Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 31 Μαρτίου 2019

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Κυριακή, 31 Μαρτίου, 2019

  • . Επίθεση ομάδας αντιεξουσιαστών στα γραφεία της Χρυσής Αυγής . Επίθεση στα γραφεία του τομέα Αθηνών της Χρυσής Αυγής στην οδό Δηληγιάννη, στο σταθμό Λαρίσης, πραγματοποίησαν στις 19:15, περίπου εκατό άτομα που επέβαιναν σε δίκυκλα. .
  • Επιφυλακτικοί οι σεισμολόγοι στον ΣΚΑΪ:Δεν ξέρουμε αν είναι κύριος σεισμός. Σείστηκε η Κεντρική Ελλάδα. Τι περιμένουμε μετά τον σεισμό 5,3 βαθμών σημειώθηκε στις 12:46 μετά το μεσημέρι στην ακτογραμμή του Κορινθιακού Κόλπου. .
  • Τραυματίας κρατούμενος στις φυλακές Κορυδαλλού. Ένας ακόμη κρατούμενος βρέθηκε τραυματισμένος στις φυλακές Κορυδαλλού. .
  • Κανονικά τα δρομολόγια των πλοίων από Πειραιά-Λαύριο. Μικρή εξασθένηση των ισχυρών ανέμων από το βράδυ προβλέπει η ΕΜΥ. .
Κόσμος
  • Διακοπή της οικονομικής βοήθειας προς Ελ Σαλβαδόρ, Γουατεμάλα, Ονδούρα. Η Ουάσινγκτον διακόπτει την οικονομική βοήθεια προς το Ελ Σαλβαδόρ, τη Γουατεμάλα και την Ονδούρα, ανακοίνωσε σήμερα το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, μία ημέρα αφότου ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ επέκρινε δριμύτατα αυτές τις τρεις χώρες επειδή, όπως υποστηρίζει, στέλνουν παράτυπους μετανάστες στις ΗΠΑ. .
  • Η ώρα της κάλπης στην Τουρκία, ένα τεστ «επιβίωσης» για τον Ερντογάν. Υπό την σκιά οικονομικών δυσκολιών ο τούρκος πρόεδρος έχει επιστρατεύσει εθνικιστική και θρησκευτική ρητορική ώστε το κόμμα του να διατηρήσει τον έλεγχο της Άγκυρας, της Κωνσταντινούπολης και άλλων μεγάλων αστικών κέντρων στις δημοτικές εκλογές. .
  • Διαδήλωση κατά του Brexit στην Ιρλανδία. Περίπου 200-300 άνθρωποι διαδήλωσαν σήμερα στα σύνορα της Ιρλανδίας με τη Βόρεια Ιρλανδία, εκφράζοντας την αντίθεσή τους για το Brexit, καθώς φοβούνται ότι η επιστροφή των μεθοριακών ελέγχων θα θέσει σε κίνδυνο την ειρήνη στην περιοχή, τις θέσεις εργασίας και τον τρόπο ζωής τους. .
  • Αφγανιστάν: Ο αντιπρόεδρος Ντόστουμ γλίτωσε από δεύτερη επίθεση . Ο αντιπρόεδρος του Αφγανιστάν Αμπντούλ Ρασίντ Ντόστουμ γλίτωσε από άλλη μια επίθεση εναντίον του σήμερα, ωστόσο ένας από τους σωματοφύλακές του σκοτώθηκε και άλλοι δύο τραυματίστηκαν. .
  • Βραζιλία: Δικαστήριο ακύρωσε την απαγόρευση εορτασμού του πραξικοπήματος. Εφετείο της Βραζιλίας ακύρωσε σήμερα την απόφαση που έλαβε χθες μια δικαστής, με την οποία απαγόρευε τους εορτασμούς για την 55η επέτειο από το στρατιωτικό πραξικόπημα του 1964. .
Πολιτική
  • Επίθεση ΣΥΡΙΖΑ στην Γεννηματά για στήριξη στον Μητσοτάκη. "Η στήριξη που παρέχει η κ. Γεννηματά στον κ. Μητσοτάκη είναι αυτοκαταστροφική για την ίδια και τον πολιτικό χώρο στον οποίο ηγείται", τονίζει το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, σε σχόλιό του για τη σημερινή ομιλία της Φώφης Γεννηματά στο συνέδριο του Κινήματος Αλλαγής (ΚΙΝΑΛ). .
  • ΝΔ κατά Τσίπρα για τα δάνεια των κομμάτων. Για θράσος και υποκρισία κατηγορεί η ΝΔ τον Αλέξη Τσίπρα με αφορμή σχόλιο του Μεγάρου Μαξίμου για τις ποινικές διώξεις για τα δάνεια των κομμάτων. .
  • Ακάρ: Δεν θα επιτρέψουμε οποιαδήποτε απόφαση στο Αιγαίο χωρίς την Τουρκία. Το μήνυμα ότι η Αγκυρα δεν θα επιτρέψει να ληφθεί οποιαδήποτε απόφαση στο Αιγαίο και στην ανατολική Μεσόγειο χωρίς την Τουρκία έστειλε ο υπουργός Αμυνας, Χουλουσί Ακάρ, στη διάρκεια επιθεώρησης στις μονάδες της Τουρκίας που βρίσκονται στα σύνορα με τη Συρία. .
  • Μπακογιάννη: Ο ελληνικός λαός θα απαντήσει στα ψέματα. Επίθεση στη κυβέρνηση αναφορικά με την κατάσταση στον αγροτικό και κτηνοτροφικό τομέα, εξαπέλυσε από τη Λάρισα η τομεάρχης Οικονομίας και Ανάπτυξης και βουλευτής της Ν.Δ Ντόρα Μπακογιάννη, σε συνέντευξη Τύπου που πραγματοποίησε στα πλαίσια της περιοδείας της στη θεσσαλική πόλη. .
  • Βενιζέλος: Είμαστε οι βασικοί αντίπαλοι του συστήματος ΣΥΡΙΖΑ. «Κυβέρνηση ΝΔ, κυβέρνηση μεγάλου συνασπισμού ή οικουμενική που θα νομιμοποιήσει τον ΣΥΡΙΖΑ;», διερωτήθηκε ο Ευάγγελος Βενιζέλος από το βήμα του Συνεδρίου του Κινήματος Αλλαγής. .
Οικονομία
  • Δραγασάκης: Σημαντικές δυνατότητες του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων. Το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων έχει σημαντικές δυνατότητες να διευρύνει το ρόλο του ως βασικός εταίρος της Αναπτυξιακής Τράπεζας σε θέματα χρηματοδότησης της τοπικής και περιφερειακής ανάπτυξης, αλλά και ως ενδιάμεσος φορέας για τη χρηματοδότηση έργων ενεργειακής αναβάθμισης, έργων περιβάλλοντος και άλλων δραστηριοτήτων. .
  • Αχτσιόγλου: Κατάργηση ηλικιακών περιορισμών στις συντάξεις χηρείας. «Στη συνάντηση με τον πρωθυπουργό, οι συνταξιουχικές οργανώσεις αναγνώρισαν την πολύ μεγάλη σημασία της οριστικής ακύρωσης των περικοπών των συντάξεων για το 2019» αναφέρει η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου. .
  • «Ναι» Τσίπρα για συντάξεις χηρείας, ίσως το δώρο Πάσχα, όχι στα αναδρομικά. O πρωθυπουργός, που συναντήθηκε με συνταξιούχους στο Μέγαρο Μαξίμου, μίλησε επίσης για την ρύθμιση σε 120 δόσεις, καθώς ορισμένες οφειλές μπλοκάρουν τις συντάξεις, και για το αφορολόγητο. .
  • Υψηλότερες εισφορές καλούνται να πληρώσουν στον ΕΦΚΑ 8 στους 10 μη μισθωτοί. Η αλλαγή στον βασικό μισθό φέρνει αυξήσεις και στις εισφορές στον ΕΦΚΑ, σύμφωνα με ρεπορτάζ της «Καθημερινής». .
  • Μεταστροφή Τσακαλώτου: Με το δάνειο ρισκάρεις να χάσεις το σπίτι σου (VID). Σχόλιο για την ρύθμιση που προστατεύει την πρώτη κατοικία έκανε από το βήμα της Βουλής, ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος. .
Αθλητισμός
  • Χαλαρά στην κορυφή της Premier League η Σίτι. Με δύο γκολ μέχρι το 30' η Μάντσεστερ Σίτι αφόπλισε την Φούλαμ και ανέβηκε στην κορυφή της Premier League. .
  • Euroleague: «Δώρο» της Φενέρ στον Ολυμπιακό. Πλέον, η ομάδα του Πειραιά κρατά στα δικά της χέρια την πρόκριση στα πλέι οφ, με 2 στις 2 νίκες απέναντι σε Ζαλγκίρις Κάουνας και Νταρουσάφακα, στο ΣΕΦ. Αυτή η ήττα «πλήγωσε» την Αρμάνι του Σιμόνε Πιανιτζιάνι, καθώς πλέον η υπόθεση παρουσίας στα πλέι οφ φαίνεται πολύ δύσκολη. .
  • Έφτασε τις 250 ασίστ ο Καλάθης φέτος στην Euroleague. Ένα ακόμη ρεκόρ έσπασε ο Νικ Καλάθης στον αγώνα με τη Ρεάλ Μαδρίτης, με τον αρχηγό του Παναθηναϊκού να φτάνει τις 250 ασίστ στη φετινή σεζόν της Euroleague. .
  • O Ρούντι «σκότωσε» τον Παναθηναϊκό με buzzer beater. Οι «πράσινοι» ήταν εξαιρετικοί για 35 λεπτά, αλλά σε εκείνο το σημείο έχασαν τη συγκέντρωσή τους, με τη Ρεάλ να πλησιάζει συνεχώς και με ένα τρελό buzzer beater τρίποντο του Φερνάντεθ από τα 10 μέτρα να παίρνει τη νίκη (74-73), μέσα στο ΟΑΚΑ κόντρα στον Παναθηναίκό. .
  • Αναδιάρθρωση: Προθεσμία Βασιλειάδη σε ΕΠΟ ως τις 5/4 και μετά… νόμος. Ο υφυπουργός Αθλητισμού, που την Πέμπτη συναντήθηκε και με τον Πετρ Φούσεκ, απέστειλε την τροπολογία για την αναδιάρθρωση στην ΕΠΟ και μετά τις 5 Απριλίου την καταθέτει στη Βουλή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου