Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 24 Μαρτίου 2019

Η Boeing βιαζόταν να ανταγωνιστεί την Airbus




 Δευτέρα, 25η Μαρτίου, 2019

Το Boeing 737 MAX 8 που φτιάχτηκε για την εταιρεία Oman Air προσγειώθηκε στις 22 Μαρτίου στις εγκαταστάσεις της Boeing στο Σιάτλ. AP Photo/Ted S. Warren

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. H εταιρεία Boeing αντιμετώπισε την Ανοιξη του 2011 μία αδιανόητη κατάσταση, καθώς η για πάνω από μία δεκαετία αποκλειστική της πελάτης American Airlines, ήταν έτοιμη να παραγγείλει εκατοντάδες νέα αεροσκάφη από την ανταγωνίστριά της Airbus, αποκαλύπτει η εφημερίδα «New York Times».
Ο εκτελεστικός διευθυντής της American κάλεσε τον αρχηγό της Boeing, Τζέιμς Μακνέρνεϊ τον νεότερο (W. James McNerney Jr.), να του πει ότι η συμφωνία είχε κλείσει. Εάν η Boeing ήθελε να συνεχίσει να κάνει δουλειές θα έπρεπε να κινηθεί πιο επιθετικά, του δήλωσε ο διευθυντής της αεροπορικής εταιρείας Τζέραλντ Αρπεϊ (Gerard Arpey).
Για να κερδίσει την Αmerican Airlines, η Boeing σκέφτηκε να δημιουργήσει ένα νέο επιβατικό αεροπλάνο που θα χρειαζόταν μία δεκαετία. Αντ’ αυτής όμως αποφάσισε να το επιταχύνει σε έξι χρόνια. ΤΟ 737 Max «γεννήθηκε» ούτε τρεις μήνες μετά.
Η ανταγωνιστική πίεση να φτιάξει το τζετ, διαπέρασε όλο τον σχεδιασμό και την ανάπτυξή του αλλά τώρα απειλεί την υπόληψη και τα κέρδη της Boeing, μετά από τα δύο θανατηφόρα δυστυχήματα των 737 Max σε λιγότερο από πέντε μήνες.
Εισαγγελείς και επιθεωρητές ερευνούν αν ο σχεδιασμός και η πιστοποίηση του Max έγιναν βιαστικά, οδηγώντας την Boeing να μην κάνει κρίσιμες δοκιμές ασφαλείας και να υπομονεύσει την ανάγκη εκπαίδευσης των πιλότων.
Ενώ οι ερευνητές προσπαθούν ακόμη να προσδιορίζουν την αιτία της συντριβής στην Αιθιοπία αυτό τον μήνα και της άλλης στην Ινδονησία τον Οκτώβριο, επικεντρώνονται σε ένα πρόσφατα εγκατεστημένο κομμάτι λογισμικού που έχει σχεδιαστεί για να αποφεύγει καθηλώσεις. Το λογισμικό προοριζόταν να εξισορροπεί μεγαλύτερους, πιο αποδοτικούς κινητήρες και να εξασφαλίζει ότι το αεροπλάνο πετάει με τον ίδιο τρόπο όπως και με το προηγούμενο λογισμικό.
Μήνες πίσω από την Airbus, η Boeing έπρεπε να προλάβει. Ο ρυθμός της εργασίας στο 737 Max ήταν φρενήρης, σύμφωνα με νυν και πρώην υπαλλήλους, που μίλησαν στη «New York Times». Ορισμένοι ανώνυμα εξαιτίας του ευαίσθητου θέματος.
Οι μηχανικοί πιέστηκαν να υποβάλουν τεχνικά σχέδια σε περίπου διπλάσιο ρυθμό από το κανονικό, σύμφωνα με τους πρώην υπαλλήλους. Αντιμέτωποι με αυστηρές προθεσμίες και αυστηρούς προϋπολογισμούς, οι διευθυντές γρήγορα απέσπασαν εργαζόμενους από άλλα τμήματα όταν κάποιος έφευγε από το τμήμα του Max. Παρ’ όλο που το έργο ήταν πυρετώδες, οι σημερινοί και οι πρώην υπάλληλοι δήλωσαν ότι είχαν τελειώσει αισθανόμενοι σίγουροι για την ασφάλεια του αεροπλάνου.
Η σκιά της ανταγωνίστριας της Boeing ήταν συνεχής. Η Airbus για μερικά χρόνια είχε παραδώσει περισσότερα αεροπλάνα από την Boeing. Και η απώλεια της American θα ήταν συγκλονιστική, αφού θα κόστιζε δισ. δολάρια σε απώλειες πωλήσεων και πιθανόν σε χιλιάδες θέσεις εργασίας.
«Δεν πρόκειτο να καθίσουν παράμερα και να αφήσουν την Airbus να κλέψουν μερίδιο της αγοράς» δήλωσε ο Μάικ Ρένζελμαν (Mike Renzelmann), ένας μηχανικός που συνταξιοδοτήθηκε το 2016 από την πτητική ομάδα της Boeing 737 Max.
Η εταιρεία πάντως δεν είχε φανεί αρχικά το 2010 να ανησυχεί από το νέο αποδοτικό αεροπλάνο A320neo, που ανακοίνωσε η Airbus.
Σε μία συνάντηση τον Ιανουάριο του επόμενου έτους, ο Τζέιμς Αλμπαγκ (James F. Albaugh) εκτελεστικός διευθυντής του τμήματος εμπορικών αεροσκαφών της Boeing, είπε σε υπαλλήλους ότι η Airbus θα υπερέβαινε τον προϋπολογισμό για να φτιάξει ένα αεροσκάφος που στην πραγματικότητα δεν ήθελαν οι εταιρείες, όπως αποκαλύπτεται από μαγνητοφώνηση που ήλεγξε η «ΝΥΤ».
Ωστόσο οι εταιρείες για τις οποίες καυχήθηκε ο κ. Αλμπαγκ πλήρωναν περισσότερα στην Boeing για τα αεροσκάφη ενός διαδρόμου από το αντίστοιχο μοντέλο της Airbus και δεν είδε την ανάγκη να αντεπιτεθεί τότε.
Πηγή: «ΝΥΤ»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου