Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 24 Μαρτίου 2019

Aποδοκιμασίες στον Βαρεμένο μετά την παρέλαση στη Μελβούρνη (βίντεο)


 Δευτέρα, 25η Μαρτίου, 2019



ΜΕΛΒΟΥΡΝΗ. ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ. Αποδέκτης έντονων αποδοκιμασιών έγινε χθες, ο απεσταλμένος της ελληνικής κυβέρνησης, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και Β’ αντιπροέδρου της ελληνικής Βουλής Γιώργος Βαρεμένος, που βρίσκεται στη Μελβούρνη, προκειμένου να παραστεί στις εκδηλώσεις για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου, σύμφωνα με την ιστοσελίδα neoskosmos.
Οταν ο κ Βαρεμένος ξεκίνησε την ομιλία του, μετά την ολοκλήρωση της παρέλασης, ξεκίνησαν και οι αποδοκιμασίες, για τη Συμφωνία των Πρεσπών. Κάποιοι άρχισαν να φωνάζουν «Ελλάς, Ελλάς Μακεδονία», να αποκαλούν τον κ. Βαρεμένο «αλήτη» και την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ «προδότες» και τον γιούχαραν.
Μάλιστα, κάποιος πέταξε και δύο μπουκάλια προς τον κ. Βαρεμένο, χωρίς αυτά να απειλήσουν τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ενώ η ομιλία του ήταν πολύ δύσκολο να ακουστεί, λόγω των συνθημάτων που ακούγονταν έντονα και καθ’ όλη τη διάρκεια της σύντομης ομιλίας του.


Εν τω μεταξύ, μία ημέρα νωρίτερα, το Σάββατο, κάποιοι δεν επέτρεψαν τόσο στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ όσο και στον πρόξενο Δημήτρη Μιχαλόπουλο να παραστούν στην εκδήλωση για τα 60 χρόνια από την ίδρυση της Παμμεσσηνιακής Αδελφότητας Μελβούρνης και Βικτωρίας «Ο Παπαφλέσσας».
Στη δοξολογία που έγινε στον Καθεδρικό Ναό του Aγίου Ευσταθίου, ο Επίσκοπος Μιλητουπόλεως Ιάκωβος, αναφερόμενος εμμέσως στις αντιδράσεις των ομογενών για τη Συμφωνία των Πρεσπών, ζήτησε από τους πολιτικούς να αφουγκράζονται τον λαό και τις ανησυχίες του.
Χθες, μετά τις εις βάρος του αποδοκιμασίες στη Μελβούρνη, ο κ. Βαρεμένος μίλησε τηλεφωνικά σε ραδιοφωνικό σταθμό της Αθήνας και έκανε λόγο για «μια δράκα ανθρώπων που προσπάθησε σε έναν ιερό χώρο να τον λερώσει».
Ο κ. Βαρεμένος στις δηλώσεις του στον ραδιοφωνικό σταθμό «Θέμα 104,6» μίλησε για «φασιστικό σύνθημα» που ακούστηκε σε βάρος του «σαν αυτό που φωνάζουν οι χρυσαυγίτες για τους πολιτικούς». «Υπερασπίστηκα τον πολιτικό κόσμο εκφράζοντας τα αισθήματα ομοψυχίας των ομογενών που μου μεταφέρθηκαν» συμπλήρωσε ο κ. Βαρεμένος.
Υποστήριξε, ακόμα, ότι «δεν διέκοψα την ομιλία μου, μίλησα και την ολοκλήρωσα και έφυγα στη συνέχεια».
Απευθυνόμενος, τέλος, σε όσους διαφωνούν με τη Συμφωνία των Πρεσπών, είπε ότι «η διαφωνία είναι σεβαστή και μπορώ να κάνω διάλογο όπου χρειάζεται».
Υπενθυμίζεται ότι σε συνέντευξή Τύπου το Σάββατο στο Γενικό Προξενείο της Μελβούρνης ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ είχε χαρακτηρίσει τη Συμφωνία των Πρεσπών ως «τη μεγαλύτερη ελληνική διπλωματική επιτυχία από το 1974 έως σήμερα» προσθέτοντας ότι «η Ελλάδα θα είναι πολλαπλά κερδισμένη σε βάθος χρόνου».
Αναφερόμενος σε αυτούς που διαφωνούν με τη Συμφωνία σημείωσε πως δεν αμφισβητεί τον πατριωτισμό κανενός αλλά ούτε και αποδέχεται να αμφισβητείται ο δικός του πατριωτισμός ή της κυβέρνησης. «Σέβομαι την διαφορετική άποψη αλλά όλα αντιμετωπίζονται μέσω του διαλόγου. Εξάλλου, ακραίες φωνές πάντα υπήρχαν και θα υπάρχουν» είπε χαρακτηριστικά.
Πηγή: ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου