Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 27 Μαρτίου 2019

Εορτασμός της Ελληνικής Ανεξαρτησίας στο Λόουελ της Μασαχουσέτης

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2019


Από την εκκίνηση της πομπής από τον ιστορικό ναό της Αγίας Τριάδος Λόουελ με προορισμό το δημαρχείο. Στην πρώτη γραμμή διακρίνεται το ζεύγος Δημήτρη και Δέποινας Ματθαίου με τον εγγονό τους Δημήτρη ντυμένο τσολιά. Φωτογραφία Ευγενική παραχώρηση από Δημήτρη Ματθαίο.

Του Θεοδώρου Καλμούκου
ΒΟΣΤΩΝΗ.- Η πόλη του Λόουελ Μασαχουσέτης γιόρτασε για 109η φορά φέτος τη μεγάλη διπλή γιορτή του Ευαγγελισμού της Παναγίας και την επέτειο της Επανάστασης του 1821 η οποία απελευθέρωσε την Ελλάδα από τους Τούρκους. Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν με Δοξολογία που αναπέμφθηκε στον Ιερό ναό της Αγίας Τριάδος. Συμμετείχαν οι ιερείς, Νικόλαος Πελεκούδας ιερατικός προϊστάμενος της κοινότητας της Αγίας Τριάδος, Αθανάσιος Τσινίνης της κοινότητας Μεταμόρφωσης, Παναγιώτης Ρίζος της κοινότητας Αγίου Γεωργίου, ο Αρχιμανδρίτης Λεωνίδας Φάρης της Αντιοχειανής Ορθόδοξης κοινότητας του Αγίου Γεωργίου του Λόουελ και ο συνταξιούχος ιερεύς π. Αναστάσιος Κουλουράς.
Οι μαθητές και οι μαθήτριες του Ημερήσιου Ελληνικού Σχολείου της κοινότητας Αγίας Τριάδος εν πομπή προς το δημαρχείο. Διακρίνεται ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Νέας Αγγλίας Βασίλης Καυκάς.
Φωτογραφία Ευγενική παραχώρηση από Δημήτρη Ματθαίο.
Παρέστησαν  ο γενικός πρόξενος της Ελλάδος στη Βοστώνη, Στράτος Ευθυμίου, ο ομογενής δήμαρχος του Λόουελ Βασίλειος Σαμαράς, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνοαμερικανών Σωματείων Νέας Αγγλίας Βασίλης Καυκάς, ο εκ Λόουελ πολιτειακός γερουσιαστής της Μασαχουσέτης Εντουαρντ Κένεντι και η δημοτική σύμβουλος και πρώην δήμαρχος Ρίτα Μέρσιερ. Επίσης συμμετείχαν μαθητές και μαθήτριες του Ελληνικού Ημερήσιου Σχολείου της κοινότητας της Αγίας Τριάδος ντυμένοι  με τις εθνικές ελληνικές τους ενδυμασίες.
Μετά το πέρας της Λειτουργίας και της Δοξολογίας σχηματίσθηκε πομπή από τον ναό της Αγίας Τριάδος με επικεφαλής πάντοτε τους μαθητές του Ελληνικού Σχολείου με πορεία προς το Δημαρχείο. Καθ’ οδόν έγιναν δύο στάσεις στα μνημεία των πρώτων Ελλήνων μεταναστών και των πεσόντων αγωνιστών στους πολέμους, όπου έγινε κατάθεση στεφάνων και επιμνημόσυνη δέηση για την ανάπαυση των ψυχών τους.
Η πομπή κατέληξε στο Δημαρχείο του Λόουελ, στα προπύλαια του οποίου έγινε η καθιερωμένη γιορτή η οποία συμπεριλάμβανε ομιλίες, μηνύματα, χαιρετισμούς, επίσημες διακηρύξεις και την έπαρση της ελληνικής σημαίας στον επίσημο ιστό του Δημαρχείου.

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Βασίλης Καυκάς και ο γενικός πρόξενος Στράτος Ευθυμίου παραλαμβάνουν την διακήρυξη για την Ανεξαρτησία της Ελλάδος. Διακρίνονται η δασκάλα της ελληνικής γλώσσας Ειρήνη Γραψία, η δημοτική σύμβουλος και πρώην δήμαρχος Ρίτα Μέρσιερ, ο πρόεδρος του κοινοτικού συμβουλίου της Αγίας Τριάδος και μαθητές.
Φωτογραφία Ευγενική παραχώρηση από Δημήτρη Ματθαίο.
Ο δήμαρχος του Λόουελ κ. Βασίλειος Σαμαράς εξέδωσε διακήρυξη για την 25η Μαρτίου και έπλεξε το εγκώμιο του Ελληνισμού.
Την εκδήλωση στα προπύλαια του δημαρχείου του Λόουελ παρουσίασε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Βασίλης Καυκάς, ενώ χαιρετισμούς και μηνύματα απηύθυναν ο δήμαρχος Βασίλης Σαμαράς, ο γενικός πρόξενος Στράτος Ευθυμίου, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Βασίλης Καυκάς, ο οποίος προσκάλεσε όλους να συμμετάσχουν στην παρέλαση του Ελληνισμού της Νέας Αγγλίας, η οποία θα γίνει στη Βοστώνη την Κυριακή 7 Απριλίου. Μαθητές του Ελληνικού Σχολείου απάγγειλαν επίκαιρα ποιήματα.
Πηγή: ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου