Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Σάββατο 30 Μαρτίου 2019

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Σάββατο, 30 Απριλίου, 2019

  • Τι προβλέπει το ΦΕΚ για τις περιουσίες Ελλήνων.Μύδροι από Ομόνοια Χειμάρρας. Ανακοίνωση για το ΦΕΚ που δημοσίευσε η αλβανική κυβέρνηση το οποίο προβλέπει δήμευση των περιουσιών των Ελλήνων της Χειμάρρας, εξέδωσε η Ομόνοια Χειμάρρας. .
  • Κώστας Μπακογιάννης: Το Πεδίον του Άρεως επιτέλους να περάσει στο Δήμο . «Έχω ακούσει πολλές δικαιολογίες και πολλά που βασικά δεν λένε τίποτα. Αυτό που μετράει στην πραγματική ζωή είναι πως ο δημότης θα πρέπει να ξέρει από πού να ζητάει το λογαριασμό. Αυτό που λέμε ‘ τα παράπονά σας στο Δήμαρχο ‘ εμείς το εννοούμε», τόνισε ο Κώστας Μπακογιάννης. .
  • Η Αλβανία δεσμεύει τις περιουσίες Ελλήνων της Χειμάρρας. Τι λέει ο Τσίπρας. Στη δέσμευση των περιουσιών των Ελλήνων της Χειμάρρας προχωρά η αλβανική κυβέρνηση με ΦΕΚ που δημοσιεύτηκε από την κυβέρνηση Ράμα, όπως αναφέρουν πληροφορίες. .
  • Επίθεση Ρουβίκωνα στον ΔΕΔΔΗΕ. Έσπασαν τζάμια, πέταξαν μπογιές (video). Περίπου δέκα μέλη της αναρχικής συλλογικότητας «Ρουβίκωνας», επιτέθηκαν απόψε στα γραφεία του ΔΕΔΔΗΕ (Διαχειριστής Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας). .
  • Ποινή 6 μηνών στους υπεύθυνους για το δυστύχημα στο λούνα παρκ Ελληνικού. Με την επιβολή ποινής φυλάκισης 6 μηνών με αναστολή, σε βάρος του διαχειριστή του λούνα-παρκ στο Ελληνικό, καθώς και του συντηρητή των παιχνιδιών, έπεσε αυλαία στην εκδίκαση ενώπιον του Πρωτοβάθμιου Κακουργιοδικείου της υπόθεσης θανάτου του 13χρονου Βασίλη Ζωγράφου και του σοβαρού τραυματισμού της 11χρονης αδελφής του στις 27 Απριλίου 2014. .
Κόσμος
  • Μουσική και μηχανές στην κηδεία του φροντμαν των Prodigy Κιθ Φλιντ. Χορευτική μουσική αντηχούσε για τους εκατοντάδες θαυμαστές, που πλημμύρισαν την πόλη Μπρέιντρι, στην ανατολική Αγγλία σήμερα, για να παραστούν στην κηδεία του Κιθ Φλιντ, του frontman των Prodigy. .
  • Βόρεια Μακεδονία: Άρχισε η αλλαγή ονομάτων γηπέδων και ομοσπονδιών. Με δήλωσή του στην «Εφ.Συν.» ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Βόρειας Μακεδονίας, Μίλε Μποσνιακόφκσι, απάντησε στο ζήτημα που δημιουργήθηκε με τον αγώνα της εθνικής ομάδας της Βόρειας Μακεδονίας με την αντίστοιχη της Λετονίας, όπου η ποδοσφαιρική ομάδα της γειτονικής χώρας εμφανίστηκε στα «σούπερ» της τηλεόρασης ως «Μακεδονία». .
  • Βενεζουέλα: Διανομή ανθρωπιστικής βοήθειας από τον Ερυθρό Σταυρό. Ο Ερυθρός Σταυρός θα διανείμει, σε δύο εβδομάδες, ανθρωπιστική βοήθεια σε 650.000 ανθρώπους, ανακοίνωσε σήμερα από το Καράκας ο πρόεδρος του Διεθνούς Κινήματος του Ερυθρού Σταυρού και της Ερυθράς Ημισελήνου Φραντσέσκο Ρόκα, απορρίπτοντας κάθε «πολιτικοποίηση» της όλης πρωτοβουλίας. .
  • Η Ρωσία κατασκευάζει πλυντήριο ρούχων για τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό. Η ρωσική διαστημική εταιρεία RKK Energia, ανακοίνωσε σήμερα ότι άρχισε να κατασκευάζει ένα πλυντήριο ρούχων για τις ανάγκες των πληρωμάτων του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού, το οποίο θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί και στις μελλοντικές αποστολές στην Σελήνη αλλά και στις διαπλανητικές αποστολές. .
  • Διαβουλεύσεις και σενάρια για τις επόμενες κινήσεις της Τερέζα Μέι . Έκτακτη συνάντηση με υπουργούς της κυβέρνησής της είχε η Τερέζα Μέι, σύμφωνα με βρετανικά ΜΜΕ, προκειμένου να αποτιμηθεί η νέα καταψήφιση της Συμφωνίας Αποχώρησης από την ΕΕ από τη Βουλή των Κοινοτήτων. .
Πολιτική
  • ΝΔ: Η Ελλάδα να ανακόψει την ενταξιακή πορεία της Αλβανίας στην Ε.Ε.. Να μη συναινέσει η Ελλάδα στην ενταξιακή πορεία της Αλβανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση κάλεσε ο Τομεάρχης Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργος Κουμουτσάκος, ως απάντηση στη δήμευση των ελληνικών περιουσιών στη Χειμάρρα. .
  • Καυστική ανακοίνωση ΣΥΡΙΖΑ κατά ΝΔ και ΠΑΣΟΚ για τα δάνεια των κομμάτων. Καυστική ανακοίνωση κατά της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ με αφορμή τις ποινικές διώξεις που ασκήθηκαν για τα δάνεια των κομμάτων που αφορούν την περίοδο 2005 – 2011 εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ. .
  • Τσίπρας σε Τετραμερή: Όραμα η δημιουργία ενός δακτυλίου διασυνδεσιμότητας. «Εστιάσαμε σε ζητήματα οικονομικής συνεργασίας πάνω στα θέματα που αφορούν το όραμα μας για τη δημιουργία ενός δακτυλίου διασυνδεσιμότητας ανάμεσα στις χώρες μας», είπε ο Αλέξης Τσίπρας στις κοινές δηλώσεις στην 7η Τετραμερή συνάντηση Ελλάδας-Βουλγαρίας-Σερβίας-Ρουμανίας, στο Βουκουρέστι. .
  • ΠΑΣΟΚ: Οι αδίστακτες μεθοδεύσεις ΣΥΡΙΖΑ δεν θα τον σώσουν. Έχουν τελειώσει. Για γκεμπελική τακτική σπίλωσης των πολιτικών αντιπάλων κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ το ΠΑΣΟΚ, προσθέτοντας ότι εργαλειοποιεί το θέμα των δανείων των κομμάτων. .
  • Οι δεσμεύσεις Μητσοτάκη σε παραγωγούς για τα μακεδονικά προϊόντα. Πέντε δεσμεύσεις για την προστασία των μακεδονικών προϊόντων από τις επιβλαβείς επιπτώσεις της Συμφωνίας των Πρεσπών ανέλαβε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, σε συνάντηση που είχε νωρίτερα με εκπροσώπους των παραγωγικών φορέων της Βόρειας Ελλάδας. .
Οικονομία
  • Μεταστροφή Τσακαλώτου: Με το δάνειο ρισκάρεις να χάσεις το σπίτι σου (VID). Σχόλιο για την ρύθμιση που προστατεύει την πρώτη κατοικία έκανε από το βήμα της Βουλής, ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος. .
  • Φορολογικές δηλώσεις: Τι πρέπει να προσέξετε. Οι φορολογούμενοι θα έχουν χρονικό περιθώριο να υποβάλουν τη δήλωσή τους έως τις 30 Ιουνίου. Η πρώτη δόση του φόρου θα καταβληθεί έως τις 31 Ιουλίου. Η δεύτερη ως τις 28 Σεπτεμβρίου και η τρίτη μέχρι 30 Νοεμβρίου .
  • Εξαίρεση των αναδρομικών ενστόλων από εισφορά αλληλεγγύης φέρνει το ΥΠΟΙΚ. Την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να κατατεθεί σχετική διάταξη. .
  • ΙΟΒΕ: Η βιομηχανία τροφίμων ο μεγαλύτερος εργοδότης της μεταποίησης. Η βιομηχανία τροφίμων αποτελεί το μεγαλύτερο εργοδότη της ελληνικής μεταποίησης, όπως προκύπτει από την τελευταία έκθεση για τη βιομηχανία τροφίμων και ποτών που εξέδωσε το Ίδρυμα Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών (ΙΟΒΕ) για λογαριασμό του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων (ΣΕΒΤ) .
  • Νέα κατρακύλα για την λίρα 48 ώρες πριν τις δημοτικές εκλογές στην Τουρκία. Σε αχίλλειο πτέρνα του Ερντογάν φαίνεται να αναδεικνύεται η οικονομία. .
Αθλητισμός
  • Euroleague: «Δώρο» της Φενέρ στον Ολυμπιακό. Πλέον, η ομάδα του Πειραιά κρατά στα δικά της χέρια την πρόκριση στα πλέι οφ, με 2 στις 2 νίκες απέναντι σε Ζαλγκίρις Κάουνας και Νταρουσάφακα, στο ΣΕΦ. Αυτή η ήττα «πλήγωσε» την Αρμάνι του Σιμόνε Πιανιτζιάνι, καθώς πλέον η υπόθεση παρουσίας στα πλέι οφ φαίνεται πολύ δύσκολη. .
  • Έφτασε τις 250 ασίστ ο Καλάθης φέτος στην Euroleague. Ένα ακόμη ρεκόρ έσπασε ο Νικ Καλάθης στον αγώνα με τη Ρεάλ Μαδρίτης, με τον αρχηγό του Παναθηναϊκού να φτάνει τις 250 ασίστ στη φετινή σεζόν της Euroleague. .
  • O Ρούντι «σκότωσε» τον Παναθηναϊκό με buzzer beater. Οι «πράσινοι» ήταν εξαιρετικοί για 35 λεπτά, αλλά σε εκείνο το σημείο έχασαν τη συγκέντρωσή τους, με τη Ρεάλ να πλησιάζει συνεχώς και με ένα τρελό buzzer beater τρίποντο του Φερνάντεθ από τα 10 μέτρα να παίρνει τη νίκη (74-73), μέσα στο ΟΑΚΑ κόντρα στον Παναθηναίκό. .
  • Αναδιάρθρωση: Προθεσμία Βασιλειάδη σε ΕΠΟ ως τις 5/4 και μετά… νόμος. Ο υφυπουργός Αθλητισμού, που την Πέμπτη συναντήθηκε και με τον Πετρ Φούσεκ, απέστειλε την τροπολογία για την αναδιάρθρωση στην ΕΠΟ και μετά τις 5 Απριλίου την καταθέτει στη Βουλή. .
  • Αντετοκούνμπο στο ESPN: Θέλω να είμαι πιστός στις ρίζες μου (video) . Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο δήλωσε περήφανος για την ελληνική καταγωγή του, αλλά και τις ρίζες των γονιών του από τη Νιγηρία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου