Να κλείσει τις πληγές που έχει ανοίξει στη Βόρεια Ελλάδα η συμφωνία των Πρεσπών, επιχειρεί ο Αλέξης Τσίπρας με την επίσκεψή του την Πέμπτη στη Θεσσαλονίκη.
Ο Αλέξης Τσίπρας σπεύδει να καθησυχάσει τους βορειοελλαδίτες, κι όχι μόνο, επιχειρηματίες για τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει η συμφωνία στα μακεδονικά προϊόντα.
Ταυτόχρονα, πάει στη συμπρωτεύουσα για να στηρίξει όσο μπορεί τον υποψήφιο περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας ο οποίος διοργανώνει εκδήλωση για τον συνδυασμό του.
Σύμφωνα με το πρόγραμμα ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, θα μεταβεί αύριο, Πέμπτη, στη Θεσσαλονίκη.
Στις 13:00 ο πρωθυπουργός θα συμμετάσχει σε συζήτηση στο ξενοδοχείο «Μακεδονία Παλλάς», με επιχειρηματίες από τη Βόρεια Ελλάδα και με θέμα «Οι αναπτυξιακές προοπτικές των επιχειρήσεων της Βόρειας Ελλάδας μετά τη Συμφωνία των Πρεσπών».
Αξίζει να σημειωθεί ότι οι επιχειρηματίες της περιοχής αρνούνται να συμμετάσχουν σε επιχειρηματική αποστολή με επικεφαλής τον Αλέξη Τσίπρα στα Σκόπια.
«Απαντώ στο “Enterprise Greece”, τον φορέα που συντονίζει την αποστολή, ότι το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης έχει αποφασίσει να μην συμμετέχει σε καμία δράση που θα σχετίζεται με τη γειτονική χώρα, όσο αυτή χρησιμοποιεί ένα όνομα το οποίο δεν της ανήκει», δήλωσε το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης.
Το θέμα απασχόλησε την τελευταία συνεδρίαση της Διοικητικής Επιτροπής, τα μέλη της οποίας αποφάσισαν ομόφωνα ότι το ΕΕΘ προχωρά στην κίνηση αυτή ως ένδειξη διαμαρτυρίας και αντίδρασης απέναντι σε μία πολιτική, που δεν εκφράζει τον ελληνικό λαό. Καμία από τις δράσεις αυτές δε μας αφορά. Για μας το όνομα της Μακεδονίας, που είναι μόνο ελληνικό, είναι ιερό και θα το υπερασπιστούμε με όποιον τρόπο μπορούμε», δήλωσε ο Μιχάλης Ζορπίδης.
Στις 19:30 ο πρωθυπουργός θα πραγματοποιήσει ομιλία στην εκδήλωση για την παρουσίαση του συνδυασμού «Κοιτάμε Μπροστά» του υποψηφίου Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Χρήστου Γιαννούλη.
Είναι φανερό ότι η επιστράτευση του Αλέξη Τσίπρα γίνεται με φόντο την έκρηξη της λαϊκής οργής για το «Μακεδονικό», ειδικά στη Βόρεια Ελλάδα. Η κυβέρνηση έχει τρομάξει με τις αντιδράσεις, έχει θορυβηθεί με τα όσα έγιναν στις παρελάσεις και τρέμει στην ιδέα ότι για πολύ καιρό οι βουλευτές και υπουργοί θα κυνηγιούνται από πόλη σε πόλη ή θα ακυρώνουν τις επισκέψεις τους σε διάφορες περιοχές.

Μαύρη τρύπα

Η «μαύρη τρύπα» στην κυβέρνηση από το «Μακεδονικό» αποτυπώθηκε και στην τελευταία δημοσκόπηση της Alco όπου το συμπέρασμα είναι πως στη Βόρεια Ελλάδα ο ΣΥΡΙΖΑ είναι τέσσερις μονάδες κάτω από τον μέσο όρο στην υπόλοιπη χώρα.
Στο Μαξίμου φοβούνται ότι το μήνυμα που θα στείλουν οι πολίτες στις ευρωεκλογές και κυρίως στις περιφερειακές – δημοτικές εκλογές θα είναι ηχηρό. Μια συντριπτική ήττα, και στη Βόρεια Ελλάδα και αλλού θα μπορούσε να είναι το πρόκριμα για κατάρρευση στις εθνικές εκλογές.
Ο Τσίπρας σπεύδει να συσπειρώσει το κόμμα, να «ξυπνήσει» τις τοπικές οργανώσεις και κυρίως να αναδείξει το δικό του ηγετικό προφίλ προκειμένου να μαζέψει τα ασυμμάζευτα.
Αλλωστε, οι υποψήφιοί του είναι σε τραγική κατάσταση και κινδυνεύει να μη βγάλει ούτε έναν δικό του περιφερειάρχη ο ΣΥΡΙΖΑ.
Π.χ. ο δημοσιογράφος Χρ. Γιαννούλης εμφανίζεται στις μετρήσεις πολύ χαμηλά, ίσως και σε μονοψήφια ποσοστά με τον νυν περιφερειάρχη Απόστολο Τζιτζικώστα να παίρνει ακόμη και πάνω από 50%.
Στην ίδια κατάσταση και η Κατερίνα Νοτοπούλου που δεν μπορεί να σηκώσει κεφάλι, ενώ ίδια είναι η εικόνα σε μεγάλους νομούς όπως η Κοζάνη, η Φλώρινα, οι Σέρρες.
Το Μέγαρο Μαξίμου θα παίξει το τελευταίο του χαρτί, αυτό του Τσίπρα ο οποίος θα μιλήσει για τα κέρδη της συμφωνίας των Πρεσπών και ταυτόχρονα θα επιχειρήσει και πάλι να δημιουργήσει κλίμα πόλωσης, μήπως η συσπείρωση αυξηθεί σε ένα τεχνητό κλίμα σύγκρουσης με τη ΝΔ. Μόνο που πλέον η μάχη κατά της διαπλοκής δεν «πουλάει» και ο Τσίπρας θα πρέπει να απολογηθεί για άλλα, όπως η συμφωνία με τον Ζόραν Ζάεφ.
in.gr