Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 26 Μαρτίου 2019

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Τρίτη, 26 Μαρτίου, 2019


  • Φυλακές Λάρισας: Συμπλοκή κρατουμένων, μαχαίρωσαν έναν 22χρονο. Ο καβγάς ξέσπασε για άγνωστους λόγους και ο 22χρονος τραυματίστηκε από μαχαίρι στο πόδι. .
  • Λέκκας σε Τσιρώνη για Καστελόριζο: Λες ιστορικές - γεωγραφικές ανακρίβειες. «Ο διαχωρισμός του Καστελλόριζου και των βραχονησίδων ισοδυναμεί όχι μόνο με ιστορική, γεωγραφική και πολιτισμική ανακρίβεια, αλλά και με πλήρη άγνοια της γεωτεκτονικής δομής και της γεωδυναμικής εξέλιξης που χαρακτηρίζουν την περιοχή του αιγιακού χώρου» .
  • Ελλάδα παντού: Η παρέλαση των αποδήμων στη Δημοκρατία του Κονγκό (video) . Η καρδιά του Ελληνισμού πάλλεται και στο μακρινό Κονγκό .
  • Άγκυρα: Καμία παρενόχληση μαχητικών μας στο ελικόπτερο του Τσίπρα . Το προκλητικό περιστατικό αποκάλυψε ο ίδιος ο έλληνας πρωθυπουργός, ωστόσο τουρκικές πηγές αρνούνται ότι συνέβη. .
  • Επεισόδια στα Εξάρχεια - Επίθεση με μολότοφ σε άνδρες των ΜΑΤ. Για τρίτη συνεχόμενη νύχτα σημειωθήκαν επεισόδια στην περιοχή του Πολυτεχνείου. .
Κόσμος
  • Μεξικό: Δέσμευση μέτρων για την καλύτερη προστασία των δημοσιογράφων. Η κυβέρνηση του Μεξικού θα ενισχύσει τα μέτρα που εφαρμόζει για την προστασία των δημοσιογράφων, δήλωσε χθες ο υφυπουργός Εσωτερικών αρμόδιος για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα Αλεχάντρο Ενσίνας, μία ημέρα αφού ένας αθλητικογράφος προστέθηκε στον μακρύ κατάλογο των εργαζομένων στα ΜΜΕ που έχουν δολοφονηθεί στη χώρα. .
  • Στο βρετανικό κοινοβούλιο ο έλεγχος της διαδικασίας για το Brexit. Η Βουλή των Κοινοτήτων ενέκρινε μία σημαντική τροπολογία που θεωρητικά δίνει το δικαίωμα στους βουλευτές να αναλάβουν τον έλεγχο από την κυβέρνηση για τη διαδικασία του Brexit και να αναζητήσουν εναλλακτικές λύσεις στην πρόταση της κυβέρνησης για την αποχώρηση από την Ε.Ε. .
  • Γάζα: Κατάπαυση του πυρός με το Ισραήλ ανακοίνωσε η Χαμάς. Εκπρόσωπος της Χαμάς, του ισλαμιστικού κινήματος το οποίο κυβερνά τη Λωρίδα της Γάζας, ανακοίνωσε ότι συμφωνήθηκε εκεχειρία με το Ισραήλ αργά το βράδυ της Δευτέρας, έπειτα από την ολοήμερη ανταλλαγή πληγμάτων μεταξύ των δύο πλευρών, που άρχισε το πρωί, όταν σπίτι στο κεντρικό τμήμα του Ισραήλ χτυπήθηκε από παλαιστινιακή ρουκέτα. .
  • Βενεζουέλα: Μπλακ άουτ και καταγγελίες από τη κυβέρνηση Μαδούρο . «Υπήρξαμε θύματα μιας επίθεσης κατά του συστήματος παραγωγής και διανομής ηλεκτρικού ρεύματος και πιο συγκεκριμένα εναντίον της μονάδας του Γκουρί» επιβεβαίωσε ο υπουργός Ενημέρωσης Χόρχε Ροντρίγκες. .
  • ΗΠΑ: Συνελήφθη ο πρώην δικηγόρος της Στόρμι Ντάνιελς. Ο δικηγόρος Μάικλ Αβενάτι, που έγινε κυρίως γνωστός αφότου εκπροσώπησε την πρωταγωνίστρια αισθησιακών ταινιών Στόρμι Ντάνιελς στη δικαστική διαμάχη της με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, συνελήφθη σήμερα για απόπειρα απόσπασης χρημάτων μέσω εκβιασμού από την εταιρεία Nike, όπως και άλλες οικονομικές ατασθαλίες. .
Πολιτική
  • Διάβημα Αθήνας στην παρενόχληση του ελικοπτέρου του Τσίπρα «που δεν έγινε». Σύμφωνα με πηγές του ΥΠΕΞ που μίλησαν στον ΣΚΑΪ θα υπάρξει αυστηρό διάβημα στην τουρκική κυβέρνηση, .
  • ΝΔ: Απολύτως καταδικαστέα η επίθεση στο σπίτι του Πολάκη. «Η βία και η τρομοκρατία δεν έχουν καμία θέση στη Δημοκρατία μας» .
  • Αποδοκιμασίες στη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Αφροδίτη Σταμπουλή στις Σέρρες. Φώναζαν συνθήματα κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών .
  • Μητσοτάκης: Να ξαναπιάσουμε το νήμα ενός υγιούς πατριωτισμού. «Σήμερα, είναι μια μέρα γιορτής, μια μέρα αισιοδοξίας, μια μέρα υπερηφάνειας» .
  • Στο Αγαθονήσι ο Τσίπρας για την 25η Μαρτίου, στη Λήμνο ο Μητσοτάκης. «Ο Αλέξης Τσίπρας θα φτάσει στο νησί περίπου στις 11 το πρωί και θα παραστεί στη δοξολογία και στην κατάθεση στεφάνων, ενώ θα παραμείνει και λίγες ώρες στο νησί», δήλωσε ο δήμαρχος Αγαθονησίου στο Open tv. .
Οικονομία
  • Χωρίς συμφωνία για την πρώτη κατοικία το EuroWorking Group. Δεν υπάρχει ακόμα συμφωνία ανάμεσα στους θεσμούς και την ελληνική κυβέρνηση, όσον αφορά το νομοθετικό πλαίσιο προστασίας της α΄κατοικίας. .
  • Νέα βουτιά της τουρκικής λίρας - Ενδεχόμενο επιδείνωσης της κρίσης . Με αφορμή τη νέα καθίζηση της τουρκικής λίρας οικονομικοί αναλυτές δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο και περαιτέρω επιδείνωσης της νομισματικής κρίσης στην Τουρκία. .
  • Τη χρυσή τομή για την πρώτη κατοικία αναζητούν Αθήνα - Βρυξέλλες. Σύμφωνα με ευρωπαϊκές πηγές που μίλησαν στην Καθημερινή, θεωρείται δύσκολο να υπάρξει σύγκλιση πριν από το κρίσιμο αυριανό (25/3) Euroworking Group. .
  • Η Ιταλία στο Νέο Δρόμο του Μεταξιού. Η Ιταλία είναι η πρώτη από τις χώρες των G7 που υπέγραψε μνημόνιο συνεργασίας με την Κίνα. Η Ρώμη δεσμεύεται να συμμετάσχει στη δημιουργία του Νέου Δρόμου του Μεταξιού με αντάλλαγμα επενδύσεις στην υποδομή. .
  • Σχοινάς για Brexit: Η ΕΕ ελπίζει για το καλύτερο αλλά είναι προετοιμασμένη. Έπειτα από μια εποικοδομητική σύνοδο κορυφής και πέρα από τα τεχνικά ζητήματα, «έχουμε τώρα μια συμφωνία που ξεκαθαρίζει τον ορίζοντα και επιτρέπει στο βρετανικό κοινοβούλιο να αποφασίσει για το επόμενο βήμα», υπογραμμίζει ο κ. Σχοινάς. .
Αθλητισμός
  • Στους «16» του Miami Open ο Στέφανος Τσιτσιπάς. Στον τέταρτο γύρο του Miami Open προκρίθηκε ο Στέφανος Τσιτσιπάς επικρατώντας με 6-4, 6-4 του Λεονάρντο Μάιερ, πετυχαίνοντας μια ιστορική πρόκριση στους «16» τις πρώτες πρωϊνές ώρες. .
  • Euro 2020: Λυσσασμένα «λιοντάρια» και «πάρτι» της Γαλλίας. Με 4 διαφορετικούς σκόρερ, η Γαλλία συνέτριψε 4-0 εντός την Ισλανδία και έκανε το «2 στα 2» στα προκριματικά του EURO 2020. Στο άλλο ματς, η Αλβανία έφυγε με τους 3 βαθμούς από την Ανδόρα (0-3). .
  • Ξέσπασε στον Πανιώνιο ο Ολυμπιακός!. Ο Πανιώνιος πλήρωσε τα… σπασμένα της συντριβής από την Γκραν Κανάρια, με τον Ολυμπιακό να νικά με το εμφατικό 101-65 ενόψει του «τελικού» με τη Ζαλγκίρις. .
  • Πρόκριση για Τσιτσιπά στο Μαϊάμι. Τώρα, στον Γ' γύρο ο Τσιτισιπάς θα αντιμετωπίσει τον 31χρονο Αργεντινό Λεονάρντο Μάιερ, νο 62 στον κόσμο .
  • Με Φορτούνη και Δώνη η Εθνική νίκησε το Λιχτενστάιν. Με δύο υπέροχα σε δημιουργία και εκτέλεση γκολ από τους Φορτούνη και Δώνη, η Εθνική μας ομάδα νίκησε 2-0 το Λιχτενστάιν στο Βαντούζ και μπήκε με το δεξί στα προκριματικά του EURO 2020.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου