Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 24 Μαρτίου 2019

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Κυριακή, 24 Μαρτίου, 2019


  • Σε εξέλιξη η εναρμόνιση των σχολικών βιβλίων στη συμφωνία των Πρεσπών. To κοινό ανακοινωθέν που συντάχθηκε μετά τη Δεύτερη Συνάντηση της Μεικτής Διεπιστημονικής Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων για ιστορικά, αρχαιολογικά και εκπαιδευτικά ζητήματα που συστάθηκε βάσει της Συμφωνίας των Πρεσπών .
  • Ξηρόκαμπος Ολυμπίας: Σοβαρός τραυματισμός άνδρα μετά από έκρηξη. Ο 47χρονος διακομίσθηκε στο Νοσοκομείο του Πύργου .
  • Και δεύτερος υπουργός του Μαδούρο στην Αθήνα – Επαφές Μαξίμου με Γκουαϊδό . Σύμφωνα με αξιόπιστη πηγή από τη Βενεζουέλα που μίλησε στον ΣΚΑΪ, ο δεύτερος υπουργός επέβαινε σε ένα από τα αεροσκάφη που έφθασαν στην Ελλάδα. Στις 2 Μαρτίου είχε φθάσει στη χώρα μας ο υπουργός Εξωτερικών της βενεζουελάνικης κυβέρνησης Χόρχε Αρεάσα. .
  • Κρήτη: Οι κατοίκοι έκαναν οι... ίδιοι δρόμο για να διασχίζουν τον Κερίτη!. Ομάδα ατόμων συγκεντρώθηκε το βράδυ της Παρασκευής στο σημείο και ξεκίνησαν οι εργασίες για την δημιουργία δρόμου που θα ενώνει τις όχθες του ποταμού. .
  • Έσβησαν φωτιά από πολυκατοικία στα Γρεβενά - Απεγκλώβισαν ηλικιωμένη (vids). Την πυρκαγιά, που σύμφωνα με πληροφορίες ξεκίνησε από τη σοφίτα, κατάφεραν να περιορίσουν οι άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας .
Κόσμος
  • Σκηνικό ταινίας καταστροφής στο ακυβέρνητο κρουαζιερόπλοιο (video - φωτό) . Σε εξέλιξη η επιχείρηση εκκκένωσης του κρουαζιερόπλοιου Viking Sky - Οκτώ εκ των ανθρώπων που εγκατέλειψαν το πλοίο έχουν τραυματιστεί ελαφρά. .
  • Ισχυρή σεισμική δόνηση στην Κολομβία . Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, o σεισμός εκδηλώθηκε 51,5 χλμ. βορειοδυτικά της πόλης Τούλα .
  • Γαλλία: Νέες συγκρούσεις ξέσπασαν στις διαδηλώσεις των κίτρινων γιλέκων. Συγκρούσεις ξέσπασαν στις διαδηλώσεις των "κίτρινων γιλέκων" στο 19ο Σαββατοκύριακο κινητοποιήσεων .
  • Λευκωσία: Σύλληψη υπόπτου για τρομοκρατία στην Κύπρο . Ο συλληφθείς είναι πρόσωπο κουρδικής καταγωγής με τουρκική υπηκοότητα, ενώ του είχε αναγνωρισθεί στο παρελθόν ιδιότητα πολιτικού πρόσφυγα .
  • Τραμπ: Αποτυχημένο το ISIS, όποιοι ενταχθούν στις τάξεις του θα πεθάνουν. "Είμαι ευτυχής που ανακοινώνω πως μαζί με τους εταίρους μας στον διεθνή συνασπισμό (...), μεταξύ αυτών τις δυνάμεις ασφαλείας του Ιράκ και τις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (FDS), οι ΗΠΑ απελευθέρωσαν όλα τα εδάφη που ήλεγχε το Ισλαμικό Κράτος στη Συρία και το Ιράκ" .
Πολιτική
  • Μιχελογιαννάκης VS Τσιρώνη: Λάθος και επικίνδυνη δήλωση για το Καστελόριζο . Ο κ. Μιχελογιαννάκης επισημαίνει ότι η Τουρκία από το 2011 προσπαθεί να διαχωρίσει την ανατολική Μεσόγειο από το Αιγαίο. .
  • Παυλόπουλoς σε Άγκυρα: Έχουμε τα μέσα να διασφαλίσουμε την εθνική κυριαρχία. «Ουδέποτε πρόκειται ν' αποδεχθούμε οιαδήποτε πρόκληση, η οποία προσβάλλει την Ελλάδα και τους Έλληνες, παραχαράσσει βάναυσα την Ιστορία και παραβιάζει το Διεθνές και το Ευρωπαϊκό Δίκαιο» διεμήνυσε από την Καλαμάτα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας .
  • ΝΔ: Απαντήστε για τις προσγειώσεις αεροσκαφών της Βενεζουέλας στην Ελλάδα. «Ποιους ακριβώς σκοπούς εξυπηρετούν τα πάρε - δώσε της κυβέρνησης Τσίπρα με το τυραννικό καθεστώς του κ. Μαδούρο;» .
  • Δημοσκόπηση: Προβάδισμα 9,2% της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές. Όσον αφορά την εκτίμηση ψήφου για τις βουλευτικές εκλογές, η "ψαλίδα" υπέρ της ΝΔ διευρύνεται στο 10,8%. .
  • Μητσοτάκης: Το ζητούμενο είναι να αποσυρθεί ο Τσίπρας όχι μόνο η Λοϊζου. Ο κ Μητσοτάκης διερωτήθηκε αν ο κύριος Τσίπρας τα γνώριζε όλα αυτά για την Μυρσίνη Λοϊζου και επέλεξε να τα αγνοήσει ή αν δήθεν δεν γνώριζε και αναγκάστηκε να την αποσύρει κάτω από την πίεση της ΝΔ αλλά και της κοινής γνώμης. H αντίδραση του Μαξίμου. Η ανταπάντηση της ΝΔ. .
Οικονομία
  • Η Ιταλία στο Νέο Δρόμο του Μεταξιού. Η Ιταλία είναι η πρώτη από τις χώρες των G7 που υπέγραψε μνημόνιο συνεργασίας με την Κίνα. Η Ρώμη δεσμεύεται να συμμετάσχει στη δημιουργία του Νέου Δρόμου του Μεταξιού με αντάλλαγμα επενδύσεις στην υποδομή. .
  • Σχοινάς για Brexit: Η ΕΕ ελπίζει για το καλύτερο αλλά είναι προετοιμασμένη. Έπειτα από μια εποικοδομητική σύνοδο κορυφής και πέρα από τα τεχνικά ζητήματα, «έχουμε τώρα μια συμφωνία που ξεκαθαρίζει τον ορίζοντα και επιτρέπει στο βρετανικό κοινοβούλιο να αποφασίσει για το επόμενο βήμα», υπογραμμίζει ο κ. Σχοινάς. .
  • Αυξήσεις τιμών έως και 55% στις κατοικίες το 2018. Οι τιμές κατά μέσο όρο στο σύνολο της χώρας αυξήθηκαν κατά 7,3%. Στο Κουκάκι η αύξηση έφτασε ακόμα και το 55%. .
  • Βενεζουέλα: Κυρώσεις στην τράπεζα Bandes και τις θυγατρικές της από ΗΠΑ. «Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Μαδούρο και όσοι τον στηρίζουν διαστρέβλωσαν τον αρχικό σκοπό της τράπεζας στο πλαίσιο της απέλπιδας προσπάθειάς τους να κρατηθούν στην εξουσία» ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Στίβεν Μνούτσιν. .
  • Σόιμπλε: Έφτασα στα πρόθυρα παραίτησης λόγω της Ελλάδας. Ο πρώην ΥΠΟΙΚ της Γερμανίας επανέλαβε πως η χώρα μας δεν έπρεπε να είχε γίνει δεκτή στους κόλπους του ευρώ, κι ότι έπρεπε να είχε πάρει τάιμ-άουτ 10 ετών όταν άρχισε η κρίση. .
Αθλητισμός
  • Με Φορτούνη και Δώνη η Εθνική νίκησε το Λιχτενστάιν. Με δύο υπέροχα σε δημιουργία και εκτέλεση γκολ από τους Φορτούνη και Δώνη, η Εθνική μας ομάδα νίκησε 2-0 το Λιχτενστάιν στο Βαντούζ και μπήκε με το δεξί στα προκριματικά του EURO 2020. .
  • Ο ΠΑΟΚ κέρδισε με 58-62 για δεύτερη διαδοχική χρονιά τον Άρη. Ο ΠΑΟΚ είναι το... αφεντικό της Θεσσαλονίκης, καθώς μετά την Πυλαία νίκησε (62-58) τον Άρη και στο «Nick Galis Hall», κάνοντας βήμα τετράδας, ενώ από την άλλη οι «κίτρινοι» έμειναν εκτός οκτάδας! .
  • «Ασημένια» στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα η Άννα Κορακάκη. Μία ακόμη τεράστια επιτυχία για την ελληνική σκοποβολή .
  • Επίσημα -6 στον Ολυμπιακό για την… αποχή από το ντέρμπι της Α1. Ο αθλητικός δικαστής του ΕΣΑΚΕ επέβαλε τις προβλεπόμενες ποινές στον Ολυμπιακό. .
  • Δεκτή η ένσταση, συνεχίζεται το ντέρμπι - Οι ποινές που επιβλήθηκαν σε ΠΑΟ. Τη συνέχιση του ντέρμπι από το σημείο που διακόπηκε αποφάσισε η Πειθαρχική Επιτροπή της Super League. Αφαίρεση τριών βαθμών και δύο αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου