Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2019

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2019

  • Αττική: Μπαράζ επιθέσεων τα ξημερώματα σε 13 σούπερ μάρκετ. Συντονισμένη επιχείρηση επίθεσης με μπογιές και καταστροφές σε 13 καταστήματα σούπερ μάρκετ διάφορων περιοχών της Αττικής σημειώθηκε τα ξημερώματα της Πέμπτης. .
  • Ελεύθεροι οι Γιώργος και Φώτης Μπόμπολας μετά τις απολογίες για τον Πήγασο. Στον Φώτη Μπόμπολα και σε δύο στελέχη του Πήγασου επιβλήθηκε απαγόρευση εξόδου από την χώρα. .
  • Εισβολή Ρουβίκωνα σε δικηγορικό γραφείο. Η αναρχική ομάδα «Ρουβίκωνας» έκανε νέα εισβολή, αυτή τη φορά σε δικηγορικό γραφείο στην Αθήνα, το απόγευμα της Τετάρτης. .
  • Τζακ ποτ στη κλήρωση του ΛΟΤΤΟ. Τζακ ποτ σημειώθηκε στην αποψινή κλήρωση του ΛΟΤΤΟ. .
  • Ένοπλη ληστεία σε σούπερ μάρκετ στο Ολυμπιακό Χωριό. Ένοπλη ληστεία σημειώθηκε το βράδυ της Τετάρτης, λίγο πριν τις 21:00 σε σούπερ μάρκετ επί της Λεωφόρου Κύμης, στο Ολυμπιακό Χωριό. .
Κόσμος
  • Περού: Συλλήψεις για τον ομαδικό βιασμό νεαρής που πάσχει από σχιζοφρένεια. Οι αρχές εξακολουθούν να αναζητούν ακόμη δύο άνδρες σε μια υπόθεση που προκαλεί κύμα αγανάκτησης στη χώρα των Άνδεων. .
  • Μυστική συνεργασία αμερικανικών εταιρειών πυρηνικής ενέργειας με Σ.Αραβία. Ο υπουργός Ενέργειας των ΗΠΑ Ρικ Πέρι έχει εγκρίνει μυστικά έξι άδειες προς εταιρείες να διαθέσουν τεχνολογία που συνδέεται με την πυρηνική ενέργεια, συναφείς υπηρεσίες και τεχνική βοήθεια στη Σαουδική Αραβία, αποκαλύπτει έγγραφο το οποίο περιήλθε σε γνώση του πρακτορείου ειδήσεων Ρόιτερςχθες Τετάρτη. .
  • Μαρόκο: Η κυβέρνηση απειλεί να απολύσει χιλιάδες δασκάλους που απεργούν. Οι εκπαιδευτικοί που υποκίνησαν τις απεργιακές κινητοποιήσεις των τελευταίων τεσσάρων εβδομάδων θα απολυθούν, ενώ την ίδια τύχη θα έχουν όσοι τις συνεχίζουν, «εγκαταλείποντας τις θέσεις τους», διεμήνυσε ο υπουργός Παιδείας του Μαρόκου χθες. .
  • Ομολόγησε την ενοχή του για «εγκλήματα μίσους» ο νεοναζί της Σάρλοτσβιλ . Σε βάρος του Τζέιμς Φιλντς, 21 ετών, ασκήθηκε δίωξη από τις ομοσπονδιακές αρχές των ΗΠΑ τον Ιούνιο του 2018 , σχεδόν έναν χρόνο μετά τον θάνατο της 32χρονης Χάιερ και τους τραυματισμούς άλλων 35 διαδηλωτών, αρκετοί εκ των οποίων ήταν σοβαροί. .
  • ΗΠΑ: Πυροβολισμοί στο Σιάτλ με δύο νεκρούς και δύο τραυματίες. Δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι δύο τραυματίστηκαν σοβαρά όταν ένοπλος άνοιξε πυρ εναντίον δύο αυτοκινητιστών κι ενός λεωφορείου σε ώρα μεγάλης κίνησης, το απόγευμα της Τετάρτης, πριν προκαλέσει τροχαίο δυστύχημα καθώς προσπαθούσε να διαφύγει με κλεμμένο αυτοκίνητο, ανακοίνωσε η αστυνομία του Σιάτλ. .
Πολιτική
  • Δημοσκόπηση της ALCO: 6.9 % η διαφορά της ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ. Στο 6,9% είναι η διαφορά Νέας Δημοκρατίας - ΣΥΡΙΖΑ, με την συσπείρωση όμως του κυβερνώντος κόμματος να βρίσκεται σε χαμηλά επίπεδα συγκριτικά με την Ν.Δ .
  • ΝΔ: Τι είναι αυτό που συνδέει τον κ. Τσίπρα με τον κ. Κόκκαλη; (vid). Η επιλογή του Πέτρου Κόκκαλη ως υποψηφίου ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ είναι το τελευταίο σκαλοπάτι της κατρακύλας του ΣΥΡΙΖΑ, αναφέρουν πηγές προσκείμενες στη ΝΔ .
  • Πάσχας:«Ουδέποτε είχα, ούτε έχω οποιαδήποτε ληξιπρόθεσμη οφειλή από δάνειο». «Ουδέποτε είχα, ούτε έχω οποιαδήποτε ληξιπρόθεσμη οφειλή από δάνειο, ή οποιαδήποτε αιτία προς την Εθνική Τράπεζα ή άλλη τράπεζα» δήλωσε πριν από λίγο ο Γεώργιος Πάσχας διευθυντής της Διεύθυνσης Επιθεώρησης Εποπτευόμενων Εταιρειών της Τράπεζας της Ελλάδος. .
  • Επίθεση Πολάκη σε Στουρνάρα για στέλεχος της ΤτΕ. «Δεν ντρέπεται ο κ. Στουρνάρας να είναι Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος; Ευαισθησία δείχνει μόνο απέναντι σε αντιπάλους του;» δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας. .
  • Υποψήφια στις ευρωεκλογές η Μαρία Σπυράκη. Με απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη νέα εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ ορίζεται η Σοφία Ζαχαράκη, ενώ η τυπική τελετή παράδοσης-παραλαβής θα γίνει την Παρασκευή .
Οικονομία
  • Ελιγμός Δραγασάκη: Ανοιχτός στην τροπολογία ΝΔ για συνεπείς δανειολήπτες. «Συνηγορώ και ενθαρρύνω τους εκπροσώπους ΝΔ να ετοιμάσουν τροπολογία. είμαστε εδώ και θα το δούμε» δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης. .
  • Προς απόσυρση η ρύθμιση για συμβάσεις δημοσίου με παναμέζικες offshore. Προαναγγελία απόσυρσης της επίμαχης παραγράφου από τον Στέργιο Πιτσιόρλα μετά τις αιχμές ΝΔ και ΔΗΣΥ ότι είναι «φωτογραφική» και στοχεύει σε εξυπηρέτηση συγκεκριμένων επιχειρηματικών συμφερόντων. .
  • ΕΦΚΑ: Τι ισχύει για όσους αμείβονται με παραστατικά παρεχόμενων υπηρεσιών. Σε διευκρινίσεις σχετικά με θέματα ασφάλισης των αμειβόμενων με παραστατικά παρεχόμενων υπηρεσιών (τίτλο κτήσης-πρώην απόδειξη επαγγελματικής δαπάνης) προχώρησε ο Ενιαίος Φορέας Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ). .
  • Νέο ωράριο στις τράπεζες από την 1η Μαΐου. Από την 1η Μαΐου νέο ωράριο συναλλαγών στις τράπεζες, από 08:00-14:00, Δευτέρα έως Παρασκευή. .
  • Δραγασάκης: Συμβιβασμός στην 1η κατοικία- Θέλει παράλληλο τραπεζικό σύστημα. Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομίας μίλησε για χρυσή τομή ανάμεσα σε τρεις αρχές: κοινωνικές ανάγκες – δημοσιονομικές δυνατότητες - κατάσταση των τραπεζών. .
Αθλητισμός
  • Βέτο Βασιλειάδη στην πρόταση Σούπερ Λιγκ για διατήρηση των 16 ομάδων. Η Λίγκα πρότεινε μετάθεση κατά έναν χρόνο της μείωσης των ομάδων σε 14, όμως ο υφυπουργός Αθλητισμού απάντησε ενοχλημένος πως δεν προτίθεται να παίξει «την κολοκυθιά». .
  • Ο Παυλόπουλος υποδέχθηκε τους πρωταθλητές Ευρώπης του 2004. «Ως Λαός και ως Έθνος πρέπει να μάθουμε ν’ αξιοποιούμε ακόμη και τις αρετές των ελαττωμάτων μας και όχι να εγκλωβιζόμαστε στα ελαττώματα των αρετών μας»: το μήνυμα αυτό έστειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, υποδεχόμενος το μεσημέρι στο Προεδρικό Μέγαρο, τους πρωταθλητές Ευρώπης, την εθνική ομάδα ποδοσφαίρου του 2004 .
  • Βοσνία: Η πανηγυρική selfie των Ελλήνων διεθνών στη Ζένιτσα. Δείτε τη φωτογραφία που ανέβασε ο Δημήτρης Σιόβας μετά την ισοπαλία της Εθνικής Ελλάδας κόντρα στη Βοσνία. .
  • Τένις: Ηττήθηκε ο Κύργιος αλλά πέτυχε επικό πόντο (video). Ο Νικ Κύργιος αποκλείστηκε στον τέταρτο γύρο του Miami Masters, χαρίζοντας στο οινό όμως μια φάση επική, με χτύπημα κάτω από τα πόδια. .
  • EURO 2020: «Σβηστά» η Ισπανία. Τρομερό ματς από Νορβηγία και Σουηδία. Με πρωταγωνιστή τον «έφηβο» 36άρη, Φάμπιο Κουαλιαρέλα (δύο γκολ και μια ασίστ), η Ιταλία συνέτριψε 6-0 το Λιχτενστάιν και έκανε το «δύο στα δύο» στον 10ο προκριματικό όμιλο του EURO 2020

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου