Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM


Εορτάζουμε και Tιμούμε

1821 - 2021

200 Χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση

Τιμή και Δόξα στους Ήρωες και Ηρωίδες

Thank You to Philhellenes

Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2019

Με τη NASA τα «έβαλε» η Χίλαρι Κλίντον

Για τη γυναικεία αποστολή
Η απόφαση της τελευταίας στιγμής της ΝASA για την ακύρωση της πρώτης  γυναικείας διαστημικής αποστολής προκάλεσε γρήγορα έντονες και σκληρές αντιδράσεις.
Η απόφαση της τελευταίας στιγμής της ΝASA για την ακύρωση της πρώτης  γυναικείας διαστημικής αποστολής προκάλεσε γρήγορα έντονες και σκληρές αντιδράσεις.  Στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης αλλά και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης οι περισσότεροι χρήστες έχουν προκαλέσει μεγάλη ζημιά στον διαστημικό οργανισμό με τις αντιδράσεις τους.
Οι δυο αστροναύτες Anne McClain και Christina Koch ήταν επίσημα οι δύο γυναίκες που είχαν συμφωνήσει για αυτήν την αποστολή.
Η NASA ωστόσο ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι, μετά από διαβούλευση με την McClain, πως οι διαχειριστές αποστολών αποφάσισαν να μεταφέρουν τις αποστολές «εξαιτίας εν μέρει της μη διαθεσιμότητας γυναικείων στολών στο σταθμό».
Η McClain έμαθε κατά τη διάρκεια μια πρόβας διαστημικής προσομοίωσης ότι ένας μεσαίου μεγέθους κορμός διαστημικής στολής – το μέρος των αρθρωτών κοστουμιών που καλύπτει το στήθος – ταιριάζει καλύτερα στον σωματότυπο της, ανέφερε το πρακτορείο. Αλλά μόνο ένα από αυτά θα μπορούσε να είναι έτοιμο να φορεθεί στο σταθμό μέχρι την Παρασκευή, άρα δεν θα μπορούσε να ακολουθήσει την αποστολή η  McClain, οπότε η NASA δήλωσε ότι θα φορεθεί από την Koch.
Η απόφαση έδωσε μια άμεση απάντηση στο Twitter, με κάποιους προφανώς βλέποντας την ακύρωση ως απόδειξη ότι οι γυναίκες εξακολουθούν να μην είναι «παρούσες» στο διαστημικό πρόγραμμα περισσότερο από τρεις δεκαετίες μετά τη Sally Ride, που έγινε η πρώτη αμερικανική γυναίκα στο διάστημα.
«NASA = Δεν υπάρχουν διαθέσιμα αξεσουάρ Spacesuit», δήλωσε η αρχαιολόγος Sarah Parcak σε ένα tweet.
«Βάζουμε έναν άνθρωπο στο φεγγάρι, αλλά δεν μπορούμε να βρούμε ένα κοστούμι που ταιριάζει σε μια γυναίκα μέχρι την Παρασκευή», είπε η Arianna Huffington.
Η Χίλαρι Κλίντον απλά έγραψε: «Φτιάξτε απλά ένα ακόμα κοστούμι.»  
Απλά... Έγινε ειδικός η Χίλαρι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου