρτίου ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν καλωσόρισε την πολιτική συμβιβασμού και παραχωρήσεων στα εθνικά θέματα που ασκεί τον τελευταίο καιρό η κυβέρνηση Τσίπρα, ανακοινώνοντας την πρόθεσή του να μετατρέψει την Αγια-Σοφιά σε τζαμί. Ο Ερντογάν, κάνοντας για μία ακόμη φορά επίδειξη ισχύος, καταδεικνύει πως δεν λογαριάζει οποιαδήποτε κίνηση «καλής θέλησης» από την ελληνική κυβέρνηση επιβεβαιώνοντας το διαχρονικό του δόγμα πως τίποτα δεν θέλει  να σταθεί εμπόδιο στις διεκδικήσεις του και πως το πάνω χέρι στις διμερείς σχέσεις το έχει εκείνος.
Ειδικότερα:
Ζήτημα μετατροπής της Αγια-Σοφιάς  σε τέμενος, ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο TGRT HABER, παρά το γεγονός ότι το Συνταγματικό Δικαστήριο της Τουρκίας απέρριψε τον περασμένο Σεπτέμβριο τη σχετική προσφυγή της τουρκικής Ένωσης Υπηρεσίας Μόνιμων Βακουφίων Ιστορικών Μνημείων και Περιβάλλοντος.
Συγκεκριμένα, ο Ερντογάν ανέφερε ότι τις εκλογές, ίσως η είσοδος στην Αγια-Σοφιά γίνει δωρεάν.
«Μπορούμε να ανοίξουμε την Αγια-Σοφιά όχι ως μουσείο, αλλά ως τζαμί», δήλωσε.
TA NEA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου