Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2019

Ο εορτασμός της Ελληνικής Ανεξαρτησίας στο κυβερνείο του Ροντ Αϊλαντ


 Παρασκεύη, 29 Μαρτίου, 2019



Ο γεουσιαστής Λεωνίδας Ραπτάκης αγορεύει στη γερουσία προτείνοντας να ψηφίσει διακήρυξη για την 198η επέτειο της Ανεξαρτησίας της Ελλάδος από τους Τούρκους. Φωτογραφία Ευγενική παραχώρηση γερουσιαστή Λεωνίδα Ραπτάκη.

ΠΡΟΒΙΝΤΕΝΣ. Η 198η επέτειος της Ανεξαρτησίας της Ελλάδος από τους Τούρκους, γιορτάσθηκε για 27η χρονιά φέτος στο κυβερνείο του Ροντ Αϊλαντ την Τρίτη 26 Μαρτίου, με πρωτοβουλία του πολιτειακού γερουσιαστή Λεωνίδα Ραπτάκη. Συμμετείχαν ο γενικός πρόξενος της Ελλάδος στη Βοστώνη Στράτος Ευθυμίου, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Νέας Αγγλίας Βασίλης Καυκάς, ο νεοεκλεγείς πρόεδρος του πανεπιστημίου Roger Williams στο Ροντ Αϊλαντ Δρ. Ιωάννης Μιαούλης, ο διευθυντής του Mohegan Gaming Entertainment Μάριος Κοντομέρκος, ο πρόεδρος της Γερουσίας Ντομινίκ Ρουτζέριο (Dominick Ruggerio).
Καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, η σημαία της Ελλάδας είχε αναρτηθεί σε τέσσερα σημεία του κυβερνείου. Συγκεκριμένα, στο δωμάτιο των κυβερνητών, στις αίθουσες της Γερουσίας και της Βουλής και επίσης στον επίσημο ιστό του κυβερνείου και φαινόταν από μακρινή απόσταση.
Ο γερουσιαστής Λεωνίδας Ραπτάκης έκανε επίσημα πρόταση στη Γερουσία, η οποία υπερψήφισε διακήρυξη για την εθνική επέτειο της Ελλάδος, στην οποία τονίζονται οι στενοί δεσμοί ανάμεσα στις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ελλάδα. Επίσης, με αναφορά στη συνεχιζόμενη υποστήριξη του αμερικανικού λαού προς τον ελληνικό λαό ιδιαίτερα κατά την οικονομική κρίση.

Τον γερουσιαστή Λεωνίδα Ραπτάκη πλαισιώνουν από αριστερά ο Δρ. Ιωάννης Μιαούλης νεοεκλεγείς πρόεδρος του πανεπιστημίου Roger Williams στο Ροντ Αϊλαντ και ο γενικός πρόξενος Στράτος Ευθυμίου. Φωτογραφία Ευγενική παραχώρηση γερουσιαστή Λεωνίδα Ραπτάκη.

Επειτα από το πολιτικό και νομοθετικό μέρος της εκδήλωσης στη Γερουσία, συνεχίστηκε ο εορτασμός στην επίσημη αίθουσα 22, όπου αξιωματούχοι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης του Ροντ Αϊλαντ απηύθυναν μηνύματα και χαιρετισμούς, ενώ μαθητές και μαθήτριες από τα ελληνικά απογευματινά σχολεία των τριών κοινοτήτων του Ροντ Αϊλαντ, Ευαγγελισμού του Κράνστον, Κοιμήσεως της Θεοτόκου του Πωτάκετ και Αγίου Σπυρίδωνα του Νιούπορτ φορώντας ελληνικές παραδοσιακές ενδυμασίες θα απήγγειλαν ποιήματα και τραγούδησαν επίκαιρα τραγούδια.
Ο κ. Ραπτάκης είπε, ανάμεσα στα άλλα, πως «αυτή η εκδήλωση είναι μία θαυμάσια φανέρωση της δυναμικής ελληνικής μας κοινότητας στο Ροντ Αϊλαντ και της ισχυρής σύνδεσης μεταξύ αυτής της πολιτείας, η οποία είναι γνωστή για την αφοσίωσή της στην ανεξαρτησία και του Εθνους που είναι η γεννήτρα γη της δημοκρατίας».

Μαθητές και μαθήτριες των Ελληνικών Απογευματινών Σχολείων των κοινοτήτων του Ροντ Αϊλαντ τραγουδούν την Ελλάδα. Φωτογραφία Ευγενική παραχώρηση γερουσιαστή Λεωνίδα Ραπτάκη.

Είπε ακόμα, πως «θέλω να ευχαριστήσω τη Γερουσία και τη Βουλή που ψήφισαν και φέτος ψηφίσματα και για τη συνεχή υποστήριξή τους για τα ελληνικά θέματα κατά τη διάρκεια των ετών. Είμαι ευγνώμων σε όλα τα μέλη της Γερουσίας και της Βουλής που συμμετείχαν και φέτος σ’ αυτόν τον ιδιαίτερο εορτασμό στο κυβερνείο του Ροντ Αϊλαντ, καθώς επίσης και πολλούς Ελληνες οι οποίοι ήλθαν και συμμετείχαν από το Κονέκτικατ και τη Μασαχουσέτη. Η Κοινότητά μας μοιράζεται τις αξίες της Ελλάδος».
Ακολούθησε δεξίωση και δείπνο με ελληνικά εδέσματα στο κοινοτικό κέντρο της κοινότητας του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στον πόλη Κράνστον του Ροντ Αϊλαντ.
Πηγή: ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου