Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2019

H Boeing ομολογεί την αμέλειά της σε ό,τι αφορά νέο εξάρτημα στα αεροσκάφη 737 Μax


 Παρασκεύη, 29 Μαρτίου, 2019

Εθνικός Κήρυξ



(AP Photo/Ted S. Warren)

ΡΕΝΤΟΝ. ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ. Η Boeing προέβη στην πιο ειλικρινή της ανακοίνωση μέχρι τώρα, παραδεχόμενη ότι το νέο της λογισμικό στα αεριωθούμενά της 737 Max μπορεί να έπαιξαν ρόλο στα δύο θανατηφόρα δυστυχήματα που σημειώθηκαν μέσα σε λίγους μήνες.
Μάλιστα, κατά τη «New York Times», η ομολογία αυτή της εταιρείας γίνεται ενώ προσπαθεί να πείσει πιλότους, αεροπορικές εταιρείες και ρυθμιστικές Αρχές ανά τον Κόσμο ότι μία επιδιόρθωση που έρχεται θα λύσει το πρόβλημα.
Παράλληλα, και σύμφωνα με δημοσίευμα της «Wall Street Journal», αποκαλύπτεται ότι η Boeing, επανασχεδιάζοντας το κρίσιμο μοντέλο 737 προκειμένου να γίνει απαλό και γρήγορο, ακολούθησε μία πορεία που μείωσε τον έλεγχο στις ρυθμίσεις του αεροσκάφους και ικανοποίησε τον μεγαλύτερό της πελάτη απαιτώντας το λιγότερο δυνατό χρόνο εκπαίδευσης των πιλότων της.
Μάλιστα, πολλοί πιλότοι λένε τώρα ότι οι επιλογές της Boeing για το μοντέλο 737 MAX τους άφησε στο σκοτάδι σε ό,τι αφορά ένα νέο λογισμικό, η δυσλειτουργία του οποίου εμπλέκεται στη μια θανατηφόρα συντριβή και ερευνάται και για μία δεύτερη που αφαίρεσε τη ζωή 346 ανθρώπων.
Οπως περιγράφει η «ΝΥΤ», σε μία συνάντηση με πάνω από 200 πιλότους και διευθυντικά στελέχη αεροπορικών εταιρειών στο εργοστάσιο της Boeing στο Ρέντον, για πρώτη φορά η εταιρεία αναφέρθηκε δημόσια σε προτεινόμενες ενημερώσεις του λογισμικού καθώς και άλλες αλλαγές στο 737 Max που ελπίζει ότι θα κάνει και πάλι το αεροπλάνο να πετάξει.
Οι αλλαγές θα δώσουν στους πιλότους μεγαλύτερο έλεγχο πάνω στο σύστημα και θα το καταστήσουν λιγότερο πιθανό να ενεργοποιήσουν εσφαλμένα δεδομένα, κάτι που βρίσκεται στο επίκεντρο των ερευνών για τις δύο συντριβές πτήσεων.
«Η αυστηρότητα και η πληρότητα του σχεδιασμού και των δοκιμών που έγιναν στο Max μας παρέχει με πλήρη εμπιστοσύνη ότι οι αλλαγές που θα κάνουμε θα αντιμετωπίσουν οποιοδήποτε από αυτά τα δυστυχήματα», δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ο Μάικ Σίνετ (Mike Sinnett), αντιπρόεδρος της Boeing για τη στρατηγική προϊόντων.
Η εταιρεία, που ήταν πρόθυμη να ολοκληρώσει το αεροσκάφος γρήγορα για ανταγωνιστικούς λόγους, επίσης αντιμετωπίζει νέο εξονυχιστικό έλεγχο στην Ουάσιγκτον που αφορά την ανάπτυξη και πιστοποίηση του αεροσκάφος, μία διαδικασία που οι ρυθμιστικές Αρχές είχαν αναθέσει κυρίως στην Boeing. Γερουσιαστές σε δυο ακροάσεις με επιθεωρητές της Boeing πίεσαν για περισσότερο έλεγχο και ανέφεραν την πιθανότητα αναθεώρησης του συστήματος.
Ο ενεργών ως επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Διοίκησης Αεροπλοϊας (FAA -Federal Aviation Administration) Ντάνιελ Ελγουελ (Daniel Elwell) σε μία ακρόαση της υποεπιτροπής αεροπλοϊας της Γερουσίας, ανέφερε ότι η υπηρεσία αρχικά έλεγξε το νέο λογισμικό, αλλά τελικά το άφησε στην Boeing.
Είπε ακόμη ότι δεν πιστεύει πως το αυτόματο σύστημα είχε δοκιμαστεί με το σενάριο της εμπλοκής λανθασμένου αισθητήρα, κάτι που εξετάζεται στην συντριβή της ινδονησιακής πτήσης Lion Air τον περασμένο Οκτώβριο.
«Η FAA αποφάσισε να αφήσει την ασφάλεια στη φτήνια, κάτι που δεν είναι ούτε ασφαλές, ούτε φτηνό», είπε ο γερουσιαστής του Κονέκτικατ, Δημοκρατικός Ρίτσαρντ Μπλούμενθαλ (Richard Blumenthal). Και συμπλήρωσε ότι σκοπεύει να εισαγάγει νόμο αναθεώρησης του συστήματος που, όπως τόνισε, «είναι θανατηφόρα γεμάτο με ελαττώματα».
Αξίζει ακόμη να σημειωθεί ότι σύμφωνα με την «WSJ», πιλότοι που πέταξαν το 737 MAX, και το οποίο μπήκε σε λειτουργία το 2017, δεν έκαναν καμία εξάσκηση στο νέο σύστημα πρόληψης καθήλωσης και δεν είδαν σχεδόν κανένα εγχειρίδιο, σύμφωνα με τους ίδιους τους πιλότους και εκπροσώπους της βιομηχανίας.
Πηγές: «NYT», «WSJ»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου