Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 22 Μαρτίου 2019

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2019


  • Απόπειρα αρπαγής βρέφους και ληστείας κατήγγειλαν στην Αστυνομία, μια 46χρονη και μια 32χρονη, συγγενείς, σύμφωνα με πληροφορίες, του υποψηφίου δημάρχου Θεσσαλονίκης, Νίκου Ταχιάου. .
  • Κρήτη: 10 μήνες φυλακή στον πατέρα που κλείδωσε το παιδί του στην τουαλέτα. Δέκα μήνες φυλάκισης με τριετή αναστολή, επιβλήθηκαν από το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου, στον πατέρα ενός 8χρονου αγοριού που εντοπίστηκε πριν λίγες ημέρες κλειδωμένο στην τουαλέτα του σπιτιού που διαμένει η οικογένεια, στο Ηράκλειο, ενώ ήταν μόνο του. .
  • Πυρπολητής: Άσκηση ανακατάληψης νήσου στο Ανατολικό Αιγαίο . Ενεργοποίηση της Δύναμης Δέλτα για την ανακατάληψη μιας κατειλημμένης νήσου στο Ανατολικό Αιγαίο προέβλεπε το σενάριο της άσκησης ετοιμότητας ΠΥΡΠΟΛΗΤΗΣ που διεξήχθη στην ευρύτερη περιοχή του Σαρωνικού κόλπου και του Μυρτώου πελάγους. .
  • Βαριές ευθύνες σε Δούρου για την πλημμύρα της Μάνδρας. «Δεν είχε γίνει κανένα αντιπλημμυρικό έργο» λέει το εισαγγελικό πόρισμα. Κόλαφος το πόρισμα για τις ευθύνες Περιφέρειας και Δήμων. Τα μπαζωμένα ρέματα και τα αυθαίρετα μεγιστοποίησαν την καταστροφή. Ολόκληρο το πόρισμα της Εισαγγελέως Σωτηρίας Παπαγεωργακοπούλου. .
Κόσμος
  • Παράταση μέχρι τις 22 Μαΐου για το Brexit. Την παράταση του Brexit μέχρι τις 22 Μαΐου 2019 συμφώνησαν οι Ευρωπαίοι ηγέτες, σύμφωνα με τα συμπεράσματα που υιοθετήθηκαν από τη Σύνοδο Κορυφής. 
  • Βρετανία : Στα 2,2 εκατομμύρια οι υπογραφές κατά του Brexit. Αίτηση που καλεί τη βρετανική κυβέρνηση να προχωρήσει στην ανάκληση της διαδικασίας βάσει του Αρθρου 50 της Συνθήκης της Λισαβόνας, δηλαδή να ακυρώσει την αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ενωση, έχει συγκεντρώσει 2,2 εκατομμύρια υπογραφές, μετέδωσε το βρετανικό πρακτορείο ειδήσεων Press Association σήμερα Παρασκευή. .
  • Βενεζουέλα: Συνελήφθη ο επιτελάρχης του Γκουαϊδό . Ο υπουργός Εσωτερικών της Βενεζουέλας δήλωσε σήμερα ότι οι αρχές συνέλαβαν τον Ρομπέρτο Μαρέρο, τον επιτελάρχη του ηγέτη της αντιπολίτευσης Χουάν Γκουαϊδό για ανάμιξή του σε έναν υποτιθέμενο «πυρήνα τρομοκρατών» που σχεδίαζε επιθέσεις ενάντια σε υψηλά ιστάμενες πολιτικές προσωπικότητες. .
  • Παράταση μέχρι τις 22 Μαΐου για το Brexit. Την παράταση του Brexit μέχρι τις 22 Μαΐου 2019 συμφώνησαν οι Ευρωπαίοι ηγέτες, σύμφωνα με τα συμπεράσματα που υιοθετήθηκαν από τη Σύνοδο Κορυφής. .
  • Στους 100 οι νεκροί από βύθιση πλοίου στο Ιράκ. Σε σχεδόν 100 ανέρχεται ο αριθμός των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους την Πέμπτη από τη βύθιση ενός πορθμείου στον ποταμό Τίγρη στη Μοσούλη, στο βόρειο Ιράκ, όπου πολλές οικογένειες γιόρταζαν το Νεβρόζ (σ.σ. ημέρα της εαρινής ισημερίας). .
  • Μεγάλη αύξηση των ρατσιστικών περιστατικών στην Αυστρία. Την ιδιαίτερα μεγάλη αύξηση των καταγγελθέντων ρατσιστικών περιστατικών στην Αυστρία, μέσα στην περασμένη χρονιά, σε σχέση με το 2017, διαπιστώνει η «Έκθεση 2018» της οργάνωσης «Θάρρος Γνώμης και Αντιρατσιστικό Έργο» (ΖARA), που παρουσιάστηκε σήμερα στη Βιέννη με την ευκαιρία της Διεθνούς Ημέρας κατά του Ρατσισμού. .
Πολιτική
  • Διορία για Brexit μέχρι 22 Μαΐου πρότεινε ο Τσίπρας. Την πρόταση να δοθεί παράταση μέχρι τις 22 Μαΐου στο Ηνωμένο Βασίλειο, διατύπωσε, σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας για το Brexit και τόνισε πως αν δεν ψηφιστεί η Συμφωνία στο Λονδίνο, τότε υπάρχουν δύο δρόμοι, είτε η αποχώρηση χωρίς Συμφωνία είτε η συμμετοχή του Ηνωμένου Βασιλείου στις ευρωεκλογές της 26ης Μαΐου. .
  • Βολές Γεννηματά σε Τσίπρα: «Ο λύκος δεν θα γίνει ποτέ σκυλί συντροφιάς» . Τα «πυρά» της στον Έλληνα πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα έστρεψε η επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ, Φώφη Γεννηματά στην συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος (PES). .
  • Τσίπρας: Καταστροφική η εκλογή Βέμπερ στην προεδρία της Κομισιόν. Όλες οι προοδευτικές δυνάμεις έχουν ευθύνη και υποχρέωση να αποτρέψουν την εκλογή του Μάνφρεντ Βέμπερ στη θέση του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, είπε ο πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια της παρέμβασης του στην προπαρασκευαστική Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος (PES). .
  • Πυρά ΠΡΑΤΤΩ σε ΣΥΡΙΖΑ για παραιτήσεις στελεχών-Απάντηση Κατρούγκαλου. «Τους συμμάχους και συνεργαζόμενους πρέπει κανείς να τους σέβεται και να μην αντιμετωπίζει το φιλικά διαφορετικό ως εχθρικό» αναφέρει η ανακοίνωση του ΠΡΑΤΤΩ. .
  • Μητσοτάκης: «Στις ευρωεκλογές ψηφίζουμε και για μια ισχυρή Ελλάδα». Μήνυμα για τις ευρωεκλογές έστειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από τις Βρυξέλλες, εκφράζοντας τη βεβαιότητα ότι «οι πολίτες θα αφήσουν πίσω τους το ψέμα και τον λαϊκισμό» .
Οικονομία
  • Τηλεδιάσκεψη με τους θεσμούς για να γεφυρωθεί το χάσμα στην α' κατοικία. Σε εξέλιξη αυτή την ώρα νέα τηλεδιάσκεψη των θεσμών με το οικονομικό επιτελείο, σε μια ακόμα προσπάθεια να γεφυρωθούν οι διαφορές για το νέο πλαίσιο για την πρώτη κατοικία. .
  • ΔΝΤ: Σε συνεννόηση με πιστωτές η ενδεχόμενη πρόωρη αποπληρωμή των δανείων. Ο κ. Ράις σημείωσε ότι η Ελλάδα βρίσκεται «σε πολύ καλύτερη πορεία» όσον αφορά τη βιωσιμότητα της οικονομίας και την ανάπτυξη, διευκρινίζοντας ότι αυτό το αποτέλεσμα οφείλεται στις μεταρρυθμίσεις που έχουν εφαρμοστεί μέχρι τώρα .
  • ΕΚΤ: Η Ελλάδα μείωσε τα κόκκινα δάνεια αλλά παραμένει ουραγός στην ευρωζώνη. Το ποσοστό των κόκκινων δανείων στην Ελλάδα είναι υπερδεκαπλάσιο από τον μέσο όρο στην ευρωζώνη. .
  • Γερμανία: Τελειώνει η περίοδος των παχιών αγελάδων - Σολτς όπως Σόιμπλε. Ισοσκελισμένο προϋπολογισμό για το 2020 καταθέτει το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών. Προειδοποιεί όμως για δύσκολες εποχές για τη γερμανική οικονομία, καθώς καταγράφει στασιμότητα στα φορολογικά έσοδα. .
  • Βαθιά μείωση του εισοδήματος των συνταξιούχων δείχνουν στοιχεία της Εφορίας. Συνεχή κατρακύλα του μέσου εισοδήματος των συνταξιούχων καταδεικνύουν τα νεότερα στοιχεία της ΑΑΔΕ. .
Αθλητισμός
  • «Σκότωσε» την Μπαρτσελόνα ο Κόπονεν και κράτησε ζωντανή την Μπάγερν. H Μπάγερν νίκησε την Μπαρτσελόνα 73-71 στην «Audi Dome» για την 28η αγωνιστική της Ευρωλίγκας με buzzer beater του πρώην παίκτη των Καταλανών, Πέτερι Κόπονεν, και έφτασε στο 13-15 ρεκόρ, μένοντας «ζωντανή» στο «κόλπο» της πρόκρισης στα πλέι οφ, στερώντας από τους Ισπανούς το πλεονέκτημα και δίνοντας στην Εφές την τέταρτη προνομιούχο θέση. .
  • Euroleague: Διασυρμός Ολυμπιακού από την Γκραν Κανάρια. Οι παίκτες του Ολυμπιακού πήγαν για τουρισμό στην Τενερίφη, γνωρίζοντας τον διασυρμό από την Γκραν Κανάρια με το βαρύτατο 90-67 και έπεσαν στο 14-14, με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν να χάσουν την 8άδα! .
  • Με πρόστιμο τη γλίτωσε ο Κριστιάνο Ρονάλντο για την κίνηση... Σιμεόνε. Μόνο με πρόστιμο τη γλίτωσε ο Κριστιάνο Ρονάλντο για την κίνησή του να πανηγυρίσει όπως ο Ντιέγκο Σιμεόνε μετά το τέλος του δεύτερου αγώνα με την Ατλέτικο Μαδρίτης. .
  • Καλύτερη παραγωγή αθλητικού event για Santorini Experience στα Ermis Awards. Λίγες ακόμα ημέρες απομένουν για την early bird έκπτωση 50% στις εγγραφές .
  • Πιτίνο: Γι’ αυτό πληρώνομαι με πολλά χρήματα!. Για την κρισιμότατη αναμέτρηση με την Αρμάνι Μιλάνο μίλησε ο προπονητής του Παναθηναϊκού, Ρικ Πιτίνο, που τόνισε ότι οι παίκτες του είναι μια γροθιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου