Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2019

Σχεδόν όλα έτοιμα για την παρέλαση της Ομογένειας στη Βοστώνη στις 7 Απριλίου

Του Θεοδώρου Καλμούκου


Από την τελευταία πανομογενειακή συνεδρίαση της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων για την παρέλαση στο Μαλιώτειο Πολιτιστικό Κέντρο. Φωτογραφία Εθνικός Κήρυκας-Θεόδωρος Καλμούκος
ΒΟΣΤΩΝΗ. Σχεδόν έχουν ολοκληρωθεί οι προετοιμασίες της παρέλασης στη Βοστώνη, για την επέτειο της Επανάστασης του 1821 που οδήγησε την Ελλάδα στην Ανεξαρτησία της από τους Τούρκους. Η παρέλαση θα λάβει χώρα την Κυριακή 7 Απριλίου, στη 1 μ.μ..
Οπως προέκυψε από την τελευταία πανομογενειακή συνάθροιση, το βράδυ της Τετάρτης 27 Μαρτίου στο Μαλιώτειο Πολιτιστικό Κέντρο, αναμένεται να παρελάσουν μέχρι στιγμής πενήντα τμήματα, και επί πλέον η Εκπαιδευτική Ενωση «Παιδεία», η AHEPA, οι ελληνικοί σύλλογοι των ελληνικών φοιτητικών συλλόγων των πανεπιστημίων της Βοστώνης ενώ ο αριθμός των τμημάτων αναμένεται να αυξηθεί εντός των επόμενων ημερών όσο πλησιάζομε προς την παρέλαση.
Εγινε η καθιερωμένη κλήρωση με την οποία ορίζεται η σειρά που θα παρελάσουν τα τμήματα των συλλόγων και κοινοτήτων, ενώ συγκεντρώθηκε επί τόπου το ποσό των πεντέμισι χιλιάδων δολαρίων από χορηγίες για την ενίσχυση της παρέλασης.
Στη συνεδρίαση παρευρέθηκε και ο διάσημος καλλιτέχνης μουσικός και τραγουδιστής από την Κρήτη, Βασίλης Σκουλάς.
Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Νέας Αγγλίας Βασίλης Καυκάς (μέσον) πληροφορηθεί την πανομογενειακή συνεδρίαση για την παρέλαση. Απο αριστερά διακρίνονται: Βασίλης Βασιλειάδης Β αντιπρόεδρος, Ολγα Φώτου γραμματέας, Μαρία Κουκούτση πρόξενος και Τάκης Λαμπρόπουλος ταμίας. Φωτογραφία Εθνικός Κήρυκας-Θεόδωρος Καλμούκος.
Παρευρέθηκαν σαράντα και πλέον αντιπρόσωποι συλλόγων σωματείων. Το Γενικό Προξενείο αντιπροσωπεύθηκε από την πρόξενο Μαρία Κουκούτση. Ουδείς ιερεύς εμφανίσθηκε για μία ακόμα φορά από τη Μητρόπολη Βοστώνης με το δικαιολογητικό ότι την Τετάρτη που έγινε η πανομογενειακή συνάθροιση τελούν Προηγιασμένη Λειτουργία.
Η πανομογενειακή είχε ορισθεί στις 7:30 η ώρα το βράδυ. Ουδείς επίσης παρευρέθηκε από το Ελληνικό Κολέγιο και τη Θεολογική Σχολή, παρά το γεγονός ότι το Μαλιώτειο Κέντρο στο οποίο έγινε η πανομογενειακή βρίσκεται εντός του περιβόλου της Σχολής. Οι ομογενείς που συμμετείχαν στην πανομογενειακή έκαναν μόνοι τους την εναρκτήρια προσευχή της συνεδρίασης.
Μέχρι το βράδυ της Τετάρτης είχαν δηλώσει συμμετοχή 22 εκκλησιαστικές κοινότητες από τις 63 που υπάρχουν συνολικά στη Νέα Αγγλία και 8 σύλλογοι από τους 13 που υπάρχουν σήμερα και συγκροτούν την Ομοσπονδία έχοντες τακτοποιήσει τις οικονομικές τους υποχρεώσεις έναντι της Ομοσπονδίας. Η ετήσια συνδρομή συμμετοχής έκαστου συλλόγου στην Ομοσπονδία ανέρχεται στα 200 δολάρια.
Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Βασίλης Καυκάς τόνισε πως όλοι είναι ευπρόσδεκτοι και προσκεκλημένοι στις εκδηλώσεις και στην παρέλαση χωρίς βέβαια ουδεμία χρέωση εισόδου, εκτός από το επίσημο δείπνο το Σάββατο το βράδυ στο κοινοτικό κέντρο του Καθεδρικού Ναού στο Μπρούκλαϊν στο οποίο η τιμή του εισιτηρίου έχει ορισθεί στα 100 δολάρια κατ’ άτομο.
Ο ιατρός Σεραφείμ Παπαγιάννης πρώην πρόεδρος της Παμμακεδονικής τραβά τον λαχνό για την σειρά της παρέλασης. Διακρίνονται δίπλα του ο Δημήτρης Ματθαίος, η Ειρήνη Λαμψία και πίσω ο Δημήτρης Σκάλκος.
Φωτογραφία Εθνικός Κήρυκας-Θεόδωρος Καλμούκος
Εξι φιλαρμονικές θα παιανίζουν τον βηματισμό των παρελαυνόντων ενώ η φιλαρμονική από το Λόουελ θα παιανίζει το άσμα «Μακεδονία ξακουστή του Αλεξάνδρου η Χώρα». Μάλιστα, υπάρχει το ενδεχόμενο και μία δεύτερη φιλαρμονική να παιανίζει επίσης το ίδιο άσμα.
Τη συνεδρίαση διηύθυνε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Βασίλης Καυκάς και αναφορές έδωσαν οι υπεύθυνοι των επί μέρους τομέων. Ο κ. Καυκάς, ανάμεσα στα άλλα, ανέφερε ότι «προσπαθούμε να είμαστε όσο πιο οργανωμένοι μπορούμε», ευχαρίστησε όλους για τη συμμετοχή και συνεργασία τους. Ευχαρίστησε την πρόξενο Μαρία Κουκούτση για την παρουσία της πάντοτε στις πανομογενειακές, ενώ τόνισε την ανάγκη να υπάρξει μεγάλη προσέλευση στη γιορτή στο κυβερνείο της Μασαχουσέτης, την Παρασκευή 29 Μαρτίου στις 12 η ώρα το μεσημέρι.
Ανέφερε επίσης πως τελετάρχης στην παρέλαση θα είναι ο Ευρωπαίος Επίτροπος Μεταναστευτικής Πολιτικής Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο οποίος θα παρευρεθεί στο δείπνο το Σάββατο το βράδυ 6 Απριλίου και στη Δοξολογία την Κυριακή το πρωί 7 Απριλίου στον Καθεδρικό Ναό Βοστώνης.
Στην παρέλαση θα παρευρεθούν η υποκυβερνήτης της Μασαχουσέτης Κάριν Πολίτο (Karyn Polito), ο δήμαρχος της Βοστώνης Μάρτιν Γουόλς (Martin J. Walsh) πολλά μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, ο ομογενής δήμαρχος του Λόουελ Βασίλης Σαμαράς και πολλοί πολιτειακοί γερουσιαστές και βουλευτές.
Από την κλήρωση της σειράς παρελάσεως. Από αριστερά διακρίνεται ο Θεόφιλος Καμπερίδης ο ιδρυτής και πρώτος πρόεδρος της Ομοσπονδίας, η Ελένη Βιδάλη τραβά τον λαχνό και η κόρη της Κυριακούλα Πατσαούρα.
Φωτογραφία Εθνικός Κήρυκας-Θεόδωρος Καλμούκος
Ο υπεύθυνος του δείπνου Κώστας Τραβαγιάκης είπε ότι προχωρούν οι προετοιμασίες. Θα δοθούν δύο βραβεία, το ένα στην Ελληνική Εκπαιδευτική Εταιρεία «Παιδεία» την οποία ίδρυσε ο Ηλίας Τομάζος και το δεύτερο μεταθανατίως στον Κωνσταντίνο Κατσίφα από τη Βόρειο Ηπειρο τον οποίον σκότωσε εν ψυχρώ η αλβανική αστυνομία ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου.
Ανακοινώθηκε ότι θα παρευρεθεί η αδελφή του αείμνηστου Κωνσταντίνου Κατσίφα για να παραλάβει το βραβείο. Το πρόγραμμα του δείπνου θα παρουσιάσει η καθηγήτρια της ελληνικής γλώσσας Κέλλυ Πολυχρονίου από το Πανεπιστήμιο της Βοστώνης (Boston University).
Ο ταμίας Τάκης Λαμπρόπουλος είπε ότι «τα έξοδα της παρέλασης ανέρχονται σε πάνω από 50.000 χιλ. δολάρια» και τόνισε ότι «χρειάζεται η βοήθεια και συνδρομή όλων».
Ο Θέμης Βούλγαρης είπε ότι «η προετοιμασία των αρμάτων προχωρεί». Η Κυριακή Πατσαούρα, επικεφαλής των συντονιστών της παρέλασης, ανέφερε ότι θα πρέπει όλα τα άρματα να φθάσουν εγκαίρως διότι στις 12 η ώρα θα κλείσουν οι δρόμοι.
Η Μαίρη Δεληχάτσιου ανακοίνωσε ότι στη διάρκεια του δείπνου θα δοθούν έξι υποτροφίες σε παιδιά της Ομογένειας από 1.000 δολάρια έκαστη. Συγκεκριμένα, τις υποτροφίες δίνουν η οικογένεια του αείμνηστου Ιωάννη Ράμμου προέδρου της Ομοσπονδίας, η οικογένεια του αειμνήστου ιατρού Κωνσταντίνου Χιονίδη, ο «Εθνικός Κήρυκας», ο Σύλλογος Αρκάδων, ο Χάρης Κατής και η Ομοσπονδία.
Ο Κώστας Μαμάκος είπε ότι «έχουμε καινούργιο φυτώριο ευζώνων» νέα μέλη στο τμήμα ευζώνων το οποίο έχει φτάσει στα 20 παιδιά, ενώ στις 14 Απριλίου θα παρελάσουν στο Ντιτρόιτ.
Η συνεδρίαση ολοκληρώθηκε με λόγια συναισθηματικά και φιλόφρονα του ιδρυτή της Ομοσπονδίας Θεόφιλου Καμπερίδη, πρώην βουλευτή επί πρωθυπουργίας Γεωργίου Παπανδρέου, του επονομασθέντος και Γέρου της Δημοκρατίας, και αργότερα δημάρχου Κατερίνης.
Πηγή: ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου