Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 27 Μαρτίου 2019

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2019

  • Λέσβος: Έκρηξη φιάλης υγραερίου σε εστιατόριο με έναν τραυματία. Η παρέμβαση της Πυροσβεστικής ήταν άμεση, όμως το κατάστημα καταστράφηκε ολοσχερώς. .
  • Ρόδος: Άνδρας μαχαίρωσε τον γαμπρό του και ταμπουρώθηκε στο σπίτι του. Από το σημείο απομακρύνθηκαν τα εγγόνια του δράστη. Ο διαπληκτισμός φαίνεται πως οφείλεται σε ενδοοικογενειακές διαφορές. .
  • Διεθνής Αμνηστία: Zητά αλλαγές στον ορισμό βιασμού του νέου ποινικού κώδικα. «Η Διεθνής Αμνηστία είναι εξαιρετικά ανήσυχη, ότι τόσο η τωρινή διατύπωση του άρθρου 336, όσο και η προτεινόμενη τροποποίηση επικεντρώνονται στην αντίσταση και στη βία, παρά στην έλλειψη ελεύθερα δοθείσης συναίνεσης - αξιολογούμενης στο πλαίσιο των περιστάσεων - όπως απαιτείται από το διεθνές δίκαιο και πρότυπα. .
  • Παγώνει το πρόστιμο των 200 ευρώ στην 90χρονη που πουλούσε τερλίκια . «Το ανακάλυψα μόλις χθες μέσα στην τσάντα της μητέρας μου. Η μάνα μου έβαλε κατευθείαν το χαρτί που της έδωσαν οι αστυνομικοί μέσα στην τσάντα της χωρίς να καταλάβει τι ήταν αυτό που της έδωσαν», δήλωσε η κόρη της. .
  • Με μήνυση απαντά ο Γιάννης Ζουγανέλης στις κατηγορίες για ρατσιστικό λόγο. Ο καλλιτέχνης κατηγορεί τον εκπρόσωπο της ΜΚΟ Παναγιώτη Δημητρά για συκοφαντική δυσφήμιση, ψευδή καταμήνυση, ψευδή αναφορά στις αρχές, ενώ του καταλογίζει πως με την ψευδή αναφορά που κατέθεσε σε βάρος του για ρατσιστικές δηλώσεις αλλά και με δημοσιεύσεις του, τον εκθέτει σε εγκλήματα μίσους εναντίον του. .
Κόσμος
  • Γάζα: Νέα ισραηλινά αεροπορικά πλήγματα. Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις εξαπέλυσαν το βράδυ της Τρίτης προς Τετάρτη νέα πλήγματα στη Λωρίδα της Γάζας, σε αντίποινα για τις εκτοξεύσεις τουλάχιστον δύο ρουκετών από ένοπλες οργανώσεις στον παλαιστινιακό θύλακα, γνωστοποίησε το επιτελείο. .
  • Βρετανία: Προς συζήτηση το αίτημα για την ανάκληση του άρθρου 50 . Το αίτημα των πολιτών για την ανάκληση της διαδικασίας του άρθρου 50, που σταματά το Brexit, και έχει υπογραφεί από 5,8 εκατομμύρια ανθρώπους μέσα σε λίγες μέρες από την εμφάνισή του στην σελίδα του κοινοβουλίου, πρόκειται να συζητηθεί στην δευτερεύουσα αίθουσα της Βουλής των Κοινοτήτων, την 1η Απριλίου. .
  • ΗΠΑ: Αναγκαστική προσγείωση Boeing 737 MAX 8 στη Φλόριντα. Ένα αεροσκάφος Boeing 737 MAX 8, του ίδιου τύπου με αυτά που που καθηλώθηκαν στο έδαφος πριν από δύο εβδομάδες, έκανε αναγκαστική προσγείωση αφού ο πιλότος του ανέφερε ότι αντιμετώπιζε κάποιο μηχανικό πρόβλημα μετά την απογείωσή του από το διεθνές αεροδρόμιο του Ορλάντο, στη Φλόριντα. .
  • Επί δύο ημέρες η διεξαγωγή των ενδεικτικών ψηφοφοριών για το Brexit. Ήδη μεταξύ των προτάσεων που έχουν κατατεθεί περιλαμβάνονται μία για διενέργεια επιβεβαιωτικού δημοψηφίσματος επί της συμφωνίας του Brexit και μία για διατήρηση κάποιας τελωνειακής ένωσης με την ΕΕ. .
  • ΗΠΑ:Συμπλοκή νεαρών με επίδοξους ληστές κατέγραψε κάμερα Βενζινάδικου (vid). Ένας άνδρας που κρατά όπλο διακρίνεται να εξέρχεται από το όχημα και να κινείται προς την παρέα των 4 νέων με σκοπό να ληστέψει. .
Πολιτική
  • «Debate» τεσσάρων βασικών διεκδικητών για τον Δήμο της Αθήνας. Οι συγκλίσεις και κυρίως οι αποκλίσεις στα προγράμματα και τις θέσεις των τεσσάρων βασικών διεκδικητών του δημαρχιακού θώκου της Αθήνας , Παύλου Γερουλάνου , Νάσου Ηλιόπουλου , Κώστα Μπακογιάννη και Νίκου Σοφιανού , αναδείχθηκαν στο « debate» της εκπομπής « Η επόμενη μέρα» της ΕΡΤ1. .
  • ΝΔ: Ο Τσίπρας τίμησε το όνομα Κόκκαλης που γέννησε τον όρο διαπλοκή . «Κόκκαλης στα δημόσια έργα, Κόκκαλης στο Κόντρα Τσάνελ, τώρα Κόκκαλης και στην Ευρωβουλή», αναφέρει η Νέα Δημοκρατία σε ανακοίνωσή της, με αφορμή τη δημοσιοποίηση των δέκα νέων ονομάτων υποψήφιων ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ. .
  • Κοκκάλης, Νικολαΐδης και Ραλλία Χρηστίδου στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ. Δέκα ονόματα ανακοίνωσε ο ΣΥΡΙΖΑ για το ευρωψηφοδέλτιο. .
  • Στο μικροσκόπιο της ΝΔ ξανά οι προσγειώσεις αεροσκαφών της Βενεζουέλας. Δεκατέσσερις βουλευτές ζητούν από τον Χρήστο Σπίρτζη σαφείς απαντήσεις για τον αριθμό, το σκοπό και το χρόνο προσγειώσεων, αλλά και την προσκόμιση στη Βουλή των διαλόγων των πύργων ελέγχου. .
  • Ακόμα και σήμερα ενδέχεται να κατατεθεί η τροπολογία για την α’ κατοικία. Η πηγή δεν ξεκαθάρισε εάν το κείμενο θα αποτελεί προϊόν συνεννόησης με τους θεσμούς ή μονομερή ενέργεια. .
Οικονομία
  • Κατατέθηκε στη Βουλή η τροπολογία για την α' κατοικία . Όπως προβλέπει η τροπολογία, η αξία της προστατευόμενης κύριας κατοικίας, κατά το χρόνο υποβολής της αίτησης, δεν θα υπερβαίνει τα 175.000 ευρώ, αν στις οφειλές περιλαμβάνονται επιχειρηματικά δάνεια, και τα 250.000 ευρώ σε κάθε άλλη περίπτωση. .
  • Τι προβλέπει η τροπολογία για την πρώτη κατοικία. Άγνωστο αν έχει επέλθει συμφωνία με τους θεσμούς. .
  • Τσακαλώτος: Αριστερό πρόσημο σε ηγεμονική πολιτική με μεσαία,λαϊκά στρώματα. «Δεν φαίνεται ότι ο καπιταλισμός είναι ηγεμονικός» είπε ο υπουργός Οικονομικών, προσθέτοντας ότι μία ηγεμονική πολιτική εξυπηρετεί τα συμφέροντα της κυρίαρχης τάξης, αλλά ενσωματώνει και ένα μεγάλο κομμάτι των εργαζομένων της λαϊκής και μεσαίας τάξης και άρα κυριαρχεί. .
  • Το μυστήριο κονδύλι, η δήλωση Πετρόπουλου και οι προεκλογικές κινήσεις. Παρά την αναδίπλωση, η συζήτηση για το δώρο Πάσχα σε συνταξιούχους έφερε εκ νέου στο προσκήνιο το κονδύλι 650 εκατομμυρίων ευρώ που εντόπισαν οι θεσμοί πριν λίγους μήνες, ποσό που είναι κοντά σε αυτό που θα χρειαζόταν για το δώρο. .
  • Γιατί η Ευρωβουλή αποκαλεί την Κύπρο φορολογικό παράδεισο. Η Ολομέλεια στο Στρασβούργο ζήτησε τον τερματισμό όλων των προγραμμάτων που προσφέρουν βίζα ή άδεια διαμονής σε επενδυτές. .
Αθλητισμός
  • Τένις: Ηττήθηκε ο Κύργιος αλλά πέτυχε επικό πόντο (video). Ο Νικ Κύργιος αποκλείστηκε στον τέταρτο γύρο του Miami Masters, χαρίζοντας στο οινό όμως μια φάση επική, με χτύπημα κάτω από τα πόδια. .
  • EURO 2020: «Σβηστά» η Ισπανία. Τρομερό ματς από Νορβηγία και Σουηδία. Με πρωταγωνιστή τον «έφηβο» 36άρη, Φάμπιο Κουαλιαρέλα (δύο γκολ και μια ασίστ), η Ιταλία συνέτριψε 6-0 το Λιχτενστάιν και έκανε το «δύο στα δύο» στον 10ο προκριματικό όμιλο του EURO 2020. .
  • Παλικαρίσια ισοπαλία της Εθνικής στη Βοσνία. Η Εθνική άφησε πίσω το τραγικό της πρώτο 20λεπτο που δέχθηκε δύο γκολ, και με «καρυδάτη» εμφάνιση και σκόρερ Φορτούνη και Κολοβό πήρε τον βαθμό (2-2) στη Βοσνία! .
  • Άπαντες παρόντες: Ζοτς, Σπανούλης και πολλοί άλλοι τίμησαν Γιαννακόπουλο . Ο Σπανούλης έδωσε το παρών στην Μητρόπολη, θέλοντας να αποτίσει φόρο τιμής στον Θανάση Γιαννακόπουλο και καταχειροκροτήθηκε από τους περίπου 700 οπαδούς του Παναθηναϊκού που βρίσκονταν στο σημείο αυτό σκηνή που σκόρπισε συγκίνηση. .
Αντετοκούνμπο: «Δεν θέλω να σκέφτομαι τον τίτλο του MVP». Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο είναι μαζί με τον Τζέιμς Χάρντεν, τα μεγάλα φαβορί για την κατάκτηση του τιμητικού τίτλου του MVP της φετινής σεζόν στο ΝΒΑ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου